Nem akarok!

2011.10.17.

Az alvilág nem taxizik, taxiztat....avagy enyém, tiéd, kié?
Nem akarok többé szálka lenni, nem akarok többé szakszervezeti tag lenni, nem akarok többé a HallóTaxinak hozzászólója lenni, nem akarok többé céges taxis lenni.
Sőt, nem akarok többé taxis sem lenni. És, hogy mi késztetett erre? Hát íme a történet!

Vegyük onnan, hogy hosszú vajúdás után pénteken kinyitott a KÖKI terminálnak becézett bevásárló monstrum. Építettek elé egy legalább tucatnyi autónak helyet biztosító
önkormányzati !!! taxiállomást.
Pont olyat, amiért jelenleg mindannyiunknak 25.000 forintot, de a tervek szerint jövőre 37.500 forintot kell fizetni.

No, pénteken reggel, vagy inkább hajnalban megjelent egy addig sosem látott jelentős számú taxis társaság, és nemes egyszerűséggel elfoglalták az egészet.

A mindenek felettiek predesztinációjával közölték, hogy ez itt mostantól az övék. Ezzel kárhozatra ítélve mindenki mást, aki nem közülük való.

Nem lényeges, de nem is lényegtelen, ezért tekintsük puszta tényként, hogy egyetlen kivétellel, aki az új Tele 5 matricáját hordja, nem tartoznak sehova.

Vagy talán mégis....?

Tehát elfoglaltak mindent, pontosabban jóformán mindent. Azért jóformán, mert az első hat hely minden körülmény között az övék -ezt fenntartják egymásnak- de ha többen vannak, akkor hosszabb a sor. Az ő soruk.

A droszt végén más is megállhat, elvégre kollegalitás is van a világon...ha :
- nem világít a szabadjelző
- nem akar onnan fuvarozni
- nem akar előrébb kerülni
- felmágnesezteti a matricáit, és címfelvétel után feldobálja azokat
- nem vesz levegőt
- nem, nem nem... stb.

Tetszik ezt érteni???

Tetszik ezt érteni a Tarlós Úrnak? Meghosszabbított jobbkezének, a Komáromi Úrnak? A Kamara tisztviselő urainak? Metál Zoltán Úrnak?
Bősz Péter Úrnak? Dudás Zoltán Úrnak?

Orbán Viktor Úrnak? Aki két hetet adott a rendcsinálásra a Belügyminiszterének? Másfél éve.

A "taxisok" nem csinálnak semmit. A kialakult vitára bólogatnak, és bután néznek az előretolt helyőrségnek odaállított grizzlymedve méretű óvóbácsira.

A macink, mintha csak dörmögne egy csupor méz mellett, közli, hogy majd megbeszéli a vezetőséggel, miként döntsenek a "régi bútordarabok" sorsáról.
Talán még maradhatnak is, persze csak ha fizetnek.
És, ha jók lesznek.

Tetszik figyelni az uraknak?
Ja, ha nem tudnátok, 2011 van, és Budapesten vagyunk.


És, hogy ennek mi köze az alvilághoz? Nem tudom, nem tartozom közéjük.

De azt tudom, hogy a grizzlymedve fenyegetőzik velük. Adja a jól értesültet, sőt játssza bennfentest.
Emleget valami E. L, H. R csoportot, és másokat.
Nem ismerem őket, akit érdekel, az járjon utána.
Vagy járjon utána az, akinek dolga lenne...

Egyébként is, szerintem akik ott megjelentek, az csak alvilág light, de amíg el nem felejtem!

Dudás Úr !! Dudás Úr !!

Azt ugyebár tudjuk, hogy a megnyitás óta az a hely a Főtaxi címkiadó drosztja.
Azt tudja-e Ön, hogy amikor péntek este egyik kollégájuk a medveüvöltés hallatán segítséget kért rádión, akkor véletlenül nem jött arra senki.
Tudom, valami rendőrautó járt arra, de az rendben találta a papírokat, így továbbállt.
Elvégre mégsem lehet feleslegesen vegzálnia békés lakosságot.

És Ön azt is tudja-e , hogy a grizzlymedve rendszeresen azzal fejezi ki emberi hatalmasságát, hogy beleüvölti az estébe : "napokon belül elzavarom a főtaxit a büdös picsába"?

Ja, állítólag azért küldték őt felügyelő kocsirendezőnek, mert a többiekhez képest ő egy kultúrlény.

De, ebben a helyzetben nem akarom elverni a port a Főtaxin. Csak, kis színes volt szürke, unalmas napjainkra.

Szóval, alvilág light. Azért gondolom, hogy csak erről van szó......khm, mert az egyik taxista elszólta magát, "csak droidok vagyunk".

Talán nincs is többről szó, minthogy taxiautót bérbeadó vállalkozások a szerény haszon reményében ilyen módon biztosítják az alkalmazottaknak a munkához jutás gyors lehetőségét.
Mihamarabb megtermelhető legyen a leadó, a kötelező járulékok összege, a megélhetés biztosítása, és maradjon idő a pihenésre, a házi munkában való részvételre, a gyerek leckéjének a megírására.

Nemes célok, legyünk rájuk büszkék, elvégre a munka nemesíti a lelket.....csak másokét közben megnyomorítja.
Lehet, ha nem leszünk eléggé óvatosak, akkor mindannyiunkra ez a sors vár?


Tényleg erre legyünk büszkék?

És ennek semmi köze ahhoz, hogy ki mezítlábas, és ki céges. Ez bőven túlmutat azon. Vannak intézményesítetten befoglalt helyek bőven. Legfeljebb ott nem viszik sétálni a vadállatot.

Most, hogy a taxizást beszabályzó jogalkotás formálódik, nem kéne elgondolkodni azon, hogy prioritást élvezzen a létszámkérdés, és a boldogulást elérhető módon biztosító tarifarendezés?

Egyszerűen azért (is), mert ha kevesebb a taxi, akkor az autók meglepő módon többet mennek, mint állnak, és mindjárt nem kell a taxiállomásokra hadsereget toborozni.

Vagy, ha a normális megélhetést, ad abszurdum jólétet biztosító tarifák mellett lehetne szolgáltatni, akkor nem kellene kiszolgáltatott embereknek büdös hónaljak alatt bujkálni.

Vajon azon elgondolkozott-e valaki Önök közül, hogy a sokszor hangoztatott utasérdek hányszor, és milyen módon fog sérülni a jóval fentebb elmeséltek miatt.

Mert, hogy fog sérülni, afelől senkinek ne legyen illúziója.

Éppen ideje, sőt mi több, az utolsó utáni órájában van a taxistársadalom ahhoz, hogy elgondolkozzon, milyen jövőt szán magának.

Én nem kérek abból, hogy egy grizzlymedve - miután felmérte a testi adottságaim, méltányolta a karakán kiállásom - nos azután belelihegje a képembe: " te igazán beállhatnál hozzám katonának".


Vigyázzatok magatokra! Csókollak benneteket.

szálka                   


Sose felejts el benézni a "Mit hol vegyünk" rovatba!