Aratott a halál a hétvégén az utakon

2006.12.18.

Több figyelmet!
Szombaton és vasárnap több halálos kimenetelű közlekedési baleset történt hazánkban. Kerékpárosokat, gyalogosokat gázoltak halálra.

Életét vesztette az a sofőr, aki teherautójával egy fának ütközött a hétvégén Tolna megyében. A végzetes baleset még szombaton délután történt, Gyulaj belterületén. Az eddigi információk szerint egy 46 éves helybéli teherautós vezetés közben váratlanul rosszul lett, ezért járműve letért az útról és az útszéli fának ütközött, ő maga pedig elhunyt. A rendőrség még vizsgálja az eset körülményeit, ám nem kizárt, hogy a férfinak már az ütközés előtt leállt a szíve.

Szörnyet halt az az az idős nő, akit egy 27 éves sofőr gázolt el furgonjával a Szentendrei úton. Vasárnap reggel 9 óra körül, mikor az úttesten megpróbált átkelni a 82 éves asszony, egy, az Árpád híd felé tartó Citroen furgon elütötte. Az nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit szakértő segítségével vizsgálja a rendőrség.

A helyszínen belehalt sérüléseibe annak a mikrobusznak a sofőrje, mely egy kamionnal karambolozott a Csongrád megyei Apátfalván, vasárnap reggel. A román kamion eddig ismeretlen okból áttért a 43-as út menetirány szerinti bal oldalára, majd frontálisan összeütközött az ott szabályosan haladó Volkswagen Transporterrel. A mikrobusz 41 éves, apátfalvi sofőrje a helyszínen belehalt sérüléseibe. A baleset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.

Szörnyethalt az a fiatalember, akit egy kisbusz gázolt el szombaton este Apcon. A fiatalember a Heves megyei község Petőfi utcáján, az úttest szélén gyalogolt, mikor - eddig tisztázatlan körülmények között - elgázolta egy Renault kisbusz. A gyalogos a helyszínen belehalt sérüléseibe. A tragikus bal-eset körülményeit a Hatvani Rendőrkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja.

Négy éves unokája és az ötvenkét éves nagymama életét vesztette abban a balesetben, amelyik szombaton koraeste Homokmégy belterületén történt. Egy személygépkocsi áttért a menetiránnyal szemben lévő forgalmi sávba és ott ütötte el a gyalogosan közlekedő kisgyermeket és nagymamáját. A nő azonnal, a kisfiú a kórházban életét vesztette. A gépkocsi harminc éves vezetője közepesen ittasan ült a volánnál. A Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe vették.

Még nem tudni, mióta hevert holtan a 35-ös út muhi felüljárója alatt az a sofőr, akire szombaton reggel talált rá egy rendőrjárőr. reggel 9 órakor fedezte fel az arra járó rendőrjárőr az felüljáró alatt fekvő Fordot és benne annak sofőrjét. A rendőrség feltételezése szerint a halálos baleset péntek éjszaka történhetett, de eddig senki sem tett róla bejelentést. A Ford 21 éves, tiszaújvárosi sofőrje feltehetően elvesztette uralmát járműve felett, majd a felüljáró szalagkorlátját átszakítva a mélybe zuhant.