Hogyan lehet közlekedni szilveszterkor?

2006.12.28.

Tájékoztató
Az év utolsó és a következő esztendő első napján módosított menetrend szerint közlekednek a BKV, a MÁV és a Volán-társaságok járatai. A taxival utazók nagyobb várakozási időre számíthatnak.


Aki a taxizást választja, számíthat rá, hogy szilveszterkor a hétköznapokhoz képest 5-10-szeresére nő a kereslet, vagyis az egyébként túlkínálatos piacon hirtelen megfordul a helyzet. A korábbi évek tapasztalatai alapján így várhatóan megnő a várakozási idő, de egyes körzetekben az is előfordulhat, hogy egyáltalán nem lehet majd taxit kapni.

BKV

Az év utolsó napján a BKV-járatok a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek - közölte a társaság.
A 2-es és a 3-as metróvonalon az utolsó szerelvények a meghirdetett menetrend szerint, 23.10 órakor indulnak. A földalatti mindkét végállomásról 18.00 órakor indul utoljára. Ezt követően a Mexikói út és a Deák Ferenc tér között 7-15 percenként földalatti pótlóbusz jár.
A fogaskerekű éjjel is közlekedik: 23.55 és 3.55 óra között a Városmajorból minden óra 55. percében, a Széchenyi-hegyről 0.15 és 4.15 között minden óra 15. percében indul. A HÉV a szokásos üzemzárás után nem jár.
Szilveszter éjszaka ugyanakkor a szokásosnál lényegesen sűrűbben közlekednek az éjszakai járatok. Az év utolsó éjjelén a nagykörúti villamos nem alszik, a 6-os 10 percenként jár majd, vagyis a 906-os éjszakai autóbuszok nem közlekednek. A szilveszteri utcai rendezvények miatt egyes járatok közlekedésében kisebb menetrendi változások előfordulhatnak - a részletek a BKV honlapján olvashatók.
Újév napján a vasárnapi menetrend szerint, január 2-án az iskolaszünetben-, míg 3-án az iskolai időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a BKV járatai.