Le kell cserélni a hét évnél régebbi forgalmi engedélyeket

2006.11.06.

Zsebes
Ezekbe az okmányokba - egy rendelet szerint -január elsejétől már semmilyen bejegyzés sem kerülhet. Az ügyfeleknek ezzel nincs semmi dolga, akkor kapnak majd új forgalmit, ha egyébként is mennének az okmányirodába bejelenteni valamilyen változást.



Bíró Ferencné autója nyolc éves. Nemrég lejárt a műszakija. Minden rendben volt, mondja, de az erről szóló pecsétnek már nem volt helye a forgalmiban. Ezért van most itt.

"Az autóm átment a műszakin, de betellett a forgalmi engedélye és egy újabbat kellett csináltatni."

Egy új rendelet szerint, ha a forgalmit 1999 januárja előtt állították ki, akkor abba 2007-ben már nem kerülhet új bejegyzés akkor sem, ha van még üres ablak. Az okmányirodákban azonban felhívják az ügyfelek figyelmét arra, hogy elég a következő műszakinál, vagy egyéb változás bejelentésénél cserélni! Igy elkerülhető a zsúfoltság.

"Nem kell az ügyfeleknek ezért befáradni az irodába, hanem majd a következő, akár kérelemre, akár hivatalból indított közlekedési eljárás során kerülnek ezek a forgalmi engedélyek cserére."

Ha pedig már bemennek az Okmányirodába, akkor érdemes figyelni arra, hogy minden papír meglegyen.

"A forgalmi engedélyét, a befizetett illetékeket kell hozni, a személyi igazolványát illetve ha meghatalmazással jön, akkor a meghatalmazását."

Az illeték idén hatezer forint. A gyors ügyintézés érdekében előre kell időpontot kérni.

 

Forrás: Hírado.hu