Összevertek, és kiraboltak egy T4-es kollégát hajnalban

2011.05.03.

Őrizetben az egyik támadó 
FRISSÍTVE: mindkét támadót elfogtuk! (BRFK)

 

A BRFK kevesebb, mint 24 óra alatt elfogta a taxisofőr egyik bántalmazóját.

A BRFK munkatársai széleskörű adatgyűjtést végeztek, amelynek során az Életvédelmi Osztály nyomozói a bűncselekménytől számított 24 órán belül beazonosították a feltételezett tetteseket. Az egyik támadót erzsébetvárosi lakásán fogták el 2011. május 3-án este. Társa, a 21 éves Fertő László jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, ezért ellene országos elfogatóparancsot bocsátottak ki.


Fertő László
Őt kell keresni!!!

Az elfogott és őrizetbe vett F. Oszkárt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, amelynek során tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. A 25 éves férfi előzetes letartóztatásának indítványozására a BRFK Életvédelmi Osztálya javaslattal él az illetékes ügyészség felé.

Fertő László felkutatása és elfogása érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság megteszi a szükséges intézkedéseket.

A 21 éves F. Lászlót 2011. május 4-én kora délután egy józsefvárosi benzinkút közelében - igazoltatását követően - fogták el a BRFK motoros járőrei. Elfogását követően előállították, gyanúsítotti kihallgatása megkezdődött.

A további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya folytatja le.

A cikk elolvasása

hiénakutya válasz |       2011.05.03. 17:41:52  (7)
Kiszállt a kocsiból, hogy fölmegy velük a pénzért??? Édes jó Istenem!!!
Ezt nem hiszem el! Ilyen nincs.
Az eszem megáll.

Tisztázzunk néhány dolgot, mert látom, hogy néhányan csak ugatják a taxikázást! :-Dp

Ha a magamfajta valamiért végtelenül hálás a szotyiknak, akkor az az, hogy elhordják a szart és nekem nincs velük dolgom. Ma már minden ruppótlan csöves, szarrágó, fogtechnikus senkiházi telefonon rendel valami fost, és azt boldogítja. A romák nem kifejezetten szarrágóak, ha van pénzük, de többnyire nincs, ezért aztán ők is előszeretettel rendelnek valami szutykot maguknak. (Kivétel a muzsikus, aki genetikailag rágja a szart, de olyat évek óta nem láttam, hála Istennek és a szotyi-tarifának.)

Na most, mi következik ebből?

Ha egy roma az utcán integet, vagy a droszton (dropszton) megy oda hozzád, annak nyomós oka van.
Melyek lehetnek ezek?
1.Már senki nem küld neki autót, mert besározta a telefonszámát valamivel.
2.Nincs kimenője, mert egy vasa sincs.
3.Egy vasa sincs, de haza akar jutni, az éjszakaira meg nem engedik föl a biztonsági őrök.
4.Van pénze, de ki akar szopatni, mert megteheti.

Az eljárási protokoll a következő:
Ha nem viszed el, abból nem lehet bajod, károd.
Ez az alap.
Ha ezt a szabályt figyelmen kívül hagyod, akkor bármilyen meglepetésben részed lehet, és ezeket kivédeni, megakadályozni nem tudod, esetleg a kockázatukat tudod minimalizálni.
Viszont ehhez idő kell, ami intésnél nem biztos, hogy rendelkezésedre áll. Intenek, megállsz, és mielőtt lekádereznéd őket, már be is vágódtak tizenheten az autódba. Nehéz lesz kitessékelni őket, ráadásul ez már egy konfliktusforrás. Fölösleges.
A legnagyobb biztonságot az jelenti, ha meg sem állsz.
Persze éhes vagy, kell a pénz, szereted az utcai tarifát, a beülőst jó alaposan meg is lehet tolni…

Ha egy roma áll az út szélén, akkor gyorsan mérd föl, hogy nem rejtőzik-e valahol a többi nyolcvankettő! Eleve csak olyan helyen állj meg, ahol nyugodtan ácsoroghatsz két-három percig! Ennyi idő alatt bizonyosan eldől, hogy vállalható-e a fuvar, de olyan helyen, ahol ledudálják az agyadat, eltolnak, kilométeres kocsisort duzzasztasz föl, inkább menj tovább! Kettőnél többnek meg ne állj meg, mert lehet, hogy nagyon fasza gyerek vagy, de ők falkában nagyon jók és hatékonyak tudnak lenni.

