Hozzászólások száma: 59
Ugrás a hírhez Oldalszám: 3
Témakörök > Hírek fórumai > Kiraboltak egy Rádiótaxis kolleginát! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
csogu 2006.11.02. 10:10:10 / # 12323
Akármilyen meglepő, hiszen én szeretek (na azt nem állítom, hogy tudok is) rádiózni, de én is azt vallom, hogy a GPS-es címkiadásé a jövő. Arról nem beszélve, hogy valahogy megoldást kellene már találni arra, hogy (Dudás Zoli szavaivl élve) megszünjenek a központok szűkítő hatása. Amint kifejtette (szerintem nagyon helyesen), van egy oldalról egy bizonyos fuvar igény (utasok), a másik oldalról utas igény (taxisok) és sajnos a jelenlegi elavult módszer miatt (telefonos címkiadás), a központok olyanok, mint a testünkben egy visszér...sőt, sajnos tapasztalataim alapján mint egy trombózis (mélyvénás). A GPS-es címkiadással ez szinte normalizálható lenne. Ne feledjük, egy számítógép akár 60 címet (most írtam egy számot) is képes lenne kiszórni. Így a telefonosoknak nem kellene kényszer szünetet beiktatni, pontosabban nem kellene szándékosan nem felkapkodni a telefonokat, mert úgysem tudják a címeket kiadni. Amelyik cég ezt elsőként meg meri lépni, olyan előnyt szerez a többiekkel szemben, hogy az (meglátásom szerint) egy 10 éves kiugrást eredményez számára. Akik meg nem bírnak haladni a korral, azok maradhatnának a felzárkózni képtelen cégeknél.
tomajer 2006.11.02. 08:02:09 / # 12324
Jóreggelt! Mint mindig, most is rengeteg igazság van abban amit mondasz. Ezt, az ötletet, hogy a cégek karolják föl, mint a gps-es címkiadás elődjét, velejáróját, elősegítőjét, (mindegy hogy nevezzük) érdemes megforgatni egy kicsit. anonymuser, cobretti, Góré 001?
elégedetlen 2006.11.02. 02:12:04 / # 12322
avatar
Persze hogy sértettnek érzem magam,próbálok valamit tenni annak érdekében hogy a jövőben ne vagy ritkábban ,de legalább is nagyobb felderítettségben történjen ilyen.Ti meg azonnal kikiáltottatok valami "gyilkosnak" ez nem nagyon tetszett. Nos pályáztatni nem csak a cégeket kell hanem magát a pénznek a forrását is.Mert ugye mostanában is dívik még az országunkban pályázat útján mindent lehet csak kérni kell. Persze a megfelelően kialakított kapcsolati tőkével rendelkező személynek.Ami mondjuk nem más mint maga a fuvar szervező irodák,nekik is érdekükben állna atörténet,mivel át szeretnének állni a gps renszerű cím kiadásra,így nekünk előbb vagy utóbb bekell szereznünk egy gps adó vevőt ebből adódott az ötlet maga ,ha már venni kell akkor nem mindegy hogy miért és mennyiért ugyebár.Mert még olyan pályázat nincs hogy a taxis gps-n kapja a címet erre adunk hozzájárulást,de például különböző bűn megelőzési pályázatok az álltalam favorizállt ötlettel kapcsolatban ezeknek az összegeknek az elnyerését lehetővé teszik.Na már most ha én azért vásárolok egy ilyesmi eszközt hogy megvédjem magam ,akkor esetleg pályázhatok némi pénzre, így talán nem100 hanem 50 a kicsike ára. Ha meg a cég mondja hogy jan 01 től gps akkor nekiállhatsz gyűjteni gpsre.Mi ebből a tanúlság kedves barátom? Kezded kapisgálni? Az 50 az pont a fele a100nak.És két legyet ütöttem 1 csapásra .Ez barátom a jövőbe való gondolkodás. Nem pedig a stagnálásé.Remélem egy kicsit elgondolkodtál.Persze nem várom el senkitől hogy 1-et értsen velem mert lehet ettől még hülyeséget beszélek és néhány nagy pályás nekem esik hogy mit képzelek én hogy gps címkiadás,pedig ez ajövő ,én már nagyon unom hogy mindenkinek a nyomorát hallom az urh-án ráadásul még a fejem is megfájdul tőle,főleg a powdertől.Ennek tükrében azthiszem hogy teljesen világosan kitértem a dolog lényegi valójára Viszlát.
