Hozzászólások száma: 50
Ugrás a hírhez Oldalszám: 3
Témakörök > Hírek fórumai > 20cm-es késsel estek a taxisnő nyakának A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
selmi 2006.11.22. 20:17:35 / # 10080
avatar
Csogunak! Szia! Érdekes,de 11 év alatt semmi komolyabb problémám nem volt,apróbb gondokat leszámítva,de azokat gond nélkül tudtam megoldani.Sajnos ez a 12. év nem szerencsés!A párom természetesen félt és izgul is.Most is ő volt jobban kiborulva mint én.Minden áron meg akarta fogni.De annyiból örülök,hogy neki nem sikerült mert ha megfogja az embert annak biztos nem lett volna jó vége!Járhattunk volna rendőrségre csak nem az ember miatt!!!Mindenesetre azóta ha látok egy négert jól megnézem hátha éppen ő az és felismerem.Nem olyan nagy ez a város!Puszi!
selmi 2006.11.22. 20:07:17 / # 10079
avatar
Kedves Guriga!Egyet értek azzal ,hogy minden lehetséges modot meg kell ragadni azért hogy az ilyen aljas "emberek"megbűnhődjenek.Ha pontos személy leírást tudtam volna adni biztos meg is tettem volna.De mint említettem már rendesen meg sem néztem,gondolván arra hátha ő az aki meg fog támadni.Dulakodás közben meg szintén nem az arcát figyeltem!Gondolom ez érthető!!!!Hibáztam!!!!Nem kellett volna kiszállnom az autóból hanem teljes gőzzel neki tolatni,csak ez akkor nem jutott eszembe!Az se lett volna hátrány ha lett volna nállam egy gáz spray,vagy valami önvédelmi eszköz.Sajnálatosnak tartom,hogy ezek használata számunkra nem megengedett!Így védekezésnek nem marad más csak a szerencséd,egy garbó,vagy mákod van és egy rossz kés!Na ez az amin nagyon kéne változtatni.Jön egy ilyen állat és te old meg ahogy tudod,mert ha használnál ilyen eszközöket még téged vonnak felelőségre.Én azt mondom inkább ő dögöljön mint én.!!!
tomajer 2006.11.22. 19:24:10 / # 10078
Van olyan hogy Taxis érdekvédelmi képviselet ? Ajajj, de még mennyi!:-( Itt állnak sorba a tagdíjért!:-))) De javaslom tedd fel a kérdést, góré001 -nek, a "Szakmai..." topicban:-)
csogu 2006.11.22. 18:21:48 / # 10077
Na, majd ezt személyesen folytatjuk:-)))
törölt felh. 2006.11.22. 18:07:59 / # 10076
avatar
Kedves Csogu! Értem az érveket és tényleg nem járja , hogy az eljárással ahelyett hogy kedvezően alakulnának a dolgok , további hátrányok érik a feljelentőt! Ebben az esetben a kiesett munkaidőt / bevételt meg kell itélnie a bíróságnak a károsult részére! Amennyiben ez nem történik meg súlyos anyagi hátrányt okoz a sértettnek ami elősegíti a fel nem derített bűncselekmények elszaporodását - így az erőszakos cselekmények megsokszorozódását! Nincs olyan jogász aki a taxisok érdekeit képviselné ilyen esetekben ? Van olyan hogy Taxis érdekvédelmi képviselet ?
