Bravó! Minden ellenőrzött taxis csalt a Hungaroringen

2008.08.04.

100%-ot értünk el:-)
Vagy dupla tarifáért fuvaroztak, vagy számlát nem adtak - a kitelepült vendéglátósok körében ugyanakkor javult a fegyelem

Az ellenőrzött taxisok mindegyikénél találtak szabálytalanságot a Hungaroringen, többnyire dupla tarifáért, illetve számlaadás nélkül fuvaroztak - mondta a Független Hírügynökségnek vasárnap Bobál Pál, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség közép-magyarországi régióigazgatója, a Forma1 Magyar Nagydíj helyszínén tartott háromnapos fogyasztóvédelmi ellenőrzés után. A vendéglátósok és a mutatványosok viszont jobban betartják a szabályokat, mint korábban.

Bobál Pál elmondta: érezhetően javult a fegyelem a Hungaroringre kirelepült vendéglátósok körében. Bár az előző évekhez hasonlóan tízből hétnél most is találtak az ellenőrök szabálytalanságot, viszont sokkal kisebbeket, mint korábban. Többen adtak számlát is, mint tavaly. Hozzátette: a legtöbb mutatványosnak is rendben voltak a papírjai.

Az ellenőrök jelenleg összesítik a vizsgálatok adatait, de Bobál Pál szerint a kiszabott pénzbírság nem haladja majd meg a 3-4 millió forintot.

A tavalyinál több, körülbelül 150 üzlet települt ki az idén a Hungaroringre - mondta el a régióigazgató. A 25 fogyasztóvédelmi felügyelő ezek mindegyikét ellenőrizte, sőt volt, amelyiket kétszer is.

Idén kevesebb volt az ellenőrökkel szembeni atrocitás. Tavaly szinte az összes ellenőr autójának kiszúrták a kerekét, ezen a hétvégén ilyen eset nem fordult elő.