tomajer 2006.11.01. 20:28:39 / # 12321
Rengeteg dologban igazad van, csak ez a fránya sértettség ne lenne benned:-( Nem ellenségek vagyunk. Csak éppen ezeket a témákat átrágtuk párezerszer. Oda jutottunk, hogy pénz kell, hogy legyen miből megpályáztatni a gyártókat, ki az aki valami használhatót tud kihozni kifizethető összegből. Mellékesen még mindig nem válaszolsz a kérdésekre:-( Neked eszekszerint van, ha jól értem. Mibe került, mik a költségei mit tud? Mesélj! ui: Vagy két évig teszteltem ilyen szerkezetet, van némi tapasztalatom róla.
elégedetlen 2006.11.01. 20:04:06 / # 12320
avatar
még annyit ha 100-asbiztonságot keresel az az egész földön nincs mert minden csak részmegodásokat hoz létre de ha nincs semmi az a legrosszabb.de vessetek el mindent addig is hullunk "természetes létszám korlátozás"hajrá .
elégedetlen 2006.11.01. 19:58:04 / # 12319
avatar
Nem személyeskedni szerettem volna ,de nekem a gyakorlatban is működött.Civil autóval voltam ami nem kis értéket képviselt//nem nem nme az enyém sajna//na szóval lámpa ,kiszed ,menet majd 15perc és hívnak hogy menjek az autóért és azonosítsam a támadót.9 évet kapott.Azóta nekem is van,de szerencsére még nem kellett használni. Az hogy ki tett le az asztalra többet az egyálltalán nembiztos ti vagytok mert az asztalon még nincs semmi. Plexi: jó ötlet,mert egyszerre csak max3 utas gps jó ötlet mert legalább megtalálnak,találják. még mielőtt szerencsés esetben el nem vérzel. De a többit rátok bízom nagyokosok.
tomajer 2006.11.01. 13:04:15 / # 12318
Ezen az egészen pár éve már vitázunk, és gyanítom pár évig még fogunk! Egy biztos! Olyan eszköz nincs, ami száz százalékos biztonságot nyújt! Viszont valamilyen eszköz nagyon kéne már. A vitában mindenkinek igaza van:-( Pont ez a gáz benne, és ezért nincs, és gyanítom men is lesz megoldás:-( Nincs az az eszköz, amiről gyakorló taxisok tíz perc alatt nem bizonyítják be, hogy szar. Látsd csogu. Pedig nem szar, csak vannak hátrányai is. Sok féle támadás van, sokféle támadóval. Jja, és sokféle taxis van, még több valóságos szituációval. Mindenre semmi nem jó. Mindig fogunk találni olyat, ahol az az eszköz, nem hogy segítene, hanem inkább még árt is. Tehát? Ne csináljunk seemit? Ez sem járható. Kell kompromisszum. És persze kellenek a gyártók, akik megpróbálnak minél jobb eszközöket kifejleszteni és ránk tukmálni. Ehhez kell egy szervezet ami ezt összefogja, és persze kell pénz, amiből ezt finanszírozza. Ez a szervezet még csak csírájában létezik. Hogy ez így van ebben én magam is hibás vagyok:-( Össze fogjuk kapni magunkat, és újra nekifutunk. Elégedetlen. Nem válaszoltál arra, hogy neked van-e ilyen szerkezeted, nem tudjuk, miről, és miért beszélsz. Légyszíves a lényeggel foglalkozz, és ne személyeskedj. Lehet (biztos) hogy az itt jelenlévők, ezügyben már többet tettek le az asztalra mint te. Szívesen vesszük a segítségedet. Keress meg emilben, és beszélünk.
Csumi 2006.11.01. 09:06:51 / # 12317
avatar
Nos, én nem tartom "elégedetlen" ötletét hülyeségnek, sőt..... Ha elterjedne a köztudatban, hogy a taxik ilyen kütyüvel vannak felszerelve, kétszer is meggondolnák megtámadnak-e. Nem arra gondolok, aki előre eltervezte, hogy kinyír,az sz@rik rá, de aki csak fenyegetni akar vele, az meggondolja..(sőt, ha olyanba botlassz, aki tudta már beszállás előtt, hogy te nem fogsz tovább élni, akkor is javul valamelyest az esélyed, legalábbis, ha nem halsz meg rögtön. Mire gondolok: megtámadtak, megszúrtak, lőttek, de van időd megnyomni a gombot...A rabló zsákmányával el, te véredben eszméletlenül a földön. Segítséget már nem tudnál hívni, így meg tudják hol ért támadás, és talán még meg lehet menteni, míg ellenkező esetben elvérzel) Tehát elégedetlen ötlete nem rossz! És miért kéne kötelezővé tenni? Akinek az élete nem ér meg 1 kilót, (de a gps az igen) az ne vegye meg!

