Segítségnyújtás nélkül hajtott el a taxis

2008.03.23.

Élőben a városból
Két szabálytalanul álló autó, egy a balra kanyarodó sávból bevágó taxi. Ennyi kellett ahhoz, hogy baleset történjen, és felboruljon egy autó - na és persze a taxis elhajtott a helyszínről...

A Szent Gellért rakparton a Döbrentei tér felé haladó Volkswagen Polo vezetője azért rántotta el a kormányt, mert a balra, az Erzsébet hídra kanyarodó buszsávból egy taxi elévágott. A Volkswagen nekiütközött az út jobb oldalán szabálytalanul, a forgalomtól elzárt területen parkoló Suzuki személyautónak, amit az előtte ugyancsak szabálytalanul álló Peugeot 206-osnak lökött. A Volkswagen végül az út közepén a feje tetejére borulva állt meg. Az autót vezető nőt a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A taxi megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

Többi fotó, a Lánglovagok.hu -n.

Kommentárok (27 kommentár eddig)

Májsztró

Remélem megtalálják azt a rohadék taxist, és elveszik a jogsiját egy életre! Ő okozza a balesetet, és meg sem áll. Rohadék! Azon a részen már velem is volt ilyen, inkább lassítok, minthogy elém is bevágjon egy ilyen b*lfasz! Jobbulást a hölgynek!

Petike

Remélem előkerül a taxis. Akár a többi taxis is segíthetne megtalálni, legalább valamit sikerülne helyreállítani a becsületükből...

A tilosban parkoló autók kárát állja a biztosító?

nyeteg

Ha mondjuk céges taxi volt, akkor gondolom ki lehetne deríteni, hogy ki járt arra...

nw1

Tegnap óta várom, hogy a hallotaxi.hu mikor "csap le" erre a hírre és ír róla valamit...

valaki

Petike
2008-03-21 11:40:23

Remélem nem...

valaki

Mennyivel kell menni ahhoz, hogy valaki így fejreálljon? Mondjuk én a taxist biztos felkentem volna a kis szigetre. Valamint ha már tuskó módon előre furakszik valaki miért az utolsó pillanatban kell berántani a kocsit záróvonalon keresztül? Egyébként ez tényleg mindennapos jelenség ott (is).

Freeman

Szerintem nem bizts hogy a taxis volt a hibás, az is előfordulhat hogy a nő, a vezetéstechnikai hiátusai miatt reagálta le rosszul a dolgokat.
A taxis viszont -ha egyáltalán észlelte a történteket-etikátlanul járt el.

Freeman

Alapszitu hogy a reakció ne okozzon több bajt mint amennyit az akció okozott volna.
Pl az autó elé futó kutya miatt nem köll elütni tíz, buszmegálóban várakozó embert, és még sorolhatnám.

valaki

Ha én berántom a kocsit 1 kamion elé aki vészfékezve keresztbe áll és 3 belerohannak és meghalnak, én meg elmegyek sértetlenül akkor én se vagyok hibás? Függetlenül attól, hogy a kamionos azért tette ezt, mert nem akart megölni és a rendelkezésre álló rövid idő alatt ezt a megoldást dobta ki az agya?
Azért a napi tapasztalatok és a taxis faj ismerete alapján nem hiszem, hogy a taxis szabályosan akart besorolni.
Persze senki nem tudhatja mi is történt valójában.

catty21

Azért egy ilyet nem észlelni elég nehéz...

dj arthur

A taxis minimum egy záróvonalat ugrott át, szóval már hunyó. Aztán lehet kalkulálni a sebességeket, a rutint és a reflexeket.
Kéz kezet mos - a taxisok benyelik a bűnöst.

Pizsama von Flanel

A baleset helyszínére én a 7-es busszal érkeztem. Láttam is a felborult autót, de hogy mi történt, azt egész idáig nem tudtam. Elég hamar bedugult a rakpart miatta!

valaki

catty21!

Nehogy azt hidd! Tegnapi napon egy hölgy jött ki elém (macisajtja ellenére) vadonat új L-es rendszámú megnemmondommilyével mintha ott sem lennék. Nem is lassított! Kattogó ABS-el álltam meg mögötte kb. 1 méterre és tuti, hogy fel sem fogta mi történt.

