Még meddig nem tartunk igényt a részünkre jogosan járó bevételre?

2006.08.28.

Ingyen autó az utasoknak
A jelenlegi gazdasági helyzetben egyre több kolléga küzd napi gondokkal, ellehetetlenül. Ennek egyik oka, hogy a minket érintő bevételek egy részéről „önként” lemondunk.

Kinek ne lenne ismerős ez a szitu. Megérkezel a címre, utas sehol. Te helyezkedsz, próbálsz nem forgalmi akadályt okozni, igyekszel elkerülni, hogy a rendőrnek szemet szúrj és várod a kedves megrendelőt.

Tudatosult bennetek már ilyenkor, hogy pont ekkor bukjátok el egy új autó árát?
Pedig ez így van!

Kis számtan:

Egy átlagos taxis napi 10 fuvarral számolhat. Fuvaronként átlag 6 perc várakozással. 10x6=60 perc/nap

60 perc x 50 forinttal, ami jelenleg a várakozási díjunk = 3000 Forint

Mivel a taxisok nagyon nagy százaléka havi 30 napot dolgozik, így ez havonta 90 ezer forintot jelent. Ami évente 1.080.000 forint. Ez egy autó elhasználódási ciklusát véve figyelembe, ami a taxizásnál 5 év = 5x 1.080.000 azaz 5 év alatt ez az összeg megközelítőleg 5.400.000 forint. Lehet, hogy ezek a számok egyes kollégáknál eltérnek, de egy új autó ára, amivel kiemelkedő szolgáltatást lehet már nyújtani 4.000.000 Ft.

Gondolj erre, amikor kimondják az ítéletet, hogy autót KELL cserélned!!!

Törvényes, jogi, legális akadálya nincs, hogy a taxis címreérkezéskor indítsa az órát. De mi erről „lemondunk”. Kérdés az, hogy meddig? Mikor látják végre be az arra illetékesek, hogy ez majd mindenkinek csak pozitív döntés lehet? A taxis hozzájut az őt jogosan megillető jussához, a csúcs időben sincsenek az autók pihenőre téve, amikor is a nagyon kedves megrendelőre 10-15 perceket várakozik és így nő a hatékonyság, ami azt jelenti, hogy azonos időn belül több utast vagyunk képesek eljuttatni uticéljához. Ez egyedül annak okoz plusz kiadást, aki megvárakoztatja a taxist.

Neked erről mi a véleményed? Most a jobb oldalon szavazhatsz szeptember 14.-e éjfélig.