csogu 2006.11.22. 17:34:00 / # 10075
Guriga úr! Röviden vázolom az én esetemet. 3x támadtak meg komolyabban, ebből egyszer történt rendőri intézkedés. Sztori nagyon röviden. Egy rossz idegállapotban lévő féfi szétharapta a nyakam, amit 9 napig nyitva hagytak az orvosok a fertőzés veszély miatt, majd összevarták és a 19 napon egy nagyon fájdalmas korrekciós műtétre került sor. Az eset minősítése könnyűtestisértés, mivel lágy rész sérült. A másik 2 esetben, az egyik kéztöréssel os járt részemről, nem történt rendőri intézkedés, de számomra megnyugtatóan rendezve lettek a dolgok:-)) 2x vállaltam fel a tanú szerepét amióta taxis lettem. Szerintem erre még a legjobb haveroknak is igen nehéz lenne rávenni, mert olyan macerával jár, hogy ha csak rágondolok már elmegy az egésztől a kedvem. Te, mint civil (nem bántás, hanem tény), gondolsz a kiesett idődre. De kérdezd meg mondjuk Foxot, aki már szintén taxis, hogy mi még az alvásidőt is sajnáljuk. Itt tartunk, ebbe a szakmába jössz most te is, ha minden igaz. Te is biztos az első esetnél ezerrel teszel feljelentést, és amikor égetően szükséged lenne a pénzre és azt tapasztalod, hogy amíg te az egész eljáráson, a kiesett munkaidőddel buksz xy szor 10 ezreket, addig az elkövető kap egy ejnye-bejnyét és 17645 forint pénzbírságot, majd átértékeled a mostani véleményed:-)) De mondom, a véleménykülönbség csak abból adódhat, hogy te még a civil szférából írsz...és addig jó neked:-))
törölt felh. 2006.11.22. 14:25:05 / # 10074
avatar
Kedves Mandarin! "ha még van is esély rá,hogy elkapják az elkövetőt még őt tartják kurvának." Melyik épp eszü ember tesz így ? Ez a következtetés elég abszurd! Az hogy a rendőrök minden lehetséges eszközzel próbálják elkerülni a munkát mindenki előtt ismeretes ! Ezért is próbálnak ráijeszteni a panasztevőkre. Meg ott vannak azok a nők akik azzal próbálnak visszavágni valamely sérelük miatt , hogy megvádolnak valakit egy ilyen súlyos váddal! Aztán miután kiderül az igazság meg ők kapnak büntetést nem a kívánt személy... Valószínüleg ezt akarták elkerülni.. Ha emiatt a figyelmeztetés miatt nem teszel legközelebb feljelentést akkor valószinüsíthető hogy a hatóságokat akartad félrevezetni... Ha velem történne ilyen tőlem akár 1000 x is elmondhatnák , nem tántorítana el ... sőt ! Még ügyvédet is kérnék ! Aki nem tesz feljenetést ilyen esetekben az ne csodálkozzon ha ismét megtámadják! Hiszen mitől hárult volna el a veszély ? Nem történt feljentés -igy nem történt bűncselekmeny sem , tehát minden a legnagyobb rendben! Akkor nincs okod panaszra!
Mandarin 2006.11.22. 08:15:15 / # 10073
avatar
Egyet kell értsek veled,ilyen az is,amikor megerőszakolnak egy nőt. A megaláztatottság miatt sem tesz feljelentést,mert ha még van is esély rá,hogy elkapják az elkövetőt még őt tartják kurvának. Hazafelé megtámadott egy hajléktalannak látszó ember,de lehet hogy ez fordítva igaz,egy embernek látszó hajléktalan. Hajnali 4-ig ültem a rendőrségen és a végén már arról faggattak hogy biztos megtörtént az amit állítok vagy csak valami miatt kitaláltam. Ráadásul vagy három alaklommal figyelmeztettek arra,hogy milyen súlyos bűncselekmény a hatóság félrevezetése. Többé engem nem fognak arra rávenni,hogy feljelentést tegyek.
törölt felh. 2006.11.22. 07:36:00 / # 10072
avatar
Kedves selmi! Változatlanul az a véleményem ,hogy mindent el kell követni annak érdekében , hogy a legközelebbi hasonló akciónál kézrekerült elkövető a legkeményebb büntetést kapja. (Gondolom ezzel egyetértesz!) Ezért pedig tenni kell , még akkor is ha negatív tapasztalataid vannak az eljárást illetően! Ha mindenki igy fog gondolkodni mint Te és senki nem tesz feljelentést az hova vezet ? Vagy legyünk elnézőek ? Te mit javasolsz ? A Párod ehez mit szól ? Ő is elnéző lenne ha egyedül kéne felnevelnie kislányotokat , mert senki nem tesz feljelentést és az elkövető szabadon törhet a taxisok életére? Hogy érezné magát akkor a párod ha egy olyasvalaki venné el tőle gyermeke anyját akit mégcsak nem is köröznek ,teljesen szabadon élheti vágyait mert az illetékesek mind úgy voltak vele ,hogy úgysem lesz belőle semmi nem teszünk feljelentést? Mi megúsztuk a többi nem érdekes... Mi lenne akkor a véleményetek a tétlen kollégákról ? Aki ilyen hidegvérrel képes lett volna kioltani egy ártatlan ember életét aki neki tett szivességet az hamar összetűzésbe kerül a rendőrséggel és egy igazoltatás során vagy egyéb eseményekkel kapcsolatban összefuthatnak könnyen a szállak! De ha nincs feljelentés akkor esetleg elengedik egy igazoltalás vagy adatfelvétel után.. és mivel rossz napja van lehet hogy nem lesz kedve gyalogolni és hív egy Taxit...... Sajnálatos hogy az előző esetben nem történt felelősségre vonás de ez lényegesen súlyosabb volt mint egy "fejbevágás"! Közfeladatot ellátó személy elleni gyilkossági kisérlet előre megfontolt szándékkal! Ennél durvábbat talán el sem követhet ellened utas és Te szónélkül hagyod ,hogy az ilyen nyugodtan élje az életét mint ha misem történt volna? MINDÍG NEM LEHET SZERENCSÉNK!!!!
