Blokádra készülnek:

2008.05.19.

megbénítják az országot a fuvarosok !?!
Országos demonstrációt készít elő a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége (Fuvosz.) A taxisok és a teherszállítók május 26-án, hétfőn egy napra állnának le.

Az üzemanyag árának folymatos emelkedése elviselhetetlen veszteségeket okoz a cégeknek. Sárdi Lajos, a Fuvosz megyei titkára vasárnap lapunkat arról tájékoztatta: a felhívás arra buzdítja a vállalkozókat, hogy jövő hétfőn ne fuvarozzanak. – Vetessük észre, hogy az ország vérkeringésének nélkülözhetetlen részesei vagyunk, így joggal várjuk el, hogy a törvényes és lehetséges segítséget megkapjuk – utalt a dokumentumra.

A demonstráció alatt csak az alapvető áruféleségeket – tejet, kenyeret, gyógyszert – szállítanánk, s kizárólag az egészéségügyi ellátásra szoruló betegeket vinnénk el. Amennyiben az egynapos figyelmeztetés kevésnek bizonyul, akkor ennek kiterjesztéséről a szervezők újabb felhívást tesznek közzé.
– Somogyban is szervezünk demonstrációt – mondta. – Ez csupán a vállalkozók hozzáállásától függ. A kérdés: vállalják-e megmozdulást vagy a csapat egy része sunyin meghúzódik, és az éhenhalást választja.