Most tegyük föl, hogy megálltál! Fontos, hogy végig Te irányíts, Te diktálj! Ne edd meg azt a játékot, hogy főnöknek szólít, mert pont azért teszi, hogy elhidd magadról, hogy Te irányítasz. Ne azért legyél Te a főnök (góré), mert Ő annak szólít, hanem, mert mindvégig Te diktálsz!

Először is közölje a pontos címet, ahova menni akar! A „menjünk főnök, majd mutatom” azonnali kivágást kell eredményezzen. Szintén takarodó van, ha azzal indít: „először mennénk a Lujzába, ott fölugrok a testvéremhez, onnan meg Kispestre…”.
Ez nem pálya, az ilyet ne vállaljátok be!

Ha megvan a pontos cím, akkor árazd be! Inkább fölé mondj, mert alkudozni fog, még olyan esetben is, ha egyébként egy ruppó sincs nála. Ha okos vagy, eleve a kétszeresének a dupláját mondod. Ha abba alku nélkül belemegy, akkor tuti, hogy egy vasa sincs.

Ha megegyeztetek, akkor még mindig ne indulj! Most jön a fizetés. Minden esetben köhögje ki előre!
Kevés, hogy megmutatja a pénzt, adja is oda! Ismerek olyat, aki elindult a pénz megmutatása után, aztán rá is b@szott. Szép nagy címlet volt, vissza is adott belőle, aztán látta ám, hogy tök szar az egész. Érkezéskor nem mindig olyanok a körülmények, hogy át tudd bogarászni a pénzt, jobb az esetleges balesetet még az indulás előtt megelőzni.

Ha ezt a tortúrát a potenciális utas türelmesen viselte, és mindvégig együttműködő volt, akkor jó eséllyel elviheted.

De ne dőlj hátra!
Ők ugyanúgy ismerik a sok retkes taxist, mint ahogy mi is ismerjük őket. Lehet, hogy csak azért volt partner, mert tudta, hogy ez az egész ezzel jár,és tudta, hogy idővel mégis csak átveszi majd az irányítást. Át is fogja venni, ha hagyod. Ilyenkor jön a variálás, az újratervezés. „Jajj főnök, előbb ugorjunk még el ide a bratyómért, aztán majd onnan megyünk az akárhova!” A legjobb, hogyha ekkor azonnal kib@szod a kocsiból. Megteheted, hogy félreállsz és újratárgyaljátok az egészet, de semmiképp ne kövesd egyezkedés nélkül az utasításait! Megspórolhatod magadnak, hogy elindulsz mondjuk a Blaháról a Hős utcába kétezerért, aztán az lesz belőle, hogy még előbb beugrotok a Dióba, aztán a Magdolnába, várakozol tíz-tizenöt percet, a végén meg már lesznek négyen az autódban, és akkor kellene rákérned a két rongyra…

Megérkezéskor igyekezz olyan helyen megállni, hogy lásson térfigyelő kamera és könnyen, gyorsan távozhass! Soha ne parkolj be két kocsi közé, és ne szállj ki az autóból olyan helyen, ahol azt egyébként se tennéd! Ne mutogasd a brifkódat, sőt, eleve ne tarts brifkót, mert taxis vagy és nem pincér! A pénzt tedd be szépen a zsebedbe, majd ráérsz a fuvar után rendezgetni. Ha vissza kell adnod, akkor jusson eszedbe, hogy én nem hiába ugattam az ostoba brifkód miatt, mert azt szépen elő fogod venni, eke taxis módjára, széttárod, közszemlére teszed a tartalmát, ami rendszerint az egész heti bevételed, mert ostoba állat taxis vagy és hát hol is tartanád máshol, mint magadnál.

Aztán majd csodálkozol, ha tarkón b@sznak miatta.

