A BA az Airport Express Konzorciumot választotta a minibusz tender preferált ajánlattevőjének

2006.09.05.

Micsoda meglepetés?!?
Az Airport Express Konzorcium tagjai: Nógrád Volán Rt., Citroën Wallis Kft., Di-Cam Kft.
A Nógrád Volán Rt. Vezérigatgatója, szakmai tanácsadója volt.

A BA az Airport Express Konzorciumot választotta a minibusz tender preferált ajánlattevőjének


Budapest, 2006. szeptember 5. – A Budapest Airport (BA) az Airport Express Konzorciumot választotta preferált ajánlattevőnek a repülőtér minibusz szolgáltatásának értékesítésére kiírt pályázaton, és részletekbe menő tárgyalásokat kezd a konzorciummal.

Az Airport Express Konzorcium tagjai: Nógrád Volán Rt., Citroën Wallis Kft., Di-Cam Kft.

A tenderen három társaság adott le pályázatot, és az Airport Express Konzoricum az egyetlen, amely a tárgyalások ezen szintjére eljutott. Ha a tárgyalások nem vezetnek eredményre, a BA fenntartja a lehetőséget arra, hogy a pályázat többi résztvevőivel kezdjen tárgyalásokat.

A zárt pályázat mostani fordulójába a minibusz üzletág érdekképviseleti szervei is bekapcsolódnak, és lehetőségük lesz tárgyalni az Airport Express munkavállalókat érintő elképzeléseiről.

Az üzletágban jelenleg kb. 220-an dolgoznak. A sikeres értékesítést követően valamennyi dolgozóra továbbra is érvényes marad a Budapest Airport 2008. szeptember 11-ig hatályos kollektív szerződése.

Sikeres tárgyalások esetén az üzletág átvételéről szóló szerződést a következő hetekben írhatják alá a felek.

A legjobb ajánlatot tevő pályázóval folytatjuk a tárgyalásokat, s bízom abban, hogy a tárgyalások eredménnyel zárulnak.” – kommentált David Newman, a Budapest Airport leányvállalati igazgatója.

„Az Airport Express Konzorcium tagjai a hazai személyszállítás meghatározó szereplői, komoly szakmai tapasztalattal és jelentős pénzügyi háttérrel rendelkeznek. Ezek garantálhatják, hogy megfelelő és biztos kezekbe kerül a minibusz üzletág."

„Emellett, utasainknak nagyszerű szolgáltatást és nagyobb választási lehetőséget tudunk kínálni arra vonatkozóan, hogy milyen közlekedési eszközzel közelítsék meg a repteret.

„Az üzletág értékesítése januárban meghirdetett stratégiánk része. Eszerint a minibusz szolgáltatás nem tartozik szorosan egy reptér üzemeltető feladatai közé, azt sokkal hatékonyabban és jobban tudják működtetni, erre szakosodott társaságok. Az értékesítés után a BA alaptevékenységeire tud fókuszálni, amivel a társaság költséghatékonyabb, eredményesebb és versenyképesebb lesz.”