Név Majercsik Tamás
Becenév tomajer
Honlap http://hallotaxi.hu
Taxitársaság: Plus Taxi

Felhasználó hozzászólásai

10 milliárdos, aki elpusztíthatja a világot


1. Travis Kalanick


picture alliance / Robert Schlesinger

Nem ő a legismertebb név a listán, viszont ő azok között van, akik fel is vállalják, hogy a rombolás a céljuk.
Az amerikai Szilícium-völgyben kétségtelenül születnek az emberiség javát szolgáló újítások is, viszont sikerült kitermelni azt a techmilliárdos seggfejréteget is, akik egy közepesen jó, viszont nagyon jövedelmező újítás után úgy érzik, hogy ez feljogosítja őket a törvényen kívüli életre.
Vagy egyenesen új törvények alkotására.
Ennek a szerencsére elég szűk társadalmi osztálynak pedig emblematikus alakja Travis Kalanick, az Uber alapító-vezérigazgatója, aki 6,3 milliárdos vagyon birtokában úgy érzi, hogy neki mindent szabad.

Akárcsak a sharing economy többi haszonlesője, Kalanick is úgy gondolja, hogy a híres kreatív rombolás nem úgy történik, hogy a kreativitás ereje lebontja a korlátokat, hanem hogy a szabadon szárnyaláshoz először is önhatalmúan el kell bontani minden közösen emelt kerítést.
Adótörvények? KRESZ? Ki nem szarja le? A Kalanick-félék útját ráadásul mindig profi PR-csapat egyengeti, amelynél ügyesebben senki sem tudja elhitetni például a budapestiekkel, hogy a közutálatnak örvendő taxisok uralma alól majd egy ilyen nagyszájú szilíciumnyikhaj fogja őket felszabadítani.
Mi lehetne veszélyesebb egy hamis megváltónál? Hát az olyan hamis megváltó, akit még szexuális zaklatás tolerálásával is vádolnak, mint a legrosszabb szektavezéreket.

Téma: Segítségeteket szeretném kérni

Hozzáadva: 2017.03.30 06:25

Magdolna Buchwald
március 22., 16:07 ·

Taxiban hagytam gurulós bőröndöm, március 20-án, 7.45-kor. Sajnos csak beugrottam az autóba a Váci úton, az Árpád híd pesti hídfőjénél, nem néztem, melyik taxi. Sok céget hívtam, nem tudnak róla, szóval, valószínűleg magán. Benne van az osztályom összes fogalmazás füzete, melyért 33 szív vérzik! Ha behozza a taxis a Bécsi út 375-be, kifizetem a fuvardíjat! Osszátok légyszi!

Megszűnik az Uber Dániában

A hatóságokkal és a taxisokkal való konfliktusok következményeként megszünteti internetes fuvarmegosztó szolgáltatását Dániában az Uber.

Megszűnik az Uber Dániában

Kristian Agerbo, a San Franciscó-i székhelyű cég dániai szóvivője kedden tartott sajtótájékoztatóján közölte, hogy április 18-án leállítják a fuvarmegosztó szolgáltatást Dánia teljes területén. A vállalat azonban nem vonul ki teljes egészében az észak-európai országból, ugyanis 40 fős szoftverfejlesztő részlege folytatja a fuvarmegosztást lehetővé tévő technológia tökéletesítését.

Az Uber 2014 novemberében jelent meg az 5,7 milliós lélekszámú Dániában.

Jelenleg kétezer sofőrt foglalkoztat, és mintegy 300 ezren töltötték le okostelefonjukra a szolgáltatás igénybe vételéhez szükséges applikációt.

Tevékenységét Dániában is kezdettől fogva bírálták a hatóságok, a taxisok és a szakszervezetek, mondván tisztességtelen versenyt teremt azzal, hogy nem teljesíti a taxis cégekre vonatkozó szigorú törvényi követelményeket.

A dániai parlament a múlt hónapban olyan törvényt fogadott el, amely arra kötelezi az utasszállítást végző társaságokat és sofőröket, hogy taxiórával, videomegfigyelő rendszerrel és ülésszenzorokkal szereljék fel az autókat. Az Uber ennek nyomán úgy döntött, hogy feladja a fuvarmegosztó szolgáltatást. A 2009-ben alapított Uber a világ több mint 500 nagyvárosában működik, és a hasonló profilú vállalkozásokkal együtt komoly konkurenciát támaszt a hagyományos taxi-szolgáltatásoknak szerte a világon.

atv.hu/MTI

Téma: BKIK avagy: A KAMARA

Hozzáadva: 2017.03.27 15:09

„Bábszínház, ami a BKIK-ban zajlik, a kamara valójában évek óta Nagy Elek játékszere”

