Elhajtott a taxival az utas, majd balesetet okozott

2018.05.25.

(Infostart) Vádat emeltek egy 25 éves férfi ellen, aki a taxisofőr engedélye nélkül, önkényesen vitte el a járművet, amivel ezután közlekedési balesetet okozott. A vádirat szerint a vádlott 2016. december 10-én éjfél körül taxival utazott, amivel a sofőr a IX. kerület, Haller utcában megállt, majd rövid időre kiszállt az autóból, és attól kb. 20 méterre eltávolodott - közölte az ügyészség.

A vád szerint ekkor a férfi a sofőr távollétét kihasználva, átült a vezető ülésbe, és elhajtott a gépkocsival. Az önkényesen elvett járművel a vádlott ezután a IX. kerület, Lónyay utcában közlekedési balesetet okozott, ahonnan azonban tovább hajtott, végül a megsérült gépkocsit az V. kerületben, a Pesti alsó rakparton, a Szabadság hídnál állította le, majd abból kiszállt, és a taxit hátrahagyva távozott a helyszínről.

A vádlott által okozott baleset következtében a gépjárműben 390 ezer forint kár keletkezett, amely nem térült meg.

A férfival szemben a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. A többszörösen büntetett előéletű terhelt esetében a vád szerinti bűncselekmény büntetési tételének felső határa négy és fél évig terjedő szabadságvesztés.


Közösségi kapcsolatok

 
 
 
 
 
 
 

Dugófigyelő

2020.05.29.
www.utv.hu

Utoljára feltöltött képek

Linkcsere

4Dimenzió Fixshuttle
Taxi 314
Szentendre
Rókalyuk
Tokio 170
Rádió Taxi
Szeged
Új Taxi
Tatabánya
 
Eurotravel   TAXI 3000   
Sziget taxi TaxiCentrum
Pannon Volán
Taxi, Pécs
MB Vip Service
taxi.lap.hu