Fontos, hogy tisztában legyél saját képességeiddel és mindig becsüld túl a másikat. Ha a legkisebb kétségét is érzed, hogy adott esetben felül tudsz kerekedni azon, vagy azokon, akik az út szélén integetnek, menj tovább!

Nem kell mindenkit elvinni.

Tarts valamit magadnál, ami segítségedre lehet! Jobb befizetni egy harmincezres bírságot közbiztonságra veszélyes eszköz birtoklása miatt, mint árván hagyni a gyermekeidet.
És ne félj használni!

Ha birka vagy és mégis meglógatnak, akkor nyeld be! Fogd úgy föl, mint tanulópénzt és soha ne kezdj el vitézkedni pár ezer forint miatt!


Fenti soraimnak a legutóbbi esethez nincs köze, az csupán a sajnálatos apropót adta ahhoz, hogy ezeket elugassam.

 

Apuka, (Farkas Zsolt) a TGFSZ Elnöke a helyszínen volt, az információk tőle, a  képek Taxi4 44 (brigadéros) -tól származnak.

Az eset rövid leírása:

Taxi4 970-es kolléga hajnalban nyomkodott az urh-n (hármasbrék) de a diszpécser hiába szólította, nem jelzett vissza.
Állítólag kőbányán ültek be hozzá és a VIII. kerületbe vitték ahol (meg nem erősített hírek szerint) egy viperával megtámadták a fején.
A kocsijából kilökték, ahol még volt annyi ereje, hogy egy lakásba becsöngesen, ahol a lakók hívták ki a mentőket hozzá. Azóta a kolléga eszméletlen állapotban van, az egyik korházban (? hol?) ápolják. A koponyája beszakadt, állapota, súlyos életveszélyes.

A kocsiját, a XV.ker Szentmihályi út Pólus parkolójában találták meg a bekapcsolva hagyott POS terminál (jele) alapján (taxi4 diszpécser elmondása)

Miután a kollégát kilökték a kocsijából, autókáztak egyet a járművel, többek között (a Pólus Tesco térfigyelő kamerája alapján) a Pólus parkolóban rallyztak, hajnali 04.07-ig.

 

Friss infó, a kolléga állapotáról a hozzátartozók elmondása alapján:

Magánál van. 
Köszöni, a körülményekhez képest elviselhetően. A feje körbe van varrva, alig van olyan hely ami nincs bekötve. Az állapota kritikus, mert még van egy vérömleny a fejében, ami okozhat galibát.... de remélik, hogy baj, nyom nélkül felszívódik.

Sziasztok!


Délelőtt meglátogattam a kollégát a balesetin.

A feje minden irányból öltésekkel van teli és első ránézésre valóban szívfájdító a látvány!
Szerencsére jól van (a körülményekhez képest).

Néhány percet tudtam csak beszélni vele mert, időközben megérkezett az öccse, majd nem sokkal később az édesapja is.
Roland elmondása alapján 2 fiatal srác, egyik sem nézett ki roma származásúnak, legalábbis a delírium állapotában így emlékszik, a Kőbánya-Liget téren intették meg, és vitették magukat a VIII-ik kerület felé. A Kisfuvaros u.-ban kiderült, utazni volt kedvük, fizetni már nem.
Amennyit én tudok, Roland kiszállt a kocsijából.
(miért, mi okból?)
Ekkor a két utas valamilyen fém rúddal (vélhetően viperával) nekiestek és a földbe döngölték, különös figyelmet fordítva a fejre mért csapásoknak.
Miután úgy ítélték meg, hogy a sofőrt elintézték, bepattantak a taxiba, és leléptek vele, amit később a Pólus parkolójában talált meg a rendőrség!

Rolandban maradt még annyi erő, hogy feltápászkodva, elbotorkált az egyik lakásig ahol a felébresztett lakók értesítették a mentőket.

Nagyjából, röviden...                                                      Apuka (Farkas Zsolt)

 

Amit még tudunk:

Természetesen sajnos az autóból minden mozdítható értéket elvittek.

