Franciák zúztak az Andrássy úton

2007.10.06.

Renault vs Peugeot
Egy súlyos és egy könnyebb sérültet szállítottak el a mentők Budapestről az Andrássy út és az Izabella utca kereszteződéséből. A helyszínen egy jobb sorsra érdemes Peugeot 206-ost és egy Renault Kangoo furgont sepertek össze a Közterületfenntartó Rt. munkatársai.

Fehér Renault Kangoo furgon haladt Budapesten az Andrássy úton a belváros irányába, az Izabella utca kereszteződéséhez érkezve az elé került Peugeot 206 jobb oldalának ütközött.
A baleset szemtanúi ellentmondásosan írták le az eseményt, mindkét verzió szerint a Renault vezetője volt a vétlen a balesetben.A tanuk egy része szerint a Peugeot az Izabella utcából érkezett és figyelmen kívül hagyta az elsöbbségadás kötelező jelző táblát, a másik verzió szerint a 206-os a Belváros felől érkezett és szabálytalanul balra fordult az Izabella utcába és így került a furgon elé.

A fenti képen látható Peugeot sérülése alapján a második verzió, tehát a balra kanyarodás látszik valószínübbnek.

A tüzoltóság munkatársainak motoros fűrésszel kellett felaprítani a kidöntött fát, hogy az Andrássy út szerviz útján megindulhasson a forgalom, mivel a rendőrség az Andrássy út Belváros felé vezető oldalát lezárta a helyszinelés idejére.

Ebben a balesetben a Peugeot vétkes vezetője szenvedett súlyos sérülést, a vétlen Renault vezetője pedig könnyebbet. A mentők mindkettőjüket kórházba szállították.