Így utazz a taxiban!

2011.10.15.

Fórumunkból


Taxiboy válasz |       2011.10.15. 00:56:55  (30446)
Tudom,hogy sok utas típusú ember is olvasgatja az oldalt. Akkor ajánlanám a figyelmükbe ezt a kis szösszenetet!
Már látom a hozzászólásokat arról, hogy itt csak az utasok kötelességei vannak összeszedve, de a taxisé nincs sehol. Egyszerű a válasz: Én szolgáltatok úgy, hogy az utas legközelebb is visszatérjen. A "Kedvesek " ehhez sajnos sokszor másképp állnak. Ezért született ez az írás. 



Taxiboy válasz |       2011.10.15. 00:56:55  (30446)
Tudom,hogy sok utas típusú ember is olvasgatja az oldalt. Akkor ajánlanám a figyelmükbe ezt a kis szösszenetet!
Már látom a hozzászólásokat arról, hogy itt csak az utasok kötelességei vannak összeszedve, de a taxisé nincs sehol. Egyszerű a válasz: Én szolgáltatok úgy, hogy az utas legközelebb is visszatérjen. A "Kedvesek " ehhez sajnos sokszor másképp állnak. Ezért született ez az írás.

Így utazz a taxiban!

• Telefonos rendelés leadásakor jelöld meg pontosan a címet és ne a telefonos felvevőre bízd magad, mert biztosan rossz helyre küldi a taxit!
• Rendelés után rövid időn belül indulj el a megjelölt helyre, különösen akkor, ha a parkolás nem lehetséges!
• Olyan helyre rendelj, amelyet kocsival Te is meg tudnál közelíteni! Pl: Sétáló utcába a taxi se mehet be. Nagy forgalmú úton, ahol lehetetlen parkolni, vagy rosszabb esetben megállni, az érkezéskor állj ki az út szélére, hogy csak be kelljen „ugranod” a kocsiba! Ez vonatkozik az egyirányú utcára is, ahol mindkét oldalon parkolnak az autók, vagy a buszsávra.
• Amikor beülsz a kocsiba, először fogadd a gépkocsivezető napszaknak megfelelő köszönését és ne a tarifa benyögése helyettesítse azt! A tarifának száma van és nem kódja. A taxis azt nem érti, hogy: „Kettes kóddal megyünk!” Helyesen: Kettes tarifát kérem!
• Amikor késésben vagy hiába türelmetlenkedsz, hidd el mindent megteszek azért, hogy Neked jó legyen! Nem tudok átrepülni a forgalmi dugókon, csak megpróbálom kikerülni őket.
• Beszálláskor lehetőleg ne folytass telefon beszélgetést, koncentrálj a feladatra. Figyelj rá, ne tépd ki az ajtót olyan erővel, hogy a határoló fogja meg a kicsapódást, vagy koccanjon az út szélén található műtárgyak valamelyikén, netán a mellettünk parkoló másik gépkocsin!
• A vállal fülnek szorított telefon, alkarra terített kabát, és kézben fogott diplomata táska az egyik kézben. A másikkal nyitott ajtó nem jó előjel a beszálláshoz! Természetesen mindig az ügyetlenebb kéz van szabadon és úgy vonszolod be Magad a jobb hátsó ülésre, hogy a diplomata táska vasalt sarka hozzáverődik a taxi oldalához.
• Amikor csak egyedül utazol, lehetőleg ne ülj a bal hátsó ülésre, mert ez olyan, mintha a lakásba lépéskor nem vennéd le a cipődet! Tiszteletlenség és azon felül szeretem látni az utasomat. ( Nem félek tőlük, hanem csak.)
• Bevásárló központnál a bevásárló kocsira ügyelj, hogy ne told neki a kocsi oldalához, mert benyomja, vagy megkarcolja!
• Kisgyermekkel utazáskor beszállásnál segíts a pokolfajzatnak, hogy ne befetrengjen a kocsiba, hanem próbáljon belépni a padlóra és ne az ülésre. Ne tedd az ülésre úgy, hogy ott a retkes lábát amikor végre elfészkelődik végighúzza az üléshuzaton! Mivel ugyan ott közlekedtek, az Ő lába se tisztább, csak kisebb a Tiédnél. Mindketten kössétek be magatokat külön- külön a hátsó biztonsági övbe! Ne vedd a gyereket az öledbe, rosszabb esetbe ne is kössétek be magatokat így! Ne engedd, hogy játszon az elektromos ablakkal, az ajtónyitó kilinccsel! A saras, poros cipőjét ne nyomja bele az első ülések háttámlájába, ne álljon fel a hátsó ülésen, hogy úgy nézelődjön hátra az ablakon, a hátsó árnyékoló rolót ne tépje le a helyéről!
• A cím közlése legyen világos, mert azt nem értem, hogy „Menjünk, majd mutatom!” vagy telefonálás közben a mutogatást se. Amennyiben nem ismered pontosan az uticélt, akkor adj valami támpontot, de az előbb leírt magatartás értelmezhetetlen számomra, így az elindulásom kétséges.
• A „Nem dohányzó” kocsiban ne gyújts rá, mert 10 percet biztosan ki lehet bírni nélküle! A járművezető nem szeretné egész munkaideje alatt a füstöt szagolni!
• Enni- innivalóval ne is próbálj meg beszállni, mert nem fogja senki se engedni. Nyitott sörös- boros- és egyéb üveggel szintén ne próbálkozz utazni, mert a „Vigyázni fogok, hogy ne löttyenjen ki” szöveg senkit nem hat meg!
• Beszállás után se nyiss ki hasonló dolgokat, mert megállok és addig nem megyek tovább, amíg el nem fogyasztod, vagy ki nem dobod. Közben természetesen ketyeg a taxameter. Ez vonatkozik a szilárd táplálékra is! Pl: csoki, hamburger , nápolyi, sütemény, alma stb. Azon felül, hogy szemetelnek a kocsiban, még be is szennyezik a belső teret. Pl: összekeni a kárpitot, vagy ragacsos lesz a kilincs a kezeidtől.
• A TAXI NEM BÜFÉKOCSI!!!
• Utazás közben ülj normálisan az ülésen! HÁTUL NE, fetrengj, vedd le a cipődet, rakd fel a lábad az ülésre, a kardán alagút tetejére, szellőző rostélyokra, esetleg a műszerfalra!!!
• Kutyával a jobb első ülésen utazz úgy, hogy az állat a lábadnál üljön, feküdjön! Tanítsd meg Őt is kultúráltan utazni, hogy ne nyugtalankodjon, ugráljon és másszon fel az öledbe, vagy az ülésre!
• MINDIG ARRA GONDOLJ UTAZÁSKOR, HOGY HA NEKED EGY TISZTA KOCSI ÁLLT KI, UGYAN EZ A KÖVETKEZŐ UTAST IS MEGILLETI!!!!!! A taxis nem takaríthatja a gépkocsit minden utas után.
• A taxi gépkocsivezető is ember és a tiszteletet és megbecsülést hozzád hasonló módon elvárja, még akkor is, ha nem annyira iskolázott, mint Te.

 

 

 


Sose felejts el benézni a "Mit hol vegyünk" rovatba!