Cégvezetők Figyelem!!!

2008.07.25.

Még szorítani kell ehhez a gyeplőn
A taxivállalatából meggazdagodott Stevie Malcolm Skócia legdrágább házát tervezi felépíteni. Az épület központi eleme egy háromemeletes akvárium lesz.

Stevie Malcolm, a glasgow-i Private Hire taxivállalat milliomos tulajdonosa Skócia legdrágább házát építi. A 9 millió fontos (2,6 milliárd forintos) palota a gleneaglesi híres golfpályára fog nézni.

Exkluzív kilátás nyílik a házból a gleneaglesi golfpályára

Malcolm az építkezés során nem spórol semmivel, az épület központi eleme például egy háromemeletes akvárium lesz, melyet egy amerikai specialista tervez. Önmagában ez az építmény egymillió fontjába (288 millió forintjába) kerül majd a milliomosnak, aki arról nem nyilatkozott, hogy milyen állatokkal tölti meg a hatalmas tartályt.

A 44 éves iparmágnás már a telket is csillagászati összegért vásárolta, az építkezés alapjául szolgáló földdarabot 1,3 millió fontért (374 millió forintért) szerezte meg. A telek egyike volt annak a 13-nak, melyet a "Királynő Félholdja" névre keresztelt ingatlanfejlesztési projekt keretében értékesítettek.

Malcolm háza a jóváhagyott ütemezési terv szerint másfél év alatt készül el, ezt követően költözhet be a fényűző palotába. A szóban forgó telkeket egyébként a perthshire-i ötcsillagos hotel értékesítette egy 18 millió fontos (5,2 milliárd forintos) beruházás részeként, Gleneagles ad ugyanis otthont 2014-ben az amerikai és az európai golfválogatott soros összecsapásának, a Ryder-kupának.

A fanatikus golfrajongó hírében álló Malcolm telke a második legdrágább volt, egyike azonban annak a hatnak, mely közvetlen összeköttetésben áll a golfpályával.

Az épülő ház összesen 1951 négyzetméteres lesz, az eladott 13 telken Malcolm kezdte meg elsőként az építkezést.

A milliomos értesülései szerint Madonna és Sean Connery is érdeklődik a terület iránt.

Forrás: Deluxe