Félni kell a MÁV Biztosítótól?

2006.11.16.

Félni kell!
Elég viccesnek tűnik a cím, pedig ez a valóság. 2006-ban azért nem mer valaki a nyilvánossághoz fordulni, mert fél, hogy nem kapja meg a pénzét.


Egy hete tűnődök azon, hogy ezt a cikket kitegyem-e a blogra, vagy sem. Mert az, akivel az eset történt, a konkrét esemény elmondása után mégsem merte vállalni a konkrét eset közlését. Illetve igazából a szervize. Ezért átírtam az egészet, szép, általánosságban írom le az esetet. Az utolsó lökést, hogy mégis publikáljam, egy mai hozzászólás volt egy június 30-i cikkhez. Ott egy Samara hátsó szélvédőjén lévő kiírás volt a téma. Íme a kép:


Joc írta ezt ma Hozzászólásként:

Januarban tortent az eset a MAV-os ugyfelnek hala, azota sem fizettek egy fillert sem, allitolag eltunt az akta, telefonon lehtetlen elerni oket,ha sikerul felhivni a karosztalyt akkor pedig leraznak,kinyomjak a telefont, soha nem tajekoztatnak, aljas nepseg! Debrecenbol ugyet intezni lehetetlen.

Szóval a történet:

Egy Klubrádió hallgató sms-ben tette fel azt a kérdést, hogy 2005. októberében (nem elütés, tavaly október) történt egy balesete. Elvitte a szervizbe az összetört autót, ahol adott meghatalmazást, hogy járjanak el az ügyében. Ez meg is történt, autót megjavították, majd idén augusztusban (jól olvassa mindenki), tehát 10 hónappal később a Máv Biztosító küldött neki egy levelet, hogy szüksége lenne papírokra, hogy kifizethesse a kár összegét. Ezek a papírok tavaly a szervizen keresztül eljutottak a MÁV Biztosítóhoz.

Én felajánlottam a segítséget, hogy ide a blogra kiteszem az egész történetet, de végül a szerviz nem járult hozzá, mert mint kiderült, több ilyen ügye is lebeg a MÁV Biztosítóval szemben, és fél, hogy nem jut a pénzéhez... Megjegyzem nem mintha eddig kapkodta volna magát a biztosító.

A kérdés, ami felmerül az emberben így 2006-ban.
Félni kell egy biztosítótól, hogy nem fizet ki egy jogos követelést?

Egy biztosító megengedheti magának, hogy ilyet tegyen?

Egy ilyen biztosító 2007-re köthet minden további nélkül új biztosításokat?

Egy ilyen biztosító még létezhet Magyarországon?

Egy ilyen biztosítónak egyáltalán vannak még ügyfelei?

Egy ilyen biztosítónak először nem adták meg az engedélyt, hogy jövőre új kötelező biztosításokat kössön, majd miután a biztosító letette a nagyesküt, hogy már rendben van a számítógépes rendszere megkapja az engedélyt a MABISZ-tól?

Egy ilyen biztosító tagja lehet a MABISZ-nak?

Hol élünk? Tudom… Magyarországon, Abszurdisztánban…

Tegye fel a kezét, aki ezek után szerződést köt egy ilyen biztosítónak látszó valamivel?

Remélem pár embert sikerül lebeszélni arról, hogy egy ilyen biztosítónak látszó valamivel szerződést kössön.

Forrás: