Taxisok gyöngye: visszaadta a gyémántokkal teli táskát

2007.02.09.

Becsület
Újfent megbízhatóságukról tettek tanúbizonyságot a New York-i taxisok, miután a társaság egyik sofőrje egy gyémántgyűrűkkel teli táskát jutatott vissza feledékeny tulajdonosának.


A feltehetőleg gazdag asszony nem csak feledékeny, de elég szűkmarkú is, hiszen csak 30 cent borravalót adott utazása végén. Ennek ellenére a bangladesi bevándorló, Osman Chowdhury nem habozott mindent elkövetni, hogy megtalálja őt, amikor felfedezte, mekkora értéket felejtett utasa az autó hátsó ülésén.

A férfi a Daily Expressnek adott interjújában elmondta, soha eszébe sem jutott, hogy megtartsa 31 értékes gyűrűt tartalmazó táskát. "Elégedett vagyok az életemmel, és nem fogok abból meggazdagodni, hogy más vagyonát elveszem" – jelentette ki.

Az ékszerész hölgyet egy belvárosi hotelből szállította a 35. utcába, és a következő utas szólt, csomagjai elhelyezésekor, hogy ott maradt egy poggyász. Miután a fuvart teljesítette, a taxisofőr visszatért az épülethez, ahol a hölgyet hagyta, de nem mert kérdezősködni utána, mert félt, hogy gyanút keltene. "Akár le is lőhetnének, ekkora érték miatt" – gondolta, ezért végül a taxis szövetséget értesítette a problémáról.

Ők azt javasolták, hogy nyissa ki a táskát, hátha talál benne valamilyen támpontot az utas elérhetőségére. Számos telefonhívás után eljutottak a nő egyik texasi rokonához, aki végül értesíteni tudta őt, hol veheti át tulajdonát. Az asszony 100 dollárral honorálta a sofőr idejét és a telefonokra fordított összeget, melyet az ő felkutatására fordított.

 

Forrás