Városvédő futás - Jelentős forgalomelterelések

2008.04.08.

Várhatóan tízezren vesznek részt vasárnap a 23. alkalommal megrendezett fővárosi Vivicitta Városvédő Futáson. Ezért jelentős forgalomelterelések várhatók délelőtt fél 10 és fél 11 között a Margit híd és Árpád híd között a pesti oldalon, illetve délután 1 és fél 3 között a Margit híd és a Lánchíd között a Duna mindkét oldalán.-jelenti a HírTV

A délelőtti 6,5 kilométeres Midicitta futás útvonala érinti a Margit-szigetet, az Árpád híd Pestre, és a Margit híd Budára vezető egyik sávját, valamint a Népfürdő utcát és a Pesti alsó rakpartot az Árpád híd és a Margit híd között.

A délutáni 12 kilométeres Vivicitta érinti a Margit-szigetet, valamint a Margit híd - Fő utca - Alagút - Attila út - Lánchíd - József Attila utca - Hercegprímás utca - Báthori utca - Kossuth tér - Széchenyi rakpart - Jászai Mari tér - Margit híd útvonalat. Emiatt körülbelül fél óráig elterelések várhatóak az Andrássy útnál, a Bem rakparton, a Szarvas térnél, az Árpád fejedelem útján, a Nagykörúton, az Attila úton, a Mészáros utcánál és a József Attila utca-Hercegprímás utca-Báthory utca által határolt területen. A rendezvényt szervező Budapest Sportiroda keddi közleményében leszögezi: szeretnék, ha a futók és az autósok között nem lenne feszültség, ennek érdekében mindent elkövetnek.

A Vivicittá városvédő futás olasz kezdeményezésből nőtte ki magát nemzetközi mozgalommá. 1984-ben a kezdeményezők a zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen ered a verseny neve: Vivicittá - éljen a város, szeresd a várost!
 

HÍR TV

  • Gump szinre lép avagy hogyan győztem le magam