A Taxi 4 vezetése minden anyagi segítséget megígért bajba jutott kollégánknak.

A TGFSZ. pedig már át is adott 10 000.- forint gyorssegélyt a hozzátartozóknak....

A TGFSZ közleménye

 

A Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete megrendüléssel értesült arról, hogy tegnap éjjel egyik kollégánkat brutális támadás érte. Fuvar közben, kocsijában viperával támadtak a Taxi 4-nél dolgozó kollégára, kinek koponyája az azt ért ütés következtében beszakadt, állapota súlyos, életveszélyes.

A taxis Kőbányáról a VIII. kerületbe, a Kisfuvaros utcába szállította későbbi támadóit, akik a megérkezés után nekirontottak, a fejét ütötték, kocsijából kilökték és az autót ellopták. Szerencsétlenül járt kollégánk erejéből még futotta, hogy becsöngessen egy lakásba, ahol a lakók hívták ki a mentőket hozzá. Súlyos fejsérüléssel szállították a Fiumei úti Országos Baleseti Intézetbe .

A rendőrség az autóban lévő POS terminál jele alapján találta meg az autót a XV. kerületben, a Szentmihályi úti Pólus Center parkolójában, ahol a térfigyelő kamerák tanúsága szerint a támadók hajnalig randalíroztak a kocsival.

A TGFSZ mélységesen elítél minden brutális támadást, különösen olyat, mely kollégáink ellen irányul. Félelemkeltő és egyben elgondolkodtató, hogy e kegyetlenség jelenleg ismert körülményi között nincs indíték, azaz pusztán szórakozásból történt a bűncselekmény. A közbiztonságra nézve szégyenteljes, hogy 2011-ben közfeladatot ellátó személyek munkavégzését ilyen jellegű veszélyeztetés fenyegesse! A taxisok védelme, testi épségük garantálása alapkövetelmény hatékony munkavégzésük érdekében. A Szakszervezet bízik a Rendőrség hatékony munkavégzésében, a törvényi rendelkezések szigorú betartásában.

A TGFSZ minden, a rendelkezésére álló jogi és egyéb adminisztratív eszközt igénybe vesz a probléma mielőbbi orvoslása és a kormányzat részéről a hatékony problémamegoldásra való nyomásgyakorlás érdekében. Javaslatot fogunk tenni a szabályozás oly irányú módosítására, mely kollégáink felé a hatékony önvédelem eszközeit biztosítja. Továbbá minden lehetséges módon támogatni kívánja a munkából kieső kolléga családját, hogy e szörnyű helyzet valamelyest elviselhetőbb legyen.

 

 

 



 

 

- Utasai verték a taxist (Blikk, 2011.05.03 16:05)
Budapest - Fizetség helyett alaposan helyben hagyták utasai azt a budapesti taxist, akit életveszélyes sérülésekkel kellett kórházba szállítani.

 
- Hibrid Hondát loptak el a megvert budapesti taxistól - fotó (hvg.hu - autómenedzser, 2011.05.03 13:48)
A rendőrök helyszínelnek egy XV. kerületi parkolóban, ahol megtalálták a taxit. Életveszélyes állapotban szállítottak kórházba egy fővárosi taxist, akit két fiatal férfi bántalmazott hajnalban, és az autóját is...
 
 
- Újabb részletek: felcsalták, a lépcsőházban verték a budapesti taxist ... (ATV - videó, 2011.05.03 13:33)
A támadók egy VIII. kerületi címre vitették magukat, majd a Kisfuvaros utcában közölték, nem tudnak fizetni, pénzük a lakásban van
 
 
- Életveszélyes állapotban a megtámadott taxis (Netriport, 2011.05.03 13:16)
Életveszélyes állapotban került kórházba az a taxis, akit keddre virradó éjszaka támadtak meg Budapesten. A rendőrség tájékoztatása szerint a támadók [...]
 
 
- Életveszélyesen sérült a megtámadott taxis (Webrádió.hu, 2011.05.03 13:11)
Életveszélyes sérüléseket szenvedett az a taxisofőr, akit egy VIII. kerületi lakás lépcsőházában bántalmazott két férfi kedd hajnalban. A támadók a taxis kocsiját is elvitték.
 
