Makói taxisok keringője

2011.08.03.

Épül szépül a város, csak a taxisok vannak útban mindenhol...
Rövid időn belül a negyedik helyre költöztek a makói taxisok: másfél hete épp az egykori 1-es ABC előtt várakoznak. Ez a hely sem végleges.

Néhány évvel ezelőtt még egyszerű volt megtalálni a makói taxisok drosztját a városközpontban: ott volt a Korona előtt, mint évtizedek óta. Aztán amikor elkészült az egykori szálló felújítása, és a tér díszburkolatot kapott, költözniük kellett. Nem messzire, csak a szemközti bérpalota és a régi városháza közötti utcába – ám a fürdő tavaly megkezdett építése után itt sem volt maradásuk. Idén már az egykori Kállay-kollégium előtt várakoztak autóik, de csak addig, amíg a városközpont felújítása miatt fel nem bontották a burkolatot. Most, immár másfél hete az egykori 1-es ABC-nél, hivatalosan a Széchenyi tér 19–21. előtt várnak fuvarra.

A sok költözködésről Szabó Zoltán, a Rádió taxi első embere azt mondja, természetesen nem örültek, de megértik, hogy a belváros folyamatos átépítése miatt így alakult. A mostani hely sem végleges. Ezt egyébként nem a várostól, hanem a Magyar . A kevés utas zöme idős, többnyire a kórházba, rendelőbe kérnek fuvart.

Hogy hol lesz a személyfuvarozók végleges helye, egyelőre nem tudni. A taxisok nyitottak minden megoldásra, a kérésük csak annyi, hogy a belvárosban állhassanak és árnyékos helyen. Horváth Bernadett, a polgármesteri hivatal műszaki irodavezetője azt mondja: sok szempontot kell mérlegelni, de ha kialakul a központ új képe és forgalmi rendje, meg fognak egyezni.