Angol nyelvtanfolyam taxisoknak

2008.07.19.

HÍRADÓ.HU
A taxisok angol nyelvi képzését az EU Leonardo-programja 7 ország nagyvárosában támogatja. A nyári tesztelés után ez év végén, vagy jövő év elején kezdhetik meg a budapesti járművezetők az ötórás távképzést.

Uniós támogatással angol nyelvű képzés indul taxisofőrök számára. A nyári tesztelés után ez év végén, vagy jövő év elején kezdhetik meg a budapesti járművezetők az ötórás távképzést. A hét országot érintő kezdeményezés teljes költségvetése 526 ezer euró, aminek a kétharmadát az EU Leonardo da Vinci programja állja.

A taxisok angol nyelvi képzését az EU Leonardo-programja 7 ország nagyvárosában támogatja - mondta a Független Hírügynökségnek a magyarországi projektet irányító Innoreg Kft. ügyvezető igazgatója. Szijjártó Orsolya hozzátette: augusztusban indul a budapesti taxisok nyelvtudásának felmérése. Azt ezt követő tesztelésen 15 sofőr vesz részt városonként. Az internet-alapú ötórás távképzés a fővárosi taxisoknak néhány tízezer forintjába fog kerülni. A program várhatóan ez év végén, de legkésőbb jövő év elején indul. A szervezők reményei szerint ebben a fővárosi taxisok legkevesebb 5-10 százaléka részt fog venni.

A Taxi Drivers néven futó európai projektben olyan nagyvárosok szerepelnek, mint Párizs, Brüsszel, Róma, Köln vagy Bilbao. A program teljes európai költségvetése 526 ezer euró, aminek 67 százalékát az EU finanszírozza. A magyarországi projekt 31 ezer euró, amiből a magyar szervezők körülbelül 10 ezer eurót állnak.

Az Európai Unió Leonardo programja egy-egy szakma fejlődéséhez szükséges képzési rendszerek, valamint európai szintű szakképesítési rendszerek kidolgozását támogatja.