Értetlenül és fájdalommal

2009.01.27.

Taxis volt, a gyermekgyikos, öngyilkos apa!
Dunaújváros (pj) - Kollégái értetlenül és fájdalommal állnak K. János tette és halála előtt. Egy rossz szót nem tudnak, nem képesek róla mondani. Úgy érzik, e szörnyű tettet egy másik János követte el.

 

Tragédia:
Megölte négyéves gyermekét, majd a halálba indult?!

Megjelenés dátuma: 2009. január 24. 17:51.00
Szerző: Szigeti Sándor

Rácalmás - Egyre több jel utal arra, hogy összefüggés van a ma reggel Dunaújváros és Perkáta között történt halálos közlekedési baleset és egy rácalmási gyermekhalál között!


Rácalmáson, ebben a házban lakott a balesetben elhunyt férfi
(Fotó: V.Gy.)

Mint arról beszámoltunk egy ötvenegy éves férfi szörnyethalt ma reggel a 62-es úton Dunaújváros és Perkáta között, amikor autójával egy kőszállító kamionnak ütközött (lásd korábbi anyagainkat). A baleset hat órakor történt, a személygépkocsi vezetője bennégett járműve roncsai között.

*
R. Szabó Ágnes a Fejér megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense tájékoztatása szerint a Rácalmáson meghalt kisgyermek bűncselekmény áldozata lett. A rendőrség a bűncselekmény elkövetésével a gyermek édesapját gyanúsítja.

A férfi rácalmási lakásukból hajnali órákban személygépkocsival Perkáta felé indult, ahol egy kőszállító kamionnal összeütközött. Az apa a helyszínen életét vesztette. A rendőrség a bűncselekményt és a baleset körülményeit vizsgálja.


Fekete zászló az óvodán - a rácalmási tragédia utóélete

Megjelenés dátuma: 2009. január 26. 18:34.00
Szerző:
Szigeti Sándor

Rácalmás - Gyász, mérhetetlen fájdalom és könnyek - ez jutott osztályrészül a négyévesen meggyilkolt K. Levente és az autójával öngyilkosságot elkövető apa, K. János családjának.

Mint arról beszámoltunk, pénteken éjjel egy ötvenegy éves férfi rácalmási otthonukban megfojtotta négyéves kisfiát, majd autóval egy kamionba hajtva öngyilkos lett. A szörnyű családi tragédia előtt azóta is értetlenül áll mindenki. Eközben a családnak és a barátoknak elképesztő lelki terhet kell most egymást támogatva elviselniük.

Az emberek viszont egyre-másra azt találgatják, mi vezethetett az apa szörnyűséges tettéhez, miközben maguk is tudják, egy gyermekgyilkosságra semmilyen mentség vagy magyarázat nincs.

A külső szemlélő számára K. Jánosék hétköznapi családként éltek. Lapunk azonban úgy értesült, hogy a szülők kapcsolata decemberben súlyosan megromlott. Az édesanya ekkor mondta el K. Jánosnak, hogy van egy új kapcsolata, amelybe szeretné a kisfiút is magával vinni, és hogy mind a ketten elköltöznek. Ezt követően sorozatosak voltak a szóváltások a szülők között, és pénteken, a tragédia estéjén is összevesztek.

Pénteken éjjel Levente édesapjával ment lefeküdni. Az anya a másik szobában tért nyugovóra, ezért nem tudta megakadályozni a gyilkosságot. Amikor az egyébként nővérként dolgozó asszony felkelt, már csak kisfiúk élettelen testét találta meg az ágyban, élettársa pedig eltűnt. Az anya bizonyára megpróbálta a gyermeket újraéleszteni, majd azonnal értesítette a történtekről a rendőrséget.

A rácalmási eset azért is megdöbbentő, mert Levente szülei korábban évekig sikertelenül próbálkoztak, hogy legyen egy közös gyermekük. Végül a lombikbébi program keretében született meg Levente.
A szomszédok és az ismerősök egybehangzó elmondása szerint K. János ráadásul nagyon szerette kisfiát, és a kis Levente is ragaszkodott szüleihez.

A rácalmási óvodára hétfőn kitették a fekete zászlót. A kisfiú márciusban lett volna ötéves, a középső csoportba járt az intézményben...


Értetlenül és fájdalommal

Megjelenés dátuma: 2009. január 27. 04:28.00
Szerző:
Pekarek János

Dunaújváros (pj) - Kollégái értetlenül és fájdalommal állnak K. János tette és halála előtt. Egy rossz szót nem tudnak, nem képesek róla mondani. Úgy érzik, e szörnyű tettet egy másik János követte el.

- Pénteken este hatkor még arról beszéltünk vele, hogy másnap reggel ötre siet jönni, hogy a váltótársának ne kelljen várnia rá. Teljesen nyugodtnak és kiegyensúlyozottnak látszott. Még most is ráz a hideg, hogy erről beszélek - mondta lapunknak Skanda Károly, a Fix Taxi ügyvezető igazgatója, a néhai K. János főnöke. - A legjobb munkaerők közé tartozott! Soha egy percet nem késett, egy sörre sem ült be soha, mindig rohant haza, az imádott kisfiához... Mindig róla áradozott... Egyszerűen nem akartuk elhinni, hogy ezt ő tette... Hogy ő ezt tette... Amit csinált, azt mindannyian maximálisan elítéljük, de mint embert sajnáljuk, hogy idáig jutott. Sokat gondolkodtunk a kollégákkal azon, hogy most tegyünk-e ki az autókra fekete szalagot a gyász jeléül? Végül arra jutottunk, nem. Mindenki magában gyászolja őt. Kollégák, utasok egyként szerették a Jánost! Úgy érezzük, hogy ezt a tettet nem is ő, hanem egy másik ember követte el, akit ugyanígy hívnak, aki külsőre ugyanígy nézett ki, de valójában nem ő volt. Nem értjük a dolgot. Egy rossz mondat soha, senkiről el nem hagyta a száját. Hihetetlenül megrökönyödtünk a hírek hallatán! - mondta Skanda Károly, kollégái nevében is.

Akik egyébként hétfőn is lesújtva végezték munkájukat. Kérdéseinkre is rendre csak annyit válaszoltak: ezt inkább hagyjuk , bocs, de nem tudok beszélni róla .


K. Jánosnak magam is többször utasa voltam. Én sem tudok mást mondani róla: az udvariasság és a korrektség mintaképe volt.

Pekarek János