Taxis és utasa halt meg Mosonmagyaróváron

2012.06.08.

Részvétünk
Egy 24 éves helyi taxisofőr és 36 éves pápai utasa halt meg a péntekre virradó éjjel Mosonmagyaróvár határában történt közlekedési balesetben - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Az úton megforduló személygépkocsinak, majd fának ütközött egy taxi csütörtökön este az 1-es főúton. Kocsi Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a Mosonmagyaróvár felől Kimle felé tartó, szlovák rendszámú Audi vezetője a 149-es kilométernél úgy döntött, hogy visszafordul.

A 37 éves mosonmagyaróvári férfi lehajtott a főúttal párhuzamosan haladó földútra, balra nagy ívben megfordult, és az 1-es főútra merőlegesen állt meg, úgy, hogy járműve a Győr felé haladó sávba belógott. A Győr felől érkező Mercedes taxi érintőlegesen ütközött az Audival, melytől a taxi letért a jobb padkára, onnan az árokba hajtott és frontálisan egy fának csapódott. A taxi 24 vezetője és 35 éves utasa - mindketten férfiak - a helyszínen életét vesztette. Biztonsági övüket nem kapcsolták be, és az elsődleges szakértői vélemény szerint a megengedett 90 km/órás sebességnél is gyorsabban hajtottak.