Kossuth tériek: útlezárás, dugó, hídblokád is várható!

2006.09.25.

Egymással is vitatkoznak a tüntetők
Szerdától polgári engedetlenségi mozgalmat indítanak a demonstrálók: készüljenek fel a taxisblokád 2006-os változatára. A szervezők azt kérik az emberektől, hogy annyian legyenek a hidakon, ahányan csak tudnak, és okozzanak dugókat a városban. A Parlament előtt addig marad a tömeg, míg Gyurcsány Ferenc és kormánya nem megy.

Átadták petíciójukat a Kossuth téri tüntetők egy csoportjának képviselői az Országgyűlés Civil Irodája vezetőjének, ám a Kossuth tériek finoman elhatárolódtak az akciótól
A Makovecz Imre építész, Papp Lajos szívsebész, Hargitay András egykori úszó világbajnok, Melocco Miklós szobrászművész és Kelemen András fideszes parlamenti képviselő által aláírt beadvány többek között alkotmányozó nemzetgyűlés összehívását, ideiglenes kormány felállítását és tárgyalások azonnali megkezdését követeli. A Kossuth tériek azonban csupán "jószolgálati tevékenységnek" nevezték a petícióátadást, amúgy nem gondolják, hogy a négyeknek volt rá felhatalmazása, ugyanis nekik ezzel a kormánnyal nincs mit tárgyalniuk, csak az államfővel.



Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke is jelezte: a házbizottság ülése idején újabb levél érkezett a tüntetők másik csoportjától, ami azt is jelzi, hogy elindult egyfajta "petícióverseny".