Peredi Péter a FUVOSZ Főtitkára a nem létező KRESZ táblákról

2006.12.13.

Megkérdeztük
...az érdekképviseletek vezetőit, mit tudnak róla, mit tesznek, tettek, a reptér legújabb huszárvágása ellen.
Mint köztudott, a Reptér vezetése legújabban a KRESZ-ben nem található táblával borzolja kollegáink idegeit, és lehetetleníti el munkánkat.
Elsőként Peredi Péter, a FUVOSZ Főtitkára válaszolt:

Tisztelt Főszerkesztő Úr!
Kedves Tamás!

Köszönettel vettem a sajnálatos fejleményekről szóló figyelemfelkeltésedet, és nyomon követem a fejleményeket, és ígéretemnek megfelelően most tájékoztatlak az eddigi részletekről.

Mivel a kérdéses tábla jelen ismereteim szerint egy közforgalom előtt megnyitott magánút, ezért a KRESZ szabályai az írányadók.

Tájékoztatlak, hogy mint a FUVOSZ főtitkára és az OBB tagja:

- jeleztem az ORFK-OBB ügyvezető elnökének a kialakult helyzetet, és kértem, hogy a szolgálatot teljesítő rendőrök egy nem létező KRESZ tábla előírásait be nem tartókat ne büntessék, ennek érdekében tegyen lépéseket,

- a hatályos KRESZ táblák tekintetében egyeztetést folytattam a hazai KRESZ módosításában közreműködő szakemberekkel, akik megerősítették, hogy ilyen hatályos tábla nincs,

- kértem a területileg illetékes KF vezetőjét, mint a közutak tekintetében eljáró szakhatóság vezetőjét, hogy a tábla kihelyezőjével (BA) folytatandó egyeztető megbeszélésen - tekintettel a közforgalom előtt megnyitott magánútként történő üzemeltetésre - biztosítsák a személyes részvételemet, a szakmai érvek élő ütköztetésére.

Az létrejövő(?) egyeztetés időpontja számomra még ismeretlen.

Üdvözlettel:
Peredi Péter
Fuvosz főtitkár