A FODESZ bekeményített

2006.07.19.

Már csak 10 nap van hátra!!!
Jövő héten újabb benzinemelés várható és senki sem látja a végét. Kíváncsiak voltunk, hogy az érdekvédők hallottak-e ezekről az emelésekről. Mint kiderült, hallottak és teszik is a dolgukat.

- Horváth Pált a FODESZ elnökét kérdeztük, hogy milyen lépéseket tett eddig és tervez a jövőben a taxisok tarifáinak a rendezésére.

- A Fuvarozók Országos Demokratikus Szövetsége (FODESZ) beadvánnyal fordult a Fővárosi önkormányzathoz, nevezetesen Demszky Gábor főpolgármesterhez, Tiba közjegyző úrhoz, az SZDSZ-MDF-MSZP frakcióvezetőihez, valamint az MSZP és a SZDSZ pártvezetőihez. A sorozatos áremelések és a taxisokra ható emelkedések miatt, minden tarifa elemében 10 és 20%-ék közötti, azonnali árrendezést követelünk. 30 napon belüli választ várok, amennyiben nem adják meg a választ és nem terjeszti be valaki a Fővárosi Önkormányzat elé, hangsúlyozom, minden tarifa elemét, tehát az alapdíjat, a viteldíjat és a várakozási díjat is 10-20% közötti emelést kértünk. Amennyiben ezt nem teszik meg, akkor alkotmánybírósághoz fordulok, mert semmilyen szakmai megkeresésre az elmúlt 2 évben nem voltak hajlandóak rendezni a tarifát, sőt, az elmúlt 5 évben mozdulatlanul vannak a tarifák és a Fővárosi Önkormányzat nem tárgyalja, csak abban az esetben,, hogy ha a beterjesztő a Rusznák Imre által megálmodott fix tarifát vagyunk hajlandók elfogadni. Ezt mi alkotmányellenesnek tartjuk, hogy a szakmai akarat ennyire ne érvényesülhessen. Jelen tudomásom szerint a kamara is beadta a maga beadványát, most várjuk a viszont választ.

- Ebből a 30 napból még mennyi van hátra?

- 10 nap van hátra és aztán jöjjön az alkotmánybíróság.

- Köszönjük.