A mesterséges intelligencia megjelent a taxisoknál is

2018.02.22.

Ha már sajátunk nincs:-)

Nagy a verseny, sokan fejlesztenek hatékonyságnövelő rendszereket, és ebbe beszálltak a megosztásos modellen alapuló vállalkozások is.

A Sony Corporation bejelentette, hogy hat helyi taxitársasággal partnerségben egy olyan személyszállító szolgáltatást fejlesztenek, melynek hátterét a mesterséges intelligencia alkalmazása adja. Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy a számítógépes támogatás képes lesz segíteni, kiváltani a menetirányítást, igyekszik megjósolni a várható kéréseket, illetve a szervezéskor figyelembe veszi az időjárási, a forgalmi, valamint egyéb, a közlekedést befolyásoló történéseket is.

Az új technológián alapuló szolgáltatást már tavasszal be kívánják vezetni, a Sony általános és központi módon (az alkalmazás biztosításán kívül erőforrásokkal és kapacitással) ad támogatást az ezt igénybe vevő taxitársaságoknak. Fontos megjegyezni, hogy ez nem az Uber típusú vállalkozásokat érinti – ezeket egyébként a japán nagyvárosokban nem engedélyezik, csak a „kisebb” városokban vannak jelen –, hanem a hagyományos, már működő taxis cégek modernizációját szolgálja.

A Sony egyébként nem áll egyedül Japánban ezzel a fejlesztéssel, ugyanis a Toyota az egyik legnagyobb szövetséggel, az ország piacát e területen 25 százalékban birtokló Japan Taxi nevű szervezettel együtt dolgozik hasonló szolgáltatáson, emellett az Uber és a kínai Didi (mindketten a Softbank támogatásával) szintén törekszik ugyanerre.


Közösségi kapcsolatok

 
 
 
 
 
 
 

Dugófigyelő

2020.05.26.
www.utv.hu

Utoljára feltöltött képek

Linkcsere

4Dimenzió Fixshuttle
Taxi 314
Szentendre
Rókalyuk
Tokio 170
Rádió Taxi
Szeged
Új Taxi
Tatabánya
 
Eurotravel   TAXI 3000   
Sziget taxi TaxiCentrum
Pannon Volán
Taxi, Pécs
MB Vip Service
taxi.lap.hu