Taxishalál a 74-esen!

2008.04.20.

Váratlanul keresztbefordult az úton
Kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe az a taxis, aki járművével összeütközött egy személyautóval Nagykanizsa közelében - tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság ügyelete.

A szombat este történt baleset másik sérültjét, a taxis mellett ülő nőt kórházban ápolják. Mindkettőjüket a tűzoltók vágták ki az összeroncsolódott járműből.

A tragédia a 74-es főút homokkomáromi elágazójánál történt. A másik személyautóban ülő két férfi egyike a távirati iroda tudósítójának a helyszínen azt mondta: autójukkal a taxi mögött haladtak Zalaegerszeg irányába, amikor a taxi váratlanul keresztbefordult az úton, mintha vissza akart volna kanyarodni, ekkor ütköztek össze.

A taxiba oldalról rohant bele a mögötte érkező jármű, a benne ülő két férfi csak kisebb sérüléseket szenvedett.

Rendőrségi hírek Zala megyéből

Halálos közúti közlekedési baleset történt szombaton este Nagykanizsa közelében. Szombaton este 21.30 órakor a 74-es számú főúton Nagykanizsa irányából Zalaegerszeg irányába közlekedett egy nagykanizsai lakos, az általa vezetett és a saját tulajdonát képező, taxi üzemeltetésű Toyota Carina típusú személygépkocsival és egy utassal.
A 74-es főút és a homokkomáromi út kereszteződését elhagyva az úttest szélén található buszöbölben megállt, majd az elindulást követően egyívű megfordulást akart végrehajtani olyan módon, hogy körültekintés nélkül balra kanyarodott.
E közben nem biztosított elsőbbséget a Nagykanizsa irányából Zalaegerszeg felé egyenesen közlekedő, egy zalaegerszegi lakos által vezetett Seat Leon típusú személygépkocsinak és összeütköztek.
A kórházba szállítást követően a Toyota vezetője életét vesztette, utasa nyolc napon túl gyógyuló, míg a Seat Leon gépkocsivezetője és utasa nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.
A baleset részletes körülményeit a Rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja.