Ber Gábornak tízezer forintért kellett meghalnia

2005.09.22.

Egy 22 éves fiatalember, a tatabányai taxis gyilkosa. A feltételezet elkövető, szerdán hajnalban, a város egyik külterületére vitette magát Ber Gáborral, majd fizetés helyett, combon szúrta a 28 éves sofőrt. A tettes ezután magához vette Gábor nepi bevételét, és mobiltelefonját is.
Az áldozat, pár perccel a támadás után, saját autójában elvérzett.

Egy 22 éves fiatalember, a tatabányai taxis gyilkosa. A feltételezet elkövető, szerdán hajnalban, a város egyik külterületére vitette magát Ber Gáborral, majd fizetés helyett, combon szúrta a 28 éves sofőrt.A tettes ezután magához vette Gábor nepi bevételét, és mobiltelefonját is.

Az áldozat, pár perccel a támadás után, saját autójában elvérzett.

„ Ez biztos nem velünk történik, azonnal adják vissza a fiamat! „Kiabálja jajveszékelve, a brutálisan meggyilkolt Ber Gábor édesanyja.A fiú szüleinek családi házában minden a fájdalomról, az elkeseredettségről, és a dühről szól.A 28 éves taxisofőr, menyasszonya-a fiú édesanyjához hasonlóan- képtelen beletörődni, hogy többé nem láthatja Gábort.

-Ő volt a világ legrendesebb embere. Állandóan vidám volt, a haverjai imádták, ő meg mindig, mindenkinek segített. Öt és fél éve voltunk együtt, idén akartunk összeházasodni-

Meséli könnyeivel küszködve, Mármarosi Hajnal, a fiú menyasszonya.

Gábor édesapja, és testvére egy pillanatig sem tagadja: a gyász, és az elkeseredettség mellett, nagyon erős bosszúvágy is dolgozik bennük.

- Ez az aljas gazember tönkretette, egy egész család életét! Az édesanyja amúgy is szívbeteg, majdnem meghalt, amikor megtudta, mi történt.
Ha a kezeim közé kapnám, biztos, hogy nem szabadulna élve!- állítja indulataitól fűtve, Ber Ferenc, a fiú édesapja.

Gábor hat éve taxizott. Nemrég, egy barátjával alapított vállalkozást. Ő volt az éjszakás. Fuvarjait, mindig az Árpád Hotel előtti drosztban vette fel. Kedden éjjel is innen indult, utolsó útjára.

- Éjjel 11-kor még beszélgettünk a drosztnál. Mesélte, hogy végre sikerült, egy házat venniük a menyasszonyával. Aztán Gáborhoz beült valaki, és elhajtottak. Nem is nagyon néztem meg az illetőt – idézi fel a történteket Ulbrich Imre taxisofőr.

Az utas, Tatabánya egyik elhagyatott kertvárosába vitette magát, ahol combon szúrta Gábort. A vérnyomokból ítélve, Gábor a támadás után, kiszállt az autóból, hogy segítséget kérjen, de mivel ez nem sikerült neki, visszaszállt a taxiba.

- Egy járókelő értesítette a rendőrséget. A kiérkező nyomozókat megrázó kép fogadta: A taxis mindkét lába kilógott az autóból, az ülést, rengeteg vér borította – mondta Kovácsné Dr. Trázsi Csilla, megyei sajtóreferens.
A rendőrök a bűncselekmény helyszínén, egy zavart elméjű fiatalembert találtak. Meghallgatása és az összegyűjtött bizonyítékok alapján őt gyanúsítják. A 22 éves férfi tízezer forintért, oltotta ki a 28 éves Ber Gábor életét.


Lakat Eszter írása, a „ Színes Bulvár Lap" hasábjain.