Pizsama von Flanel

Jah, épp suliba mentem. Késtem is miatta az óráról!

BoGár

dj. Arthur: nem hiszem, hogy ilyen esetben eltüntetnék.

Whiskey's

Na azért amradjunk annyiban, hogy az nem ment fel senkit a felelősség alól, hogy a másik rosszul reagálta le a helyzetet...mostanában kezd előjönni a "majd a másik megoldja" dolog, gondolom a taxis is ezt csinálta. Épp ma néztem, hogy már egy sima macisajt alól is úgy kanyarodnak ki a népek, h kib*sszák a másik elé az autót, úgyis megáll...kb 5 perc alatt 3 ilyet láttam ugyanazon a helyen, volt, aki a kamion elé ment ki így.

Parkoló Blog

A taxis szabálytalankodása mellett ne feledkezzünk meg a forgalomtól elzárt területen parkoló Suzukiról sem. Ha az, illetve az utána álló Peugeot nincs ott, akkor lehet, hogy semmi komoly nem történik...

adaniel

Többször próbáltam az általam éppen fizetett taxist rávenni arra, hogy ne menjen ötvennél többel a városban, mert nem sietek. Volt, amelyik nem állt messze attól, hogy megverjen, de azért érdemes próbálkozni. Néha bejön.

dj arthur

aamikor viszont rohannál, akkor kifogod azt az egyet, amelyik 40nel döcög át az üres városon. és örülj, ha nem visz el városnézni

mentős

Valaki!
Nem kell sokkal menni ahhoz hogy felboruljon az autó!
Egy rossz manőver, esetleg a képen is látható járdasziget és borul a világ. A neten egyébként kerig egy video, Matyinál is itt volt már a kapuban 10-zel fejreálló Octavia.:-)

A taxisnak meg a b.k. anyját! Fillérvadász guruló koldusok annyi szabálytalanságot követnek el naponta és úsznak meg büntetlenül, hogy az egy "halandónak" egy életre is sok lenne. Nagyon a bögyömben van a hülye banda. (tisztelet a kivételnek)

Név

Ma a Hűvösvölgyin is sikerült alkotniuk, szintén 3 résztvevő, szintén a feje tetején az egyik.
És érdekes módon pont ott, ahol a felújítás óta a legnagyobbak a dobbantók, meg a legkövethetetlenebb a felfestés, amit már más is emlegetett korábban:

http://varos.blogter.hu/?post_id=199090#972761

Itt az index híre, de majd fent lesz a langlovagok.hu-n is, láttam a fotósukat:

http://index.hu/politika/bulvar/bulvarhirek/347012/

Mityu

Ma megtudtam Kresz legújabb "módosítását"!
Helyszín: Bp. I. kerület Budai alsórakpartról a Pala utcával szemben Bem rakpartra feljövet.
Ha nekem elsőbbségadást jelző táblám van, és jobbra kis ívben akarok kanyarodni, a velem szemben balra nagyívben kanyarodónak - akinek szintén van olyan csúcsrajáratott háromszöge - elsőbbséget kell adjak.
Komolyan napi szinten tudok meg "ÚJ" dolgokat. :)

Rocko

Név: tessék: http://www.langlovagok.hu/html/galeria/1821.shtml
Mityu: én úgy tudom, h jobbra kis ívben van elsőbbség. legalábbis még így volt, amikor tanultam.

Név

Kösz Rocko!

Érdemes megnézni rögtön az első képet. 2008 tavaszán így néz ki egy 2007 őszén felújított forgalmas főútvonal. Bár ezen a képen pont nem látszanak a régi (tereléses) felfestés nyomai, amik több helyen erősebbek az újnál.

Mityu

Rocko!

Hát ez az! Én se tudom másképpen. Csak ugye vannak teheccségek akik napi szinten átírják a KRESZ-t! :)

Rocko

Név: igen, tudom hogyan néz ki egy felújítás utáni állapot. ezt szokták azzal tetézni, h felújítás UTÁN cserélenk vezetéket.
egyébként mondva volt, h a Hegyalját felújítják. hát én pár foltozást láttam, ennyi lenne az egész? vagy feúlítás előtt még foltozgatják?
Mityu: hogy a volt osztályfőnökömet idézzem: Ja vagy úgy! Az más!