2008-ban jön a 2 millió dolláros autó

2007.12.28.

10 darab már elkelt 
A tervek szerint már idén leszállítják a világ legdrágább autójának első példányait. A Natalia SLS 2 nevű luxusautó árából akár két Bugatti Veyron is kitelik, cserébe az autó állítólag kényelmesebb, fényűzőbb és erősebb lesz, mint eddig bármi az autóiparban.

Úgy másfél éve már egyszer szerepelt az autós sajtóban a DiMora Motorcar nevű cég, mikoris bejelentették, hogy elkészítik a világ legdrágább és legfényűzőbb autóját, a Natalia SLS 2-t, ami mellett még a Rolls-Royce Phantom és a Maybach is elbújhat szégyenében. Nos, a hírek szerint az autó valóban megvalósul, és ha minden igaz, 2008-ban már bele is ülhetnek az első vásárlók.

A formán azért van még mit csiszolni 



A kocsi egészen elképesztő járműnek ígérkezik: motorja egy 1200 lóerős Volcano V16-os lesz, négykerék-kormányzást kap majd, és 24 colos defekmentes run-flat kerekeken fog gördülni. Az utastérben nem kevesebb, mint 50 számítógép vezérli majd a szórakoztató elektronikát, a klímát illetve felügyeli a futóművet és a motort, és minden egyes utasnak saját klímavezérlése is lesz. A luxusszedán foteljei egyébként forgathatók lesznek, és az autóban még egy hűtőszekrényt is találunk majd. A kocsi érdekessége még a keret nélküli, fűthető ablaktörlő is, amit a Von Stach szállít majd, és ez lesz az első autó a világon, amit ilyennel szerelnek majd. A Natalia egyébként a repülőiparban alkalmazott ultrakönnyű ötvözeteknek hála méretéhez képest aránylag csekély súlyú lesz majd, így hatamas méretei dacára talán még némi vezetési élményt is képes lesz nyújtani.

Akinek pedig esetleg kétségei támadnának, hogy ki ad ki mintegy 360 millió forintot egy autóra, megnyugodhat: 10 darab Nataliat már elővételben eladott a DiMora a világszerte luxus apartmanokkal rendelkező Luxury Resort Villas nevű cégnek, és elvileg még idén leszállítják az összes példányt.