Hétpróbás tolvaj lopott autót Békéscsabán

2006.07.28.

Taxisok segítségét is kérték
A férfi vesztére éppen egy taxi előtt hajtott Gyula felé az elkötött járgánnyal. A taxis értesítette a rendőröket, mert tudta, hogy keresik az autót.

Békéscsabán a Pipacs közben július huszonötödikén, kedden délután egy férfi leállította Renault 5-ös típusú autóját. Nem zárta be, sőt az indítókulcsot is a gyújtáskapcsolóban hagyta, mondván a lakása ablakából úgyis rálát az autóra. Közben azonban más dolga is akadt, nem figyelte a kocsit. Mikor újra ránézett volna, már nem volt mit néznie. A járgánnyal ugyanis valaki elhajtott. A férfi ekkor hívta a rendőrséget.

A segélyhívón jelentkező ügyeletes tisztek ekkor a járőrökön kívül a sajtó és a taxisok segítségét is kérték, hátha valaki meglátja valahol az autót. Nem is olyan sokára jelentkezett egy taxis, aki elmondta, hogy a 44-es számú főúton Gyula felé tart, és előtte megy az ellopott Renault. Ekkor a központi ügyelet folyamatos telefonkapcsolatban maradt a taxissal, miközben a Gyulai Rendőrkapitányságot is értesítették.

Már a Piactér irányába tartott az idegen az elkötött járgánnyal, amikor a rendőrök meglátták. Próbálták leállítani, de a volán mögött ülő férfi inkább gázt adott, minthogy megállt volna. Ekkor a rendőrök megelőzték, és elé álltak. Miután sikerült feltartóztatni kiderült, hogy a 21 éves vésztői fiatalembernek nincs jogosítványa, ráadásul eddig nyolcszor volt büntetve különböző vagyon elleni bűncselekményekért.

Valahányszor kiengedik a rács mögül, soha sem tétlenkedik. 2005. szeptemberében például szabadulása után rögtön „munkához” látott. Arra azonban nem számított, hogy a rendőrök is dolgozni fognak az ügyein. Így a Békéscsabai Városi Bíróság 8-án történt szabadulása után 23-án vagyoni elleni bűncselekményekért előzetes letartóztatásba helyezte. Múlt héten kedden, július 18-án szabadult.

Azóta a gyanú szerint 21-én feltörte Gyulán a vasútállomáson lévő pavilont. Dohányárut és bizsu láncokat vitt el kb. 250 000 Ft értékben. Július 24-én és 25-én reggel pedig a békéscsabai MÁV szállóban egy irodából vitt el iratokat és készpénzt. Miután kedden elkapták a Renault-val, a rendőrség őrizetbe vette, és a Békéscsabai Rendőrkapitányság indítványozza ismételt előzetes letartóztatásba helyezését.

Forrás: Objektív Hírügynökség