Rasszista taxirendelés miatt rúgták ki a műsorvezetőnőt!

2008.11.11.

14 éves lányának kért taxit
A BBC egyik rádiós műsorvezetőnőjét azért rúgták ki, mert rasszista módon rendelt taxit, vagyis azt kérte, hogy ne ázsiai sofőrt küldjenek.

A szép műsorvezetőnő, Sam Mason 14 éves lányának kért taxit, és azért mondta, hogy ne ázsiai, hanem angol legyen a sofőr, mert - mint megmagyarázta - egy turbános taxistól megijedne a kislánya. Ám amikor az operátor azt mondta, hogy ez rasszista megnyilvánulás, a hölgy rámutatott, hogy nem először rendel így taxit a lánya miatt, aki fél az ázsiaiaktól. Hozzátette, hogy ő egyáltalán nem rasszista, és felőle a sofőr lehet akár kétfejű is, de most a lányáról van szó. Ám az operátor elutasította a rendelést, mondván, rasszistának minősül.

A hölgy később újra telefonált, de már az igazgatóval beszélt, elpanaszolva neki, hogy egy bárdolatlan nő rasszistának merészelte nevezni, pedig ő egyáltalán nem az, és kikéri magának a gyanúsítást, majd a rendelését felvették. Ám az esetről tudomást szerzett a BBC, de a legnagyobb angol bulvárlap, a Sun is. A BBC azonnali hatállyal kirúgta az exmodell műsorvezetőnőt. Noha nem adásban hangzott el rasszistának minősülő megjegyzés, a BBC teljességgel elfogadhatatlannak tartja az efféle megnyilvánulást dolgozói részéről.