Most taxisok vagyunk, vagy gólyák?

2008.06.19.

Olvasói levél
Már alig „várom” azt a pillanatot, hogy a fuvarok „megszerzése” érdekében valamelyik fuvarszervező cég mikor vezeti be az egyik utasom ragyogó, kérdésben feltett ötletét, hogy:
„— A taxis miért nem állítja meg az órát, ha a dugó miatt nem lehet haladni?”

Sírunk a benzin ára miatt, hogy az mennyit vesz ki a zsebünkből, amibe „túl sok” beleszólásunk nincs. (Ez most nem politika, csak tény. Nem vagyunk olajtermelő állam.)

DE, ami viszont valóban csapolja a zsebünket „üres” kiállás, „ingyen” várakozás 10-15 percig is a kedvesre. És a csúcsok csúcsa, ha nem tudsz parkolni: „— ADDIG KÖRÖZZÖN KOLLÉGA!”

Most taxisok vagyunk, vagy gólyák?

Már alig „várom” azt a pillanatot, hogy a fuvarok „megszerzése” érdekében valamelyik fuvarszervező cég mikor vezeti be az egyik utasom ragyogó, kérdésben feltett ötletét, hogy:
„— A taxis miért nem állítja meg az órát, ha a dugó miatt nem lehet haladni?”

Remélem ezt hamarosan „bevezetik” valahol, hiszen már más nem is hiányzik a „kedves” megnyerése érdekében. Utána pedig minden cég majd szépen átveszi, mint egyetlen üdvözítő megoldást a tagdíj emelésének érdekében. Nem véletlenül írtam tagdíjemelést, mert ha „több” lesz a fuvarod, akkor lehet erre hivatkozva majd emelni a tagdíjon is.
Ez valahogy nem hatóságilag maximált ár, mint a fuvardíj.
Pedig, de szép is lenne.


A Fővárosi Közgyűlés napirenden, vagy kívül, megszavazná, hogy a taxis fuvarszervezők csak maximálisan pl.: 40.000,-Ft-ot kérhetnek a taxistól fuvarszervezés és egyéb kapcsolódó szolgáltatás révén. Azért negyven ezer, mert amikor a viteldíjat megállapították, akkor is volt attól alacsonyabb, és magasabb viteldíj alkalmazásban. Most is van teljes tagdíj, fél tagdíj, meg tagdíj mentesség. Hogy miért, azt nem sorolom te is tudsz róla.


A „hagyományokat” meg nem érdemes megszakítani, ezért lenne negyven ezer a maximált tagdíj. Ez biztosan beindítaná a „piaci versenyt” a fuvarszervező cégek között.
A meghatódottságtól elhomályosult szemmel már látom is a jövőt, hogy fuvarszervező cégek a taxisok megnyerése érdekében egyre alacsonyabb tagdíjat állapítanak meg.
Sőt különböző nyári akcióikkal egymással versenyezve még több kedvezményeket nyújtanak az őket választó taxisoknak.


HA EDDIG ELOLVASTAD, bár kétlem, mert elég nagy baromságnak tartom én is, pedig én írtam. De gondolj bele, ha van egy csupa márvány és üveg légkondis aranyozott kazettákkal díszített irodaházad, és valami tervezési hiba miatt kimaradt az építés folyamán a WC.
Az építés alatt nem merült fel a hiánya, mert volt ott több „TOY-TOY”. De az építkezés végén ezeket elvitték. Az igaz, hogy a szép épületben most sehol egy klozet, de az igény az továbbra is megmaradt.
A taxit is igénylik, és nem kell mindenféle „akciókkal” csábítani a „kedvest”.
Te se „mész be” csak úgy a klozetra, bármilyen szolgáltatást is nyújt, ha nincs rá igényed.

Szóval most mik is vagyunk? GOLYÁK?
De azért, olyan ügyesek vagyunk, hogy körözés (téma körbejárása) közben még a saját fejünkre is tudjuk a guanót pottyantani.

MCCCXCII