 
- Életveszélyes állapotban a megtámadott taxis (Népszava, 2011.05.03 12:55)
Életveszélyes állapotban került kórházba az a taxis, akit keddre virradó éjszaka támadtak meg Budapesten. A rendőrség tájékoztatása szerint a támadók felcsalták a sofőrt egy lakásba, majd a lépcsőházban megvert...
 
 
- Félholtra vertek egy taxis Budapesten (Hírextra, 2011.05.03 12:52)
Életveszélyes állapotban szállítottak kórházba egy fővárosi taxist, akit két fiatal férfi bántalmazott kedd hajnalban, és az autóját is ellopták.
 
 
- Életveszélyes állapotban egy Budapesten megvert taxis (hvg.hu - autómenedzser, 2011.05.03 12:45)
Életveszélyes állapotban szállítottak kórházba egy fővárosi taxist, akit két fiatal férfi bántalmazott kedd hajnalban, és az autóját is ellopták - közölte Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügye...
 
 
- Újabb részletek: felcsalták, a lépcsőházban verték a budapesti taxist ... (ATV, 2011.05.03 12:39)
A támadók egy VIII. kerületi címre vitették magukat, majd a Kisfuvaros utcában közölték, nem tudnak fizetni, pénzük a lakásban van
 
 
- Elrabolták a megvert taxis autóját (Népszabadság, 2011.05.03 12:39)
Életveszélyes állapotban szállítottak kórházba egy fővárosi taxist, akit két fiatal férfi bántalmazott kedd hajnalban, és az autóját is ellopták.
 
 
- Megvertek egy taxist a fővárosban - életveszélyesen megsérült (Zipp.hu, 2011.05.03 12:31)
Életveszélyes állapotban szállítottak kórházba egy fővárosi taxist, akit két fiatal férfi bántalmazott kedd hajnalban, és az autóját is ellopták - közölte Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügye...
 
 
- Összeverték - Életveszélyben egy budapesti taxis (MTV - Híradó, 2011.05.03 12:23)
Két férfi egy VIII. kerületi címre vitette magát a taxival, ott azt mondták a sofőrnek, hogy csak a lakásukban van pénz és a taxis felkísérte őket, ahol megverték, a kocsiját pedig ellopták.
 
 
- Életveszélyben a megtámadott taxis (MixOnline, 2011.05.03 12:17)
Életveszélyes állapotban került kórházba az a taxis, akit keddre virradó éjszaka támadtak meg Budapesten. A rendőrség tájékoztatása szerint a támadók felcsalták a sofőrt egy lakásba, majd a lépcsőházban megvert...
 
 
- Életveszélyes állapotban a megtámadott taxis (Hír24, 2011.05.03 12:06)
Felcsalták a sofőrt egy lakásba, majd a lépcsőházban megverték és elvették a kulcsait. A kocsit a XV. kerületben találták meg.
 
 
- Megvertek egy taxist a fővárosban, életveszélyesen megsérült (Monitormagazin.hu, 2011.05.03 12:05)
Életveszélyes állapotban szállítottak kórházba egy fővárosi taxist, akit két fiatal férfi bántalmazott kedd hajnalban, és az autóját is ellopták. A két férfi egy VIII. kerületi címre vitette magát a taxival, ot...
 
 
- Megvertek egy taxist a fővárosban - életveszélyesen megsérült (Ma.hu - bulvár, 2011.05.03 11:47)
Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese közölte: életveszélyes állapotban szállítottak kórházba egy fővárosi taxist, akit két fiatal férfi bántalmazott kedd hajnalban, és az autóját is ell...
 
 
- Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba a megvert taxist (Index, 2011.05.03 11:41)
Utasai nem tudtak fizetni, felcsalták lakásukra, a lépcsőházban megverték és elvették tőle a kocsikulcsot.
 
 
- Megvertek egy taxist a fővárosban (Metropol, 2011.05.03 11:34)
Életveszélyes állapotban szállítottak kórházba egy fővárosi taxist, akit két fiatal férfi bántalmazott kedd hajnalban, és az autóját is ellopták - közölte Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügye...
 
