Hozzászólások száma: 6
Ugrás a hírhez
Témakörök > Hírek fórumai > 25 éve történt, a \"skálás gyilkosság\" A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
osztap 2020.01.24. 15:16:56 / # 350808

Végre valami jó hír, rohadjon rá a lakat.

tomajer 2020.01.24. 06:33:09 / # 350807

Másodfokon eldöntötték, nem szabadulhat a skálás gyilkos


A Szegedi Törvényszék másodfokú döntése szerint nem bocsátható feltételes szabadságra a "skálás gyilkos", a budai Skála áruháznál 1992-ben történt pénzszállítórablás és gyilkosság életfogytiglanra ítélt egyik elkövetője, Bene László, írja az MTI.

augusztusban-szabadulhat-a-gyilkossagert-elitelt-bene-laszlo imaFotó: RTL

tomajer 2018.05.24. 06:17:38 / # 348753

Mégsem szabadul a skálás gyilkos


A meghallgatásokból az derült ki, hogy nem garantálható Bene László jogkövető magatartása. Nem ő kérte, hogy szabadlábra helyezzék.

Börtönben marad Bene László, aki részt vett a Skála pénzszállítójának 1992-es kirablásában és három embert meggyilkolt - döntött a Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa.

A Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-nek elmondta, hogy a tanács megváltoztatta az elsőfokú határozatot, és helyt adott a főügyészség fellebbezésének.

A másodfokú tanács úgy döntött, hogy Bene László nem helyezhető szabadlábra, mert nem állnak fenn annak törvényi feltételei - közölte Szanka Ferenc. Hozzátette, hogy Bene László sem kérte szabadlábra helyezését, és a különböző meghallgatásokból is az derült ki, nem garantálható jogkövető magatartása.

Bene Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a Budai Skála áruház pénzszállító autójának kirablása, valamint egy 23 éves egyetemista és két vadász életének kioltása miatt.

A Legfelsőbb Bíróság döntése alapján az elítélt legkorábban 20 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Ez az időtartam 2014. május 4-én telt le, a bíróság utoljára 2016. szeptember 7-én döntött a férfi ügyében, mellőzve a feltételes szabadságra bocsátását.

Bene László tettestársa, Donászi Aladár 2001-ben a börtönben öngyilkos lett.

tomajer 2018.05.24. 06:16:09 / Módosítva / # 348752

Lehet, hogy sosem szabadul a Csillagból a skálás gyilkos

Amikor a Csillagban jártam riporton a korábbi "kegyelmesek" és életfogytosok között több mint két évtizede, a skálás gyilkossal nem találkozhattam, még magánzárkában volt. Nem is baj: bár csak képeken, híradóközvetítésken láttam, tőle féltem. Pedigránézésre sokkal kevéssé volt ijesztő figura, mint a fegyencedzéssel kipattintott, teletetovált testű, izomagyú nagyidősök. Azokkal gond nélkül kezet fogtam, ahogy a hirtelen sugallatra géppisztollyal a családját kiirtó, akkor épp börtönkönyvtárosként dolgozó egykori díszszázadparancsnokkal is. Bene Lászlóval nem tudtam volna, a szemébe nézni is nehezen. Az a tekintet a legelmosódottabb amatőrfotón is átjön: bénító, mint a kobráé. Az illetékes bíróság évente belenéz, és eddig mindig úgy ítélték meg: ha már hét olimpiát bent nézett, a neki esetleg még kinéző kettő-hármat is a zárt láncún látja. Szerintem neki is.

(Taxi Szabada)

tomajer 2018.02.23. 17:30:38 / # 348075

Több milliót kaphat a magyar sorozatgyilkos

Farkas György Farkas György

újságíró. 2018. 02. 15. 08:12

Komoly kártérítésre számíthat a négy ember haláláért felelős Bene László.

A skálás gyilkosként elhíresült férfi 20 éves büntetése két éve lejárt, mégsem engedték szabadon, hamarosan a rácsok mögött válhat milliomossá. Bene László ügyvédje a Borsnak azt mondta, ügyfele a börtönkörülmények miatt hamarosan többmilliós kártalanításra számíthat.

Noha családja eladta a lakást, amibe szabadulása után költözött volna, de az ügyvéd szerint a kártalanítási eljárás után jelentősen javulnak védence életkörülményei, amit a feltételes szabadlábra helyezésről döntő bíróság is pozitívan értékelhet.

Bene a börtönben szociális munkásnak tanul, ha elhagyhatná a börtönt, az új szakmájában helyezkedne el.

A skálás gyilkost 1996-ban ítélték életfogytiglanra, ami az akkori szabályok értelmében 20 évet jelentett. 2016 óta félévente felülvizsgálják ügyét, hogy  alkalmas-e visszailleszkedni a társadalomba. Eddig azért nem engedték ki, mert nem tanúsított megbánást, soha nem kért bocsánatot áldozatai hozzátartozóitól.

Korábban a fogva tartását felülvizsgáló szakértők, köztük pszichológusok nem tartották valószínűnek, hogy Bene szabadulása után törvénytisztelő életmódot folytatna.

Fordulatot remél az életfogytiglanra ítélt skálás gyilkos Az 1994 óta börtönben ülő Bene Lászlónak még munkát is szereztek szerettei, ha kiengednék.

Bene László társával, Donászi Aladárral öt év alatt 40 millió forintot rabolt, és négy embert ölt meg. 1992-ben közösen rabolták ki a Skála pénzszállító autóját, miközben az egyetemista kocsikísérőt megölték. Abban az évben lőgyakorlatot tartottak, ahol megzavarta őket két vadász, velük is végeztek. 1994-ben fogták el őket, Bene társa 2001-ben öngyilkos lett a rácsok mögött.

Fegyverrel halna meg a sorozatgyilkos Bene László Szerinte nyugodtan ki lehetne őt engedni a börtönből. Közönnyel magyarázta az elkövetett gyilkosságokat. etőfihez hasonló halált szán magának”, az lenne hozzá méltó, ha „csatában”, „fegyveresen” halna meg. De azt gondolja, nyugodtan vissza lehetne őt engedni a társadalomba, nem ártana senkinek.


tomajer 2017.05.11. 21:29:25 / Módosítva / # 347204