Százzal a pirosba

2007.01.11.

Az utas elmenekült
Egy villanást láttam és már össze is ütköztem az elém bepörgő taxissal – mesélte a balesetben szintén vétlen taxi sofőrje.


Éjszaka hajnali egy órakor egy Passat a tilos jelzés ellenére hajtott be az Üllői út és József Krt. kereszteződésébe, 100 Km/h-s sebességgel. A baleset nagyságára jellemző, hogy a rendőröknek is közel egy órás tanácskozásba telt mire a 3 szemtanú és az ütközésben nem sérült taxis elmondása alapján rekonstruálni tudták a balesetet. A vétkes Passat, a Blaha Lujza tér felől érkezett a József Krt.-on, a Petőfi híd irányába.

Mint azt a szemtanúk elmondásából megtudhattuk, már a Baross utca - József krt. kereszteződésen is a tilos jelzésen haladt át, érzékelhetően nagy sebességgel. Az Üllői úthoz érve figyelmen kívül hagyva a jelzőlámpa tilos jelzését behajtott a kereszteződésbe, ahol először egy City taxival ütközött össze, ami a Nagyvárad tér felől érkezett három utasával, majd a járdaszigeten parkoló Golf hátuljának csapódott és onnan lepattanva beleszaladt egy Suzukiba, ami végül megállította a torpedóvá átalakult Passátot. A Ford Mondeós City taxi az ütközéstől pörögni kezdett és összeütközött egy Rádió Taxival, ami a Kálvin tér felől érkezett szintén utassal a fedélzetén.

Az ütközést követő pillanatban a Passát anyósülésén utazó fiatalember kiugrott az autóból és elfutott, öt sérültet hagyva a baleset helyszínén. A Vétkes sofőr már nem volt ilyen fitt állapotban, őt a mentők súlyos sérülésekkel szállították a korházba.
A City taxi sofőrjét és három utasát szintén sokkos, súlyos állapotban szállították el a nagy erőkkel kiérkező mentők. A Rádió Taxi sofőrje és utasa sérülés nélkül úszták meg a balesetet.

A vétkes sofőrnek elég nehéz lesz tagadnia a jelentős sebességtúllépést, mivel az autójának kilométerórája az ütközés pillanatában felmondta a szolgálatot és így a rendőröknek csak le kellett olvasniuk az óra által mutatott eredményt.



Képgaléria a balesetről!