Critical mass felvonulás a Fővárosban

2009.09.22.

Figyelem!!!
A Városháza épületétõl 18:30-kor induló több tízezer kerékpáros jelentõs torlódást okozhat a Nagykörúton belül esõ pesti területeken, de a Nagy- és Kiskörutat 18:30 és 20:15 között érdemes teljesen elkerülni autóval. Útlezárásra 20 óra körül kerülhet sor a Károly körúton , a Városháza parknál, valamint 18:20 és 19:20 között a Károly krt., Andrássy út, Teréz krt., Király utca útvonalon. A lezárások várható idõtartama maximum 10-15 perc.
Akit ebben az idõpontban ér az utakon a Kritikus Tömeg, annak jelentõsen megnövekedik majd a menetideje!

Critical Mass Budapest 2007 04 22 - Click here for more home videos

 

A keddi Európai Autómentes Napon belvárosi kerékpáros demonstrációt szervez a Critical Mass. Az amúgy is nehéz forgalmi helyzetre tekintettel idén sem kérték útvonalak lezárását a rendőrségtől, hanem a forgalomban közlekednek.
A Városháza épületétől 18:30-kor induló több tízezer kerékpáros jelentős torlódást okozhat a Nagykörúton belül eső pesti területeken, de a Nagy- és Kiskörutat 18:30 és 20:15 között érdemes teljesen elkerülni autóval. Útlezárásra 20 óra körül kerülhet sor a Károly körúton , a Városháza parknál (maximum 10-15 perc), valamint 18:20 és 19:20 között a Károly krt., Andrássy út, Teréz krt., Király utca útvonalon, ahol rendőri biztosítással gyerekek bicikliznek el. Ez is legfeljebb néhány percig tarthat 1-1 kereszteződésben.
Kerülőútnak a pesti rakpartot, Dózsa György utat, Fiumei utat és Hungária körutat ajánljuk, tömegközlekedőknek pedig elsősorban a metrók, villamosok használatát.
Kérjük a városlakók türelmét, és az autóval, kerékpárral közlekedők fokozott figyelmét!

Köszönjük!
Critical Mass Budapest

Helyet kér magának a bringa

Nem akarnak minden útra kerékpársávot, de a védettséget nyújtó gerinchálózat elengedhetetlen. PR-ígéretek helyett a politika a valós igényekre koncentráljon: tömegek szálltak át autóból bringára, akik ma már megfelelő körülményeket követelnek. Több tízezer bringás tekert végig Budapest belvárosán kedd este – villáminterjú Kürti Gáborral, a kedd esti Critical Mass egyik szervezőjével.