Lábtörlő alatt is találtak pénzt az akciósok

2009.02.11.

BRFK
A taxi átvizsgálása során az akciósok az utastérben - a lábtörlő alatt, a térképtartóban - több köteg készpénzt találtak, melyet lefoglaltak, a 20 éves, valamint a 23 éves feltételezett elkövetőt előállították a II. kerületi rendőrkapitányságra.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság akciósai néhány óra leforgása alatt elfogták egy lépcsőházi rablás gyanúsítottjait.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint két huszonéves fiatalember 2009. február 10-én késő délután egy II. kerületi lakóház lépcsőfordulójában megtámadott egy 64 éves férfit. Egyikük a férfi arcát ütötte, közben megpróbálta kitépni kezéből táskáját. A sértett ellenállását úgy sikerült megtörniük, hogy a támadó társa hátba rúgta az idős férfit, aki egyensúlyát vesztve több lépcsőfokot esett. Ekkor a támadók felkapták a táskát - benne nagyobb mennyiségű készpénz, nylon tasakban ékszerek, valamint személyes iratok - és kiszaladtak az épületből.
A sértett utánuk futott, mire azonban kiért a házból, a támadók elmenekültek. Egy arra sétáló férfi látta a menekülőket és megjegyezte a meneküléshez használt személygépkocsi típusát és rendszámát. Ennek alapján indultak forró nyomon a rendőrök. A járműre időközben kiadott körözvény alapján a XII. kerületi járőrök megtalálták az autót egy kerületi parkolóban. A jármű közelében tartózkodott tulajdonosa is, akit a rendőrök a rendelkezésre álló információik alapján elszámoltattak.
A 29 éves férfi ruházatát és az autót átvizsgálták, melynek során a térképtartóból előkerült a korábbi támadás során rabolt táska tartalmának nagy része, így a 64 éves sértett személyi igazolványa, vezetői engedélye, egyéb személyes iratai, valamint gépjárműve forgalmi engedélye. A járműtulajdonos kabátjának belső zsebében a rendőrök találtak egy nylon tasakot, melyben különböző ékszerek voltak, a férfit előállították a II. kerületi rendőrkapitányságra.
Az akciósok az időközben beszerzett további információk alapján már nem ismeretlen személyeket kerestek, hanem beazonosított támadók elfogása érdekében tettek meg mindent; megjelentek az egyik feltételezett rabló lakásán, ahol azonban nem találták a 20 éves férfit.
A címről elindulva, még az utcában az akciósok felfigyeltek egy közeledő és lassító taxira, amelynek vezetője - megpillantva a rendőri jelleggel ellátott szolgálati autót - hirtelen gázt adva próbált meg gyorsan tovább haladni. Ezt az akciósok gyanúsnak ítélték és a taxi után fordultak, melyet a Kerepesi út és Keresztúri út kereszteződésénél megállítottak. A taxiban a sofőrön kívül két idegesen viselkedő fiatalember tartózkodott, mindnyájukat igazoltatták. Kiderült, hogy a két utas azonos azzal a két férfivel, akiket az akciósok a II. kerületi rablással kapcsolatban keresnek. A taxi átvizsgálása során az akciósok az utastérben - a lábtörlő alatt, a térképtartóban - több köteg készpénzt találtak, melyet lefoglaltak, a 20 éves, valamint a 23 éves feltételezett elkövetőt előállították a II. kerületi rendőrkapitányságra.
A három huszonéves fiatalember ellen a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitánysága rablás bűntette elkövetése megalapozott gyanúja miatt folytatja le, őrizetbe vételük megtörtént.


BRFK KOMMUNIKÁCIÓS OSZTÁLY