Egységesítették a drosztdíjakat

2011.09.27.

Ráleltek a fejőstehénre...
Egységesen évi 100 ezer forintot kell fizetniük mostantól a taxisoknak minden autó után a drosztért. Eddig ugyanis az önkormányzattól bérelt területeken csak negyede volt a díj a fizetőparkolókban létesített drosztokhoz képest.

A versenysemlegesség megteremetése érdekében változtatott a képviselő-testület a városi taxiállomások bérleti díjának szabályozásán. A közterületek használatának díjtételeit önkormányzati rendeletben határozták meg, eszerint a taxiállomás igénybevételéért eddig kiemelt területen 2200 forint, míg egyéb helyeken 1540 forint volt a havidíj gépjárművenként.

Ugyanakkor a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. által fenntartott fizetőparkolók esetében ennél lényegesen magasabb díjat kellett fizetniük a taxisoknak. Ám még ez az összeg is csak töredéke egy adott parkolóhely éves díjtételének. Az önkormányzat legutóbbi ülésén határozott a díjtételek egységesítéséről.

Ennek értelmében októbertől a taxiállomásokért kiemelt és egyéb területen is egységesen nettó 100 ezer forintot kell fizetni minden hely után. Az ülésen felmerült a városi drosztrendelet megalkotásának igénye is, amivel később foglalkozik majd a testület.

 


Mosonmagyaróvár hírei


Sose felejts el benézni a "Mit hol vegyünk" rovatba!