Elmebaj

2008.08.12.

Olvasói levél: Nagyon jó!!!
„Az ellenőrzött taxisok mindegyikénél találtak szabálytalanságot a Hungaroringen, többnyire dupla tarifáért, illetve számlaadás nélkül fuvaroztak - mondta a Független Hírügynökségnek vasárnap Bobál Pál, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség közép-magyarországi régióigazgatója, a Forma1 Magyar Nagydíj helyszínén tartott háromnapos fogyasztóvédelmi ellenőrzés után.”

                   Tisztelt Bobál Úr! Vidéken is van tarifaplafon?


Kedves Bobál Pál! Ennyi ellenőrük volt kint aki próbautazást tartott ? Mert nekem 2 és fél órába került, amíg beértem a városba.
Kedves Pál! A Hungaroring jegyárai mennyit emelkedtek 2001 óta?
Kedves Pali! A taxi-viteldíjak nem változtak.
Palikám! Voltál már a Ferihegyen, ahol egy üveg sör majdnem 1000 Ft és a transzfer a városba 4500? Az 1000 Ft-os sörtől nem ijednek meg a kedves turisták?

Kedves ellenőrzött taxisok, Ti, akik lebuktatok!
Nem fedlek meg benneteket, gondolom, előre tisztáztátok az utassal a viteldíjakat. Remélem. Akkor nincs probléma.

Valami nincs rendben. Angolul beszélő sofőrrel, dohányzó, kombi autót, tetőcsomagtartóval 0 Ft-ért lehet manapság házhoz kérni. Akkor, amikor ha pizzát rendelsz egy kiskanálnyi kukorica +100 Ft-ba kerül, akkor amikor egy darab lapcsánka tejföllel 700 Ft a lezárt Lánchídon, a lezárt Szabadság híd és félig lezárt Margit-híd között, akkor, amikor egy liter benzin min. 300 Ft, akkor amikor Különadó, TB-járulék emelés van.

De mire jó a tervezett tarifa-emelés, ha úgyis fogja követni ezt a tagdíjemelés is?
Taxis „vezetőink” az 500 Ft-os alapdíjért és a 280 Ft-os kilométerdíjért ”harcolnak”. Az infláció-alatti díjemelésért! Nevetséges!
Meg majd állíthatjuk át a taxiórát is, 7000-ért. Múltkor a pontos idő beállításáért is több ezret gomboltak le rólam Angyalföldön, a Béke út szomszédságában (na oda se megyek többet!).

Kiszállási-díjat! Min. 500 Ft-ot fizessen az, aki házhoz rendel autót!
A minap egy kedves utas fel volt háborodva, mért nem dohányzó autó érkezett házához, amikor azt kért. Mert nem volt. 0 Ft-ért igénye van. Ide neveltük az utasokat. Ide neveltek minket a profitérdekelt telefonközpontok, akik csak a saját igényüket nézik. Ész nélkül veszik fel a szerencsétlen alvállalkozókat, hogy több legyen a bevételük. Egyes esetekben olcsóbb BKV helyett taxival utazni, ha jegyet vesznek, és ha 4-en vannak.
A taxis levese meg egyre csak hígul. A végén már csak a csont marad. Aztán majd megdöglik.

Ide jutottunk.

Nem baj, van otthon még pár szem krumplim, megsütöm sós vízben.
Ma ezt ebédelek.