Uzi légpisztolyt karácsonyra?

2005.12.06.

Veszélyes ajándék
"Ismerje meg a sorozatlövés örömét!" – ezzel a mondattal hirdeti szabadalmaztatott új termékét a Keserű Művek. Egy új kategóriát képviselő léggéppisztolyról van szó, amelyet valódi fegyverek küllemével és tüzelési tulajdonságaival ruházott fel a gyártó. A csőtorkolati energia az előírt 7,5 joule alatt van, így bárki szabadon megvásárolhatja.
A légpisztolyA fegyver paraméterei 95 százalék pontossággal megegyeznek az izraeli Uzi géppisztolyéival. (Az öt százalék eltérést azért hagyták, hogy ne kelljen jogdíjat fizetni.)
Még a csőtorkolatot is kilenc milliméteresre alakították ki, így szemből sem tűnik fel, hogy csupán 4,5 milliméteres lövedéket lő ki a fegyver.
A pisztoly lelke egy elektromotor, amelyet tölthető akkumulátor működtet. Egy szén-dioxid-patronnal száz lövést lehet leadni. A fegyver három másodperc alatt kiüríti a húszas tárat. Percek alatt több száz lövést adtunk le a céltáblákra, a szórás tíz méteren alig öt centiméter volt.
Keserű Béla tulajdonos, aki a belügyi szigorítások miatt tért át a légpisztoly gyártására, tisztában van a fegyver veszélyességével, ezért azt mindössze három fővárosi boltban árusítják. A majd harmincezer forintos sorozatlövő használati útmutatása mellett az eladók a jogszabályokról is tájékoztatják a vevőt.
A rendőrség illetékese jogi szempontból nem kifogásolta az új légfegyver forgalmazását. Ám mint mondta, beláthatatlan veszélyt jelenthet, ha a profi bűnözők kezébe kerül – mivel megtévesztésig hasonlít a valódi, izraeli társára.

gz

Az eredeti UZI


Forrás: Legyen-e a taxisnál fegyver?