Egy hét múlva tisztújító küldöttgyűlést tartanak a botrányoktól hangos Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál. A BRFK nemrégiben elutasította a százmilliós visszaélések gyanúját megfogalmazó büntetőfeljelentést. Úgy tűnik, távoztak a viharfelhők a szervezet feje fölül, a Fidesz-közeli nagyvállalkozó, Nagy Elek ismét szervezkedik…Február közepe óta áll a bál a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál (BKIK). Akkor került ugyanis nyilvánosságra egy főtitkári jelentés, amely szerint a szervezet éveken át gyakorlatilag kifizetőhelyként működött, a vezetőség tagjaihoz köthető gazdasági társaságok kapták a megbízások mintegy harmadát - összesen közel 800 millió forint értékben -, a tisztségviselők külföldi luxusutazásokra költötték a kamarai tagdíjak egy részét - mintegy 80 millió forintot -, akadtak gyanús számlák, amelyek mögött nem biztos, hogy voltak valós gazdasági események, emellett a kamara gazdálkodásában mintegy 280 millió forint hiányra derült fény. A visszásságokat leleplező megbízott főtitkárt, Szentesi Lászlónét menesztették tisztségéből. Három héttel később lemondott a BKIK elnöke, elnöksége és ellenőrző testülete.

A Privatkopo.hu több forrásból származó értesülése szerint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara hosszú évek óta Nagy Elek milliárdos üzletember befolyása alatt áll, ő a kamara Stratégiai Testületének elnöke. Igazi „királycsináló”. És buktató.

A '80-as évek elején Romániából áttelepült Nagy 1990-ben bukkant fel a közéletben, amikor az Antall-kormány főtanácsosa lett a Miniszterelnöki Hivatalban, majd kevéssel később - mindössze 3 millió forintért - egy több mint gyanús privatizációs pályázaton megszerezte a Vegyépszer többségi tulajdonjogát. Ez a társaság az első Orbán-kormány udvari autópálya-építőjeként  2001-ben mintegy 100 milliárdos, 2002-ban 163 milliárdos, 2003-ban pedig több mint 70 milliárd forintos árbevételt ért el. Nagy Elek (és a bankár Töröcskei István) nevéhez kapcsolódik a Hír Televízió létrehozása, amely később Simicska Lajos érdekkörébe került.

Nagy jelenleg - közvetlenül vagy közvetetten - több mint tucatnyi vállalkozásban érdekelt, a cégbirodalom két „ékköve” az ugyancsak az első Orbán-kormány idején - furcsa körülmények között - megkaparintott Főtaxi, valamint a Bizományi Áruházak (BÁV).

Úgy tudni, hogy már a fideszes politikus, Szatmáry Kristóf is Nagy „háttérmunkájának” köszönhetően kerülhetett a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöki székébe 2008-ban, de később valamiért megromlott a viszonya a milliárdos nagyvállalkozóval, ami tavaly tavasszal a bukásához vezetett. A 2016. március 11-i tisztújító küldöttgyűlésen a korábbi általános alelnököt, dr. Kiss Zoltánt választották a kamara elnökévé, alelnökévé pedig Koji Lászlót és Rév Andrást. Mindegyikük Nagy Elek embere. A megválasztott elnökség tagjainak többsége ugyancsak. A megbízott főtitkár a BÁV Aukciósház és Záloghitel Zártkörűen Működő Zrt. cégjegyzésre jogosult képviselője, Szentesi Lászlóné lett. (Formálisan Nagy Elek is indult az elnöki posztért, de mivel nem rendelkezett bejelentett budapesti, de még magyarországi lakcímmel sem, nem választhatták meg - a szerk.)

      Évek óta Nagy Elek mozgatja a szálakat (Fotó: Magyar Hírlap)

„Bábszínház, ami a BKIK-ban zajlik, a kamara valójában évek óta Nagy Elek játékszere” - magyarázta egy forrás a Privatkopo.hu-nak. „Nehezen elképzelhető, hogy ne tudott volna a visszásságokról.”

A bűnügyi portál értesülése szerint a feltételezett visszaélésekről beszámoló főtitkári jelentés napvilágra kerülését követően büntetőfeljelentés érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányságra (BRFK). „Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság ügydöntő határozatot hozott, amelynek tartalmát a feljelentő által történő kézhezvételét követően hozzuk nyilvánosságra” - reagált a Privatkopo.hu megkeresésére a BRFK Kommunikációs Osztálya néhány napja. Ez a válasz azt jelentheti, hogy a rendőrség elutasította a feljelentést, megtagadta a nyomozás elrendelését. Nem történt semmi, nincs itt semmi látnivaló…

Nagy Elek, a BKIK Stratégiai Testületének elnöke arról írt a küldötteknek egy levélben, hogy szerinte „a BKIK az utolsó órában van, a kamara teljes megújítása, ideértve a vezetőséget is, elkerülhetetlen”, és személyi felelősségre vonásokat helyezett kilátásba. