Hozzászólások száma: 5
Ugrás a hírhez
Témakörök > Hírek fórumai > Taxi Expo Budapest 2018 A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
tomajer 2018.10.18. 06:24:25 / # 349279

Szigorítás

Keményebben lépne fel a taxishiénák ellen a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. Az új szabályozás részleteiről Zsabka Zsoltot, az ipari tagozat elnökét kérdezzük.

tomajer 2018.10.11. 07:22:52 / # 349256

Taxi Expo újratöltve

, 2018. 10. 11. 00:01

Tavaly már beszámoltam arról, hogy a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Ipari Tagozata nemcsak hiénavadászatba kezdett, hanem a Hungexpón tartott első Taxi Expo keretében az érdekvédő szervezetekkel összhangban – és hosszú tárgyalások után – megfogalmazta számításokkal alátámasztott igényüket egy minimális tarifaemelésre. A Fővárosi Önkormányzat partner volt ebben, így idén nyártól már a költségeikkel többé-kevésbé arányos viteldíjrendszer alapján furikáznak Budapest utcáin.


Gondolná az ember, akkor rendben, ez pipa, a tavalyi konferencián elhangzottakhoz képest sok új már nincs a nap alatt, lépjünk tovább. De nem. A taxisok ráléptek a gázpedálra, és újabb – szintén igencsak jogosnak tetsző – témákat vetnek fel október 18-án egész napos rendezvényük keretében a vásárváros B pavilonjában.

Idén a személytaxi-szolgáltatás ellenőrzésének kaotikusságára és anomáliáira irányítják rá a figyelmet. Kacifántosnak tűnik a megfogalmazás, ezért picit utánajártam, hogy vajon mit érthetnek ez alatt a szervezők.

Nos: jelentős az ellenőrzésre jogosult szervezetek, hatóságok száma. Nézzük csak: BKK, ITM, NAV, BRFK, RRI, fogyasztóvédelem, munkaügyi felügyelőség, FÖRI, engedélyező közlekedési hatóság. És mindegyik a saját eljárási és anyagi jogi szabályai szerint jár el. Azaz az ITM csak a tevékenységi engedélyt és a személyi taxivezetői igazolványt ellenőrzi, a NAV a nyugtaadási kötelezettség teljesítését, a BKK általában a fővárosi taxirendeletben és a kormányrendeletben foglaltakat és egyedüliként a viteldíjat, a rendőrség a taxisszabályok betartása mellett a gépkocsi műszaki állapotát és a sofőr személyét, míg a FÖRI a taxiállomások használatát. És akkor még ott van a fogyasztóvédelem meg a munkaügyisek.

Kell-e mondani, hogy az érintettek úgy érzik: az ellenőrzés széttagolt, a szankcionális jogosultságok eltérőek, esetenként hiányosak. Na, ezt akarják egy mederbe terelni. Lesz ott a NAV-tól és egyéb hatóságoktól előadó, akitől bátran kérdezhetnek az érintettek.

Talán a 2018-as Kamarai Napok legizgalmasabb rendezvénye lesz. Főleg annak tükrében, hogy a V4-országok taxis vezetői is meghívást kaptak. Ez már előrevetíti, hogy mi lesz jövőre: V4 Taxi Expo.

De előbb lessük meg az ideit. Ígérem, ott leszek, és beszámolok. Hátha szó esik a hiénákkal szembeni egységes hatósági fellépésről is…

Bátyó 2018.10.10. 04:10:54 / # 349255
avatar
Úgy látszik ez a legfontosabb visszásság és megoldandó ,"megtorlandó" probléma az országban! Van mit orvosolni,de nem úgy állnak hozzá,mint ahogy kéne, a hozzáértő szakma meglátásait figyelembe sem véve hülyeségeket kitalálva/csupán íróasztal mellől/ döntéseket hozni!
balagge 2018.10.09. 22:00:42 / # 349254
avatar
Szigorúbbá tennék a taxizast? Eléggé úgy hangzik mintha ki akarnának velünk baxni...Mert nyilván nem a feherrenfszamosok kiszorításáról beszélnek.:-)
tomajer 2018.10.09. 21:07:24 / # 349253

Szigorúbbá és átláthatóbbá tennék a taxizást

Hír TV

2018. október 9., kedd 19:52

A taxi szolgáltatás szigorítását és a átláthatóbbá tételélét készíti elő a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. Zabka Zsolt, az ipari tagozat elnökének bejelentése alapján a következő hetekben a kamara által megrendezett taxis expón véglegesítenék a kormány és a fuvarozók képviselőivel a szabályozás részelteit, amivel a szándékai szerint a jelentősen csökkenteni lehetne visszaéléseket és az esetleges túlszámlázásokat.

„Ha ügyesek vagyunk, akkor még az idén be tudjuk adni azt a törvénytervezetet, ami segít abban a budapestieknek és az egész gazdaságnak, hogy egy olyan átlátható taxiszolgáltatást kap Budapest, amivel nem fordulhat elő az, hogy az 5 ezer forintos úton mondjuk 10 ezerért visz el valakit a taxi” – mondta Zabka Zsolt.


Közösségi kapcsolatok

 
 
 
 
 
 
 

Dugófigyelő

2019.01.16.
www.utv.hu

Utoljára feltöltött képek

Linkcsere

4Dimenzió Fixshuttle
Taxi 314
Szentendre
Rókalyuk
Tokio 170
Rádió Taxi
Szeged
Új Taxi
Tatabánya
 
Eurotravel   TAXI 3000   
Sziget taxi TaxiCentrum
Pannon Volán
Taxi, Pécs
MB Vip Service
taxi.lap.hu