csogu 2006.11.01. 08:34:26 / # 12316
A probléma gyökere az, hogy az alternatívád rossz, nem működik...szépen magyarosan kifejezve magam: Gagyit nyomatsz itt - megmentőként feltülntetve magad - ami szart sem ér...sőt, legalább azt érne, de még brutálisabb támadást feltételez az egységes beszerelése. Na ami meg a plexit illeti. Ha működőképes lenne, akkor én szereltetném be az ÉN pénzemből, szóval a téma felejtős. Az meg hogy ha megölnek elkapják-e a gyilkosom vagy sem, baromira már nem érdekelne engem. Az foglalkoztassa az élőket. Én nem azért szereltetnék be egy ilyet, hogy mást majd az én gyilkosom ne öljön meg, hanem azért, hogy engem ne ölhessen meg! Genyó dolog mi?:-) De legalább sem álszentként nem tetszelgek, sem megváltóként. Ez is genyóság mi?:-))) Mielőtt így gondolod inkább válaszolok helyetted: Önzőség és egoizmus. Pontosan az, ami ezt a szakmát, ezt az orszáágot jellemzi. Csak van aki bemeri vállalni, van aki nem. A másik, vagy a fene tudja hanyadik így lefekvés előtt. Te árulod ezt, vagy te is taxis vagy, aki ezt beszerelte? Mert ez eddig nem derült ki, csak csesztetsz itt minket személyünkben a potenciálisan negatív ötleteddel. Mert ha te árulod: Akkor megértelek és hajrá, gazdagodjon meg még egy ember rajtunk, mert másra sem vagyunk jók Ha taxis vagy akkor meg: Gőzöd sincs a támadások jellegéről és hidd el, ha elképzeled magadban egy ilyen szitunál alkalmazandó reakciód, az élesben majd szart sem ér. Mire kapcsolsz hogy te mit álmodtál meg magadnak addigra már körbe is rajzoltak. A többi, amit itt összehadartál meg részben személyeskedés, aminek semmi köze a témához, részben meg blődség. Hogy melyik - melyik rész, azt rád bízom:-))) Ui: Ha értelmesen lehetőségekről, megoldásokról akarsz beszélni (előre szólok: Zsákutca), akkor rajta, nagyon szívesen próbálok-probálunk rá reagálni, mert mi is ezen agyalunk 2 éve...igaz, mi több céggel is felvettük a kapcsolatot, sőt, egy ilyen reményében még autóba is ugrottam és rohantam vidékre. Szóval drága személyeskedő barátom, ne oktass, hanem kommunikálj, ha a célod valóban az, hogy segíts. Segíts rajtunk (ha taxis vagy magadon), vagy árulj olyat, ami használható is, amennyiben te kufár vagy. Na, remélem nem sértettelek meg és a finom célzások célbaérnek:-)
elégedetlen 2006.11.01. 07:04:15 / # 12315
avatar
Látjátok ez is a problémák gyökere,amit ti 3-an itt össze hordtok. Próbáltam valami allternatívát vázolni,ti meg egyből ez azért meg azért meg azért is szar. Nektek a plexi fal se lenne jó mert akkor olyan autót kell venni,amibe elfér. Ki fogja ezeket megvenni?De ha mégis rá szánnád magad,akkor meg az lenne a bajod hogy neked túl kicsi maradt a hely.Az meg hogy elszaporodnának a brutálisabb támadások ,nem igaz nem egy védelmi eszköz erősíti a támadót hanem saját magad.Továbbá lehetne élnie talán a 2. kerületben "megtalált" kollégának is ha mondjuk tudott volna valamilyen vészjelzést adni valakinek.De legalább atámadó sem nyerne akkora egérutat. Tudjátok "szerencsére " még mindíg több bankot meg pénzszállítot, póstást,nonstoppot,benzinkutat rabolnak mint taxist.Tehát ha tudna valaki okosabbat 3-tok közül legyen szíves írja már le a fenébe is hogy hogyan képzeli,vagy ne szónokoljon badarságokat.
csogu 2006.10.31. 09:00:42 / # 12314
De leginkább nekünk van igazunk, hogy brutálisabb támadások érnének minket...és még fizettél is érte:-))
csogu 2006.10.31. 08:56:56 / # 12313
Igen. Igaza van tomajernek is, hogy akkor ér ez valamit, ha minden autóban benne van. De elégedetlennek is igaza van, hogy a saját biztonságod neked kell megfinanszírozni. Úgy, ahogy a GPS-t.
törölt felh. 2006.10.31. 08:48:10 / # 12312
avatar
Ne erre gondoltam én is ha tudják hogy van gomb elöbb szúrnak ütnek lönek nehogy tudjál nyomkodni.
tomajer 2006.10.30. 19:01:06 / # 12309
Ebben biztos voltam:-)
csogu 2006.10.30. 18:11:12 / # 12303
Ahelyett, hogy velem foglalkozunk, (ami legfeljebb a csogut szórakoztatja!) Igen, élvezettel olvastam, ahogy osztanak:-)))
csogu 2006.10.30. 18:10:17 / # 12311
Nem folynék bele a részletekbe, mert sok mindenben igazatok van, így engedelmetekkel maradnék a szerkezet minősítésénél. Én ezt a szerkezetet a támadások elkerülése véget nem favorizálnám. Nem az ára miatt, hanem a használhatósága miatt. A hőbörgős utasokat jelenleg is meg tudjuk fékezni, hiszen a mai napig nem kevés 3-as brék történik a taxis szakmában. Amire eszközt kellene találni az nem más, mint az éles támadás. Na most a Jucus esetében is tisztán kirajzolódik, hogy erre ez az eszköz nem megfelelő. Ki is fejtem, hogy miért. Az elkövető szándéka a támadás pillanatáig rejtve marad. Persze lehet rossz érzésed, de senki sem fogja azt a gombot megnyomni, amíg a támadás meg nem kezdődik. Amikor meg a támadás megtörténik, akkor ebben az esetben is kiderült, hogy az elkövető a májktól félt, mert tudta, hogy azzal tud a taxis segítséget hívni. Viszont ha ez egy rejtet kapcsoló, akkor a támadások gyorsabban és brutálisabban fognak lezajlani. Hogy ezen mit is értek. Lehet, hogy ha ez a szerkezet meglenne már, akkor a viperát nem a halántékához emelte volna, hanem azonnal leüti felszólítás nélkül, hogy még ideje se legyen arra, hogy megnyomjon bármilyen gombot. Na persze ezt csak én gondolom így. Bele az ülésekbe jó kis sokkoló, azt ha gond van, akkor putty és hagy brékeljen a kedves:-) Ez a megoldás:-)

tomajer 2006.10.30. 18:05:19 / # 12293
Viszont! Ahelyett, hogy velem foglalkozunk, (ami legfeljebb a csogut szórakoztatja!) miért nem mesélsz inkább a szerkezetről? Ezek szerint ugye neked van ilyened, vannak tapasztalataid a használatáról, áráról, költségeiről. Kíváncsian hallgatunk!
tomajer 2006.10.30. 17:38:40 / # 12292
Szépen kértelek, hogy ebben a vitában vonatkoztassunk el az én személyemtől, mert nem rólam szól a történet. Arról meg, hogy ki tehet a taxisok csóróságáról, most ne nyissunk vitát:-)

elégedetlen 2006.10.30. 16:53:30 / # 12302
avatar
Nem te nem a földre hanem valamivel lejjeb szeretnél engem rángatni. Nem én tehetek arról hogy nincs pénzed ,errölcsak te tehetsz,és ez mindenkinek szól.

tomajer 2006.10.30. 16:47:10 / # 12310
Vonatkoztassunk már el a személyemtől légyszíves! Először is, mert én szó nélkül kifizetném, ha kötelező lenne, másodszor is, mivel droid vagyok, nekem egy vasamba se kerülne. Én megpróbálok a többi taxis fejével gondolkozni. Azok viszont olyanok, amilyenek. Hiába van meg a véleményed róluk, attól még nem változnak meg:-) Teljesen igazad van abban, hogy alapvetően, nem kifizethetetlen ez az összeg, és aki egy picit is használja a fejét tudja, hogy a biztonsága megér ennyit. De saját elhatározásból, valahogy mégsem tesszük meg, mert hisszük, hogy nekünk nincs szükségünk rá, velünk nem fordúlhat elő. Butaság tudom, de ez van! Ha viszont köteleznek rá, akkor (ismerve a taxisokat) azonnal az lesz a reakció, hogy már megint pénzt húznak ki a zsebünkből, már megint biztos valaki jól jár!:-( Tehát szidni lehet ugyan a taxisokat, de ha segíteni akarsz rajtuk, akkor csak úgy lehet, hogy azt ők is akarják. Ők meg nem akarnak százezret ebbe belefektetni. Tehát hidd el, mi ebben a vitában nem ellenfelek vagyunk! Csak próbállak a földre visszarángatni. És ez persze csak az én személyes véleményem. Ne legyen igazam!
Oldalszám: 3