 
- Megverték a taxist, életveszélyesen megsérült (MNO, 2011.05.03 11:32)
Életveszélyes állapotban szállítottak kórházba egy fővárosi taxist, akit két fiatal férfi bántalmazott kedd hajnalban, és az autóját is ellopták - közölte Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóü...
 
 
- Megvertek egy taxist a fővárosban (Blikk, 2011.05.03 11:30)
Életveszélyes állapotban szállítottak kórházba egy fővárosi taxist, akit két fiatal férfi bántalmazott kedd hajnalban, és az autóját is ellopták.  
 
 
- Megverték a taxist, és az autóját is ellopták (Kisalföld, 2011.05.03 11:30)
Életveszélyes állapotban szállítottak kórházba egy fővárosi taxist, akit két fiatal férfi bántalmazott kedd hajnalban, és az autóját is ellopták.
 
 
 
 
- Leütöttek és kiraboltak egy taxist (Klubrádió, 2011.05.03 10:43)
Megtámadtak és kiraboltak egy taxisofőrt mára virradóra a fővárosban. A sofőrt fejsérüléssel szállították kórházba.
 
 
- Fejsérülést szenvedett a kirabolt taxisofőr (Stop.hu, 2011.05.03 10:06)
Megtámadtak és kiraboltak egy taxisofőrt keddre virradóra a fővárosban. A sofőrt fejsérüléssel szállították kórházba.
 
 
- Megtámadtak és kiraboltak egy taxist (Hírszerző, 2011.05.03 09:59)
A sofőrt fejsérüléssel szállították kórházba - értesült a HavariaPress.
 
 
- Fejsérülést szenvedett egy kirabolt taxisofőr (hvg.hu - politika, 2011.05.03 09:54)
Megtámadtak és kiraboltak egy taxisofőrt keddre virradóra a fővárosban. A sofőrt fejsérüléssel szállították kórházba - értesült a HavariaPress.
 
 
- Fejsérülést szenvedett egy kirabolt taxisofőr (hvg.hu, 2011.05.03 09:52)
Megtámadtak és kiraboltak egy taxisofőrt keddre virradóra a fővárosban. A sofőrt fejsérüléssel szállították kórházba - értesült a HavariaPress.
 
 
- Leütötték és elvették az autóját egy taxisnak (RTLKlub Online, 2011.05.03 09:43)
Taxisra támadtak az éjszaka Budapesten. A férfi a fején sérült meg, kórházba került. A rablók elvitték a kocsiját, de az autót pár órával később megtalálták - értesült a Független Hírügynökség.Részletek »
 
 
- Kórházba kötött ki a taxisofőr (Hír TV, 2011.05.03 09:39)
Megtámadtak és kiraboltak egy taxisofőrt keddre virradóra a fővárosban. A sofőrt fejsérüléssel szállították kórházba.
 
 
- Brutálisan összevertek egy taxist (Magyar Hírlap, 2011.05.03 09:23)
Taxisra támadtak az éjszaka Budapesten. A férfi a fején sérült meg, kórházba került. A rablók elvitték a kocsiját, de az aut&oacut...
 
 
- Taxisra támadtak, elvitték a kocsiját (MixOnline, 2011.05.03 09:22)
Taxisra támadtak az éjszaka Budapesten. A férfi a fején sérült meg, kórházba került. A rablók elvitték a kocsiját, de az autót pár órával később megtalálták - értesült a Független Hírügynökség.
 
 
- Megtámadtak egy taxist (Index, 2011.05.03 09:12)
Kőbányán intették le, a fuvar a VIII. kerületbe szólt. Ott megverték, és elvitték a kocsiját.
 
 
- Narancsos közbiztonság: a taxist fejbe verték, az autót elvitték (Privátkopó, 2011.05.03 08:59)
Taxisra támadtak az éjszaka Budapesten. A férfi a fején sérült meg, kórházba került. A rablók elvitték a kocsiját, de az autót pár órával később megtalálták.
 