csogu 2006.11.22. 03:21:49 / # 10071
Szia!:-) Tudod mi jutott eszembe, vagyis min gondolkodtam el? A barátodon. Azért nem semmi, hogy mit érezhet, min mehet keresztül szegény, amikor téged féltve rohan neked segíteni, amikor bajban vagy. Ilyenkor tapasztalatból tudom, hogy minden egyes perc éveknek számít. De már az a stressz is, hogy állandóan lesi a telefonját (gondolom), hogy mikor jön riasztás. Én tuti belepistulnék ebbe. Örülök hogy jól vagy és halgass továbbra is a megérzéseidre, hogy időben tudj kérni segítséget!!!
selmi 2006.11.22. 00:57:35 / # 10070
avatar
Sziasztok!Azoknak a kollégáknak üzenem akik sérelmezik,hogy nem mentem rendőrségre a következő esetet!Nyáron az egyik szórakozó helyen dolgoztam,treffes voltam.Be ült egy angolul beszélő kinai férfi.Kb 2 perc után /mivel az anyós ülés mögött ült/elkezdte ütni vágni az ülés támláját.Csitítottam és meg is nyugodott kb a másik 2 perc erejéig.Aztán megismételte és abba sem hagyta.Megálltam és ő ki akart szállni természetesen fizetés nélkül.Kialkudott ár volt tehát /üzenem csuminak/ nem a "gazdaságosság" vezérelt.Az első kiborulásánál én már jeleztem a páromnak,hogy gázos a pali,igy ő már uton volt felénk.Megérkezett és próbáltuk elkérni a fuvar díjat mire kedves emberünk el akart szaladni.Párom megfogta és pont arra jött egy járőr autó.Kiszálltak és felelőségre próbálták vonni az embert,de velük is nagy fiu volt és végül a földön kötött ki,lefogva,bilincsben.Eltelt az idő a papírok ,adatok ismertetésével,mikor felállították az illetőt.Álltunk egymás mellett,mikor váratlanul a rendőrök előtt fejbe vágott.A feljelentést megtettem kb ennek már fél éve.Mi tőrtént azóta??? Ugyvan.Semmi.Annyira semmi,hogy egy értesítést sem kaptam.A mostani esetnél közre játszott ez a tapasztalat is!Szerintetek most mi történt volna?98% semmi!Pláne ugy hogy tisztességes személy leírást sem tudtam volna adni.Fekete,magas,fekete szemű,farmer ruhás fiatal fiu.Haja?Ja kérem azt se tudom volt e neki mivel sapkában volt.Bemehettem volna a rendőrségre ,az ujjlenyomat miatt is.Persze amit előtte kétmarora fogtam.Várhattam volna 2-3 órát mire egyáltalán szóba állnak velem.Behívnak még kétszer majd 1 év mulva kiküldik ,sajnos ismeretlen tettes ellen megszüntetik a nyomozást.Tehát adtam volna a sza.......nak egy jó nagy pofont!Szóval néhány férfi kolléga a fejét is használhatná!Elmondanám még azt is,hogy van urh a kocsiban ugyanis cégnél vagyok.Aki nem így tudja nyissa ki a szemét.Csak nem müködött,később kiderült,mert a dulakodás közben lerugtam a csatlakozót.És valóban szerencsém volt,csak kérdés hogy mindenki tud e élni saját szerencséjével.Kívánom nektek ne legyen még hasonló élményben se részetek,de azt is hogy ha szerencsétek van akkor élni is tudjatok vele.Puszi.

