Ezt nem fogod elhinni 2

2005.12.06.

No comment
Még az elözőnél is elképesztőbb esetek. Kötél, fegyver, méreg, benzin és mégis megfázott...

Egy figura elhatározta, hogy teljesen tutira öngyilkos lesz. A terve a következő volt: kimegy egy tengerparti szakadékhoz, hosszú kötelet köt a nyakára a kötél végét pedig egy szikához köti, leönti magát benzinnel, mérget iszik, meggyújtja magát, egy pisztollyal a kezében leugrik, és mielőtt a megfeszült kötél letépné a fejét főbelövi magát.
Mindenben a terv szerint cselekedett. Megmérgezve, kötéllel a nyakán fáklyaként zuhant lefelé, csak zuhanás közben elvétette a lövést és véletlenül ellőtte a kötelet. A tengerbe zuhant. A viz eloltotta a tüzet és annyi sós vizet nyelt, hogy rögtön kihányta a mérget, a mentők összeszedték és kórházba szállították, ahol hypothermiába (kihűlésben) hunyt el.

Hat ember halt meg 1995 augusztusában Dél-Egyiptomban, amikor megkiséreltek egy kútba esett csirkét megmenteni. Egy 18 éves farmerfiú volt az első, aki leereszkedett a 60 láb mély kútba, ám egy áramlat lehúzta a mélybe és megfulladt. Nővére és két bátyja a segítségére sietett, ám egyik?jük sem tudott jól úszni, mindhárman megfulladtak. Ezután két idősebb farmer akart segíteni, de őket is lehúzta az áramlat. Két holttestet később a Nazlat Imara-i kútban találtak meg, a csirkével együtt. A jószág életben maradt...

A világ legtöbb országában az órák átállítása a tél, illetve a nyár beköszöntével nem okoz különösebb problémát. Nem így volt ez 1999 szeptemberében, mikoris néhány megkavarodott palesztin terrorista önmagát robbantotta fel. A dolog úgy esett, hogy Izrael régóta ragaszkodik az órák korai átállításához, hogy az ne okozzon fennakadást a napkelte elotti imák menetében. A palesztinok viszont persze nem hajlandóak az úgymond "Cionista Idő" szerint élni, így aztán a két hetes ütemezés mindenkit megbolondít. Történt tehát, hogy egy vasárnap reggelen, izraeli idő szerint 5:30-kor két különböző városban, teljesen egyidőben felrobbant két bomba, megölve három terroristát akik a helyszínre szállították azokat. A hatóságok eleinte azt hitték, hogy az idő előtti robbanás oka a bombák amatőr kivitelezése volt, ám az alaposabb vizsgálat fényt derített az igazságra. A bombákat palesztin területen készítették elő, ahol még a nyári idoszámítás volt érvényben. A szerkezeteket szállító soforök órája már előre volt állítva, azt azonban elfelejtették megtudakolni, hogy a bombák idozítőjét kinek az órája szerint állították be. A feledékenységüknek nagy ára volt, még útközben felrobbant velük mindkét pokolgép. Megérdemelték az 1999-es Darwin-díjat.

Tudjuk, hogy a karácsonyi őrület hevében sok mindent képesek elkövetni az emberek, láttunk már olyat is, hogy összeverekedtek a fenyőfákért. Egy kanadai hölgy azonban még ennél is messzebb ment annak érdekében, hogy ne teljenek karácsonyfa és fenyőillat nélkül az ünnepek.
A 66 éves quebec-i asszony ugyanakkor az ünnepeket sajnos már nem érhette meg. A Darwin-díj bizottság beszámolója szerint történt ugyanis, hogy a hölgy felpakolt néhány tűlevelűt a kocsija tetejére és hazaindult a gyorsforgalmi úton. Az örökzöldeket azonban nem sikerült rendesen rögzítenie, így azok egyszercsak megunták az utazást, és sorban az útra potyogtak. Az idős nő nem szerette volna, ha fenyőit kilapítják az arra száguldó autók kerekei, ezért kiugrott a kocsiból, és a kivilágítatlan, ám a késői óra ellenére még meglehetősen forgalmas úton megpróbálta összeszedegetni a fácskákat. A történet arról nem szól, hogy minden fa épségben átvészelte-e a kalandot, annyi azonban bizonyos, hogy az asszony mindent megtett - konkrétan az életét áldozta - értük. A szedegetéstől nem tántorította el, hogy egymás után két autó is elütötte az autópályán, de azt már nem élte túl, mikor egy harmadik kocsi is elgázolta.

Paderborn, Németország Friedrich Riesfeldt állatkerti gondozó székrekedéses elefántjának beadott 22 adag állati hashajtót és megetette egy véka szederrel, fügével és szilvával. A bedugult vastagbőrű végül elsült - és megfojtotta a gondozót 200 font trutyival. A vizsgálat szerint a 46 éves Friedrich megpróbált a beteg elefántnak beöntést adni, amikor a megkönnyebbült állat ráürített, mint egy sárral teli dömper. Az elefánt váratlan székelésének puszta ereje a földre terítette Riesfeldt urat, ahol beütötte a fejét egy kőbe, és tehetetlenül feküdt, miközben az elefánt tovább ürítette rá belei tartalmát. - mondta a döbbent rendőrségi nyomozó, Erik Dern. Mivel nem volt senki, aki segítsen neki, ott feküdt a trágya alatt legalább egy órán keresztül, míg valaki arra nem jött, és ezalatt megfulladt.