Taxisofőr lett Michael Schumacher

2007.12.13.

Büntetés vár Schumacherre és taxisofőrjére?
Taxisofőr lett Michael Schumacher, de nem azért, mert elszegényedett. Csak egyetlen fuvar erejéig taxizott, és azzal a fuvarral sem keresett, hanem költött.

A Forma-1 hétszeres világbajnoka a családját vitette ki taxival Németországban egy repülőtérre, ám késésben voltak, ezért helyet cserélt a taxisofőrrel. A hivatásos személyszállító fuvaros szerint Schumacher teljesítménye alapján kiérdemelte a leggyorsabb német taxis címét. A volt autóversenyző az út végén a hatvan eurós viteldíjon felül száz euró - 25 ezer forint - borravalót adott a taxisnak a nem vezetésért.

 

 


(MTI-Panoráma)

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher a múlt héten felcsapott taxisofőrnek. A hétszeres világbajnok ugyanis maga vette át a volánt a taxistól, hogy családjával időben a reptérre érjen.

A nagy hajtás úgy tűnik, nem viselte meg Schumachert, aki a reptérre érve vígan üdvözölte néhány szerencsés rajongóját, és gyorsan szétosztott néhány autogramot. A német versenyző ezt követően a taxishoz fordult, kifizette neki a fuvart, kezet rázott vele majd távozott.
 

 

F1 Világ: Faludi Zoltán

Büntetés vár Schumacherre és taxisofőrjére?

Sokba kerülhet a Michael Schumacher-féle kaland Tuncer Yilmaz taxisofőrnek. A hétszeres Forma-1-es világbajnok az elmúlt hétvégén a németországi Gehülzben járt családjával, hogy egy ottani tenyésztőtől egy kutyakölyköt vásároljanak. Hazafelé, ahhoz, hogy eljussanak a coburgi repülőtérre - ahol Schumacher magánrepülőgépe várt -, taxit hívtak, ám az egykori Forma-1-es sztár megkérte a taxist, hogy maga vezethessen, mivel sietnie kell egy milánói Ferrari-rendezvényre.

Yilmaz erről a kalandról aztán részletesen beszámolt a médiában, szerdán este még a német RTL 'Stern TV' című műsorában is fellépett. Úgy tűnik vesztére, ugyanis az elmeséltek alapján a rendőrség vizsgálatot kezdeményezett: „Megvizsgáljuk, hogy csak valaki fontosnak akar látszani, vagy pedig valóban történtek szabálysértések." - mondta az illetékes hatóság képviselője, Jürgen Hannecke a coburgi Neue Pressének.

Schumachernek esetleges közlekedési szabálysértések megállapítása esetén sem kell többre számítania egy kisebb pénzbüntetésnél, ám a taxis komolyabb bajba kerülhet, ugyanis a jogszabályok szigorúan tiltják, hogy egy taxisofőr átadja a volánt utasának.

 

Schumacher csak nevet a "taxi ügyön"


Nagy hullámokat vetett Németországban Michael Schumacher „taxis ügye".
A hétszeres világbajnokot a ROC mai sajtótájékoztatóján is megkérdezték erről. Schumacher: „Ide is taxival jöttem... Érdekes dolog ez. Lenyűgöző ahogy elefántot tudnak csinálni egy bolhából. Ezen csak nevetni lehet."


Írta: Zuzmara                                                            formula.hu

Michael Schumacher: vihar egy pohár vízben!


sport
A rendőrség nyomozást indított Schumi taxizása ügyében
sport
2007. december 18 17:36, Forrás:
SportFórum.hu

sport
Úgy tűnik a német rendőrség nem értékeli a Forma-1 hétszres világbaknokának múlt heti akcióját, mikor átvette a vezetést egy taxistól.

 

A coburgi rendőrség illetékesei állítólag nyomoznak az esetben, mivel szerintük Schumacher szabályt sértett. Tuncer Yilmazt, az ominózus taxisofőrt a hírek szerint már ki is hallgatták.

- Vihar egy pohár vízben, csak nevetni lehet az egészen - kommentálta az ügyet a Forma-1 legendája, miután csapatan Sebastian Vettellel megnyerte, egyéniben pedig döntőbe jutott a Race of Champions elnevezésű versenyen.