 
- Taxisra támadtak, elvitték a kocsiját (Velvet, 2011.05.03 08:50)
Nekirontottak a taxisnak, a fejét ütötték, majd lenyúlták a kocsiját.
 
 
- Taxisra támadtak, elvitték a kocsiját Budapesten (Borsod Online, 2011.05.03 08:37)
Taxisra támadtak az éjszaka Budapesten. A férfi a fején sérült meg, kórházba került. A rablók elvitték a kocsiját, de az autót pár órával később megtalálták - értesült a Független Hírügynökség.
 
 
- Taxisra támadtak, elvitték a kocsiját (Népszava, 2011.05.03 08:26)
Taxisra támadtak az éjszaka Budapesten. A férfi a fején sérült meg, kórházba került. A rablók elvitték a kocsiját, de az autót pár órával később megtalálták - értesült a Független Hírügynökség.
 
 
- Megtámadtak egy taxist és elvitték az autóját (Inforádió, 2011.05.03 08:20)
Taxisra támadtak az éjszaka Budapesten. A férfi a fején sérült meg, kórházba került. A rablók elvitték a kocsiját, de az autót pár órával később megtalálták.
 
 
- Megtámadtak egy taxist és elvitték az autóját a nyolcadik kerületben ([origo], 2011.05.03 07:37)
Taxisra támadtak az éjszaka Budapesten. A férfi a fején sérült meg, kórházba került. A rablók elvitték a kocsiját, de az autót pár órával később megtalálták.
 
 
- Taxisra támadtak, elvitték a kocsiját Budapesten (MagyarOnline, 2011.05.03 07:34)
Taxisra támadtak az éjszaka Budapesten. A férfi a fején sérült meg, kórházba került. A rablók elvitték a kocsiját, de az autót pár órával később megtalálták - értesült a Független Hírügynökség.
 
 
- Kőbánya: a taxist fejbe verték, az autót elvitték (ATV - videó, 2011.05.03 07:19)
Taxisra támadtak az éjszaka Budapesten. A férfi a fején sérült meg, kórházba került. A rablók elvitték a kocsiját, de az autót pár órával később megtalálták.
 
 
- Kőbánya: a taxist fejbe verték, az autót elvitték (ATV, 2011.05.03 07:11)
Taxisra támadtak az éjszaka Budapesten. A férfi a fején sérült meg, kórházba került. A rablók elvitték a kocsiját, de az autót pár órával később megtalálták.
 
 
- Tények teljes adás, 2011. május 3. kedd (TV2, 2011.05.03 20:48)
Élőben nézte Bin Laden megölését az amerikai elnök, a kommandósok negyven perc alatt végeztek vele.   Buszmegállóba hajtott és elütött egy nőt egy autós, Szombathelyen, valószínűleg rosszul lett a sofőr.    Vér...
 
Még keresi a rendőrség azt a két húsz év körüli férfit, akik brutálisan megvertek egy taxisofőrt éjjel a VIII. kerületben. A támadók nem akarták kifizetni a háromezer forintos viteldíjat, feltehetően emiatt tám...
 
 
- Véresre vertek egy taxist (TV2, 2011.05.03 18:50)
Véresre vertek egy taxist az éjszaka Budapest belvárosában, 4000 forintért. A sofőrt két férfi intette le Kőbányán, és a belvárosba vitették magukat. Ott azonban azt mondták, nincs náluk készpénz, és arra kérté...
 
 
- Véresre vertek egy taxist (Tények, 2011.05.03 18:22)
Véresre vertek egy taxist az éjszaka Budapest belvárosában, 4000 forintért. A sofőrt két férfi intette le Kőbányán, és a belvárosba vitették magukat. Ott azonban azt mondták, nincs náluk készpénz, és arra kérté...
 
 
- Életveszélyes állapotban a megtámadott taxis - régi trükkel verték át (168 óra, 2011.05.03 17:35)
Támadói közölték, nem tudnak fizetni.
 

 
 
 
 
 Az MTI-Sajtóadatbank összeállítása a taxisok elleni támadásokról Budapesten az utóbbi tíz évben.

2001. április 20. - A IX. kerületi Péceli útnál egy 30 év körüli férfi utas a taxis bevételét követelte. Szándékát nyomatékosítva rálőtt a gépkocsivezetőre, akinek a fülén hatolt át a lövedék. A taxis közölte, hogy a pénze a csomagtartóban van, mire az utas kiszállt a járműből. A súlyosan sérült taxis ekkor elmenekült.

2001. május 19. - A XV. kerületben, a Bocskai és Dugonics utca sarkán holtan találtak rá egy taxisra. Táskáját az ismeretlen tettes elvitte, a gépkocsit később megtalálták.
2001. november 3. - Ismeretlen tettesek késsel megtámadtak egy 78 éves budapesti taxist, aki életveszélyesen megsebesült.

2002. január 25. - A X. kerületi Gergely utcában két tizenéves fiatalember zsinórral fojtogatni kezdett egy taxis nőt. A sofőr kiszabadult, majd CB-rádióján értesítette munkatársait, akik rövid időn belül elfogták a tetteseket.

2002. január 29. - A XIV. kerületi Olof Palme sétányon utasai késsel arra kényszerítettek egy taxist, hogy adja át a nála lévő pénzt. A tettesek elmenekültek a helyszínről, a taxis nem sérült meg.

2003. április 28. - A Wesselényi utca és az Akácfa utca sarkán két férfi éjszaka leintett egy taxit, majd szóváltás után egyikük többször megszúrta a sofőrt, akit életveszélyes sérülésekkel kórházba szállították. A rendőrség röviddel a támadás után elfogta a gyanúsítottat.

2005. január 4. - A X. kerületben kiraboltak egy taxisofőrt, akinek nem esett bántódása.

2005. augusztus 10. - A XIII. kerületi Pozsonyi út és a Balzac utca sarkán két férfi késsel megfenyegetett, majd a bevétel - mintegy 110 ezer forint - átadására kényszerített egy taxist. Sérülés nem történt.

2006. április 21. - A II. kerületi Völgy utcában több késszúrással halálosan megsebesítettek egy 57 éves taxisofőrt.

2006. május 30. - A Szabadság-hegyen egy taxistól pénzt követelt az utas, majd dulakodás közben megszúrta. A taxis ennek ellenére elkergette a támadót.

2006. december 2. - Zuglóban egy taxist csavarhúzóval megtámadta utasa. A tettes zsákmány nélkül elmenekült, majd később a rendőrök elfogták.

2007. január 5. - A VIII. kerületi Leonardo da Vinci utcában egy taxist megtámadott az utasa, amikor az elővette pénztárcáját, hogy egy nagy címletű bankjegyet felváltson. A tettes a pénzzel elszaladt. A térfigyelő kamerák segítségével a rendőrök gyorsan elfogták gyanúsítottat.

2007. január 14. - A Kerepesi úton kiraboltak egy 50 éves taxisnőt. Egy elektromos sokkolóval megbénították, és elvették több tízezer forintot tartalmazó pénztárcáját.

2007. május 12. - A józsefvárosi piacnál megkéseltek egy taxist, aki a fuvar áráról alkudozott két emberrel. A gyanúsítottakat a támadás után pár órával elfogták.

2009. december 29. - A X. kerületben késsel megfenyegettek és kiraboltak egy taxist.

2010. március 18. - A IX. kerületben taxisra támadta az utasa. A sofőrt súlyos szúrt sérüléssel szállították kórházba. A támadót a taxisok segítségével elfogták.

2010. augusztus 2. - A IV. kerületi Óceánárok utca és Megyeri út kereszteződésében kiraboltak egy taxist. Ketten bántalmazták a férfit, elvették tőle a készpénzét, majd a megszerzett összeggel elmenekültek.

2011. január 8. - A Keleti pályaudvarnál két utas fizetés nélkül szállt ki a taxiból. A sofőr a harmadik utastól kérte a pénzt, de az nem akart fizetni, ezért a taxis segítséget kért a parkoló kollégájától, akit dulakodás során megszúrt az utas, majd elmenekült.



MTI


Sose felejts el benézni a "Mit hol vegyünk" rovatba!