Már megint az a fránya macisajt!

2009.08.07.

Nem látta!
2009.08.07. hajnali 2 óra körül, egy új kollégánk 412-es kóddal utas nélkül haladt a Skoda Octaviájával a Budafoki úton a Gellért tér irányába.

A Bertalan Lajos utca kereszteződésénél a sárgán villogó lámpákra érkezett a Renault Clio amit egy fiatal nő vezetett és egy utasa volt. Az elsöbbségadás táblát sajnos nem látta (mondta) és behajtott a kereszteződésbe, ahova épp akkor érkezett a kolléga, és igen nagy ütközés lett belőle, aminek következtében a kolléga autója irányíthatatlanná vált, és felcsapódott a járdára, ahol kidöntött néhány demszky karót, egy elektromos szekrényt, és beszorult egy Toyota Yaris és a fal közé.

Mindkét autóban kinyíltak a légzsákok, talán ez mentette meg őket, mert személyi sérülés a csodával határos módon nem történt. Kollégánk kicsit fájlalta a nyakát, és a fejét, de nem kért mentőt.
Kért viszont rendőri helyszínelést, mert azt hitte, hogy ha három résztvevős egy baleset akkor így kell eljárni. 10 perc elteltével meg is érkeztek a rendőrök (nem a helyszínelők), és mondták, hogy egyezzenek meg, ha a hölgy elismeri, akkor csak ki kell tölteni a kék-sárgát, és mehet mindenki a dolgára. A kollégának javasolták, az ügy gyorsabb rendezése érdekében, hogy mondja le a helyszínelést, amit meg is tett. Pár perc elteltével érkezett egy újabb rendőrautó, akik szintén kiszálltak, szondát fújattak mindkét résztvevővel, és kiderült, hogy erős a gyanú, hogy a Clio vezetője alkoholt fogyasztott, ezért elvitték vérvételre.