csogu 2006.11.21. 20:45:45 / # 10069
Nem mondott a támadója házszámot...Annyit mondott, hogy előre...elindultak az Erzsébet krt.-n a nyugati felé, majd egy idő múlva, már majdnem az oktogonon mondta, hogy Izabella utca. Hajni behajtott az Aradin, de úgye az le van zárva az Eötvösnél, így irányba vette a podmaniczkyt, hogy majd onnan támad. Ha nem kap az ember elsőre utcát, majd pontos házszámot, akkor úgy nehéz célirányosan haladni. Igaz, ezt ilyen részletesen meg te nem tudtad:-)
Csumi 2006.11.21. 20:39:38 / # 10068
avatar
1-"Nem tartozik csapathoz. Ennek biztos megvan az oka." 2-"Egyedül volt, magának kellett megoldania a helyzetet, megvédenie magát. Ügyes volt, megoldotta. " 1-Talán a "helyismeret hiányosságai" ? (Akkor még nem tudta, hogy támadóval van dolga, mikor az Izabellába a Podmaniczky felöl ment be a Blaháról, és nem a Dohányból, a Rózsák terénél....vagy talán így "gazdaságosabb"?) 2- Ügyes volt? Megoldotta? Nem! Egyszerűen szerencséje volt!!! (HÁLA ISTENNEK!!) Mekkora annak az esélye, hogy kicsúszik egy késpenge a nyeléből? nem sok ugye? Ha pedig nem csúszik ki, (feltételezve, hogy éles is) ha marokra fogod, szétvágja a kezed, a fájdalomtól elengeded, és...ne is gondoljuk végig... Szerencséje volt a garbóval is. Neki is, a kislányának is. De a lényeg, hogy nem hagyta el a szerencséje, aminek ismeretlenül is szívből örülök! A feljelentést pedig meg kellett volna tenni, a korábban leírt okok miatt... Isten éltesse még sokáig "új" születésnapján!!!!
csogu 2006.11.21. 06:25:32 / # 10067
Maximálisan egyetértek!
törölt felh. 2006.11.21. 06:15:56 / # 10066
avatar
Wanek! Szerintem elég lenne egy "kamera" piktogramos matricát kiragasztani ! Ha rákérdeznek , akkor pedig bennünket rögzít a kamera ... Én kötelezővé tenném minden taxiban! Sőt talán nem is fényképező üzemmódban hanem videókameraként használva... Igy sok vitás eset eldőnthető lenne . és azonnal bizonyítékként szolgálhatna nemfizető vagy reklamáló utas esetén! A bűnozők is a legkisebb ellenállás felé indulnek el ! Mivel a taxiban egyedül vagy , fegyvertelenül, nincs kamera (szemtanu) és olyan elhagyott helyre visz ahová csak akar maximálisan felkínálkozunk áldozatnak! Bünmegelőzési szempontból maximálisan indokolt a kamera visszatartó ereje miatt! Személyiségi jogai pedig CSAK az utasnak vannak!!! A TÁMADÓKNAK , RABLÓKNAK , TOLVAJOKNAK (nem fizetős) NINCSENEK!
Fox 2006.11.20. 19:35:58 / # 10065
avatar
Ezt a beszolast hivom en sirva rohogosnek ;DDD
csogu 2006.11.20. 17:14:26 / # 10064
akkor tettem felvételre amikor egy tesvérem vagy főnök közeledett. :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
R063 2006.11.20. 17:11:56 / # 10063
avatar
Szines mini kamera 25000,mikrofon sacc 2000,videó volt otthon felesleges,inverter 20000 plussz a szerelés a haverom meg csinálta kb:5000-ért.Az infra vevőt a videóból 3000-ért kötötték ki a kalap tartóra és így távirányitóval akkor tettem felvételre amikor egy tesvérem vagy főnök közeledett.
csogu 2006.11.20. 16:58:48 / # 10061
Ha akarod, akkor az én "szerencsémből" adhatok át neked:-))
csogu 2006.11.20. 16:58:07 / # 10060
Te beengednéd az autódba?:-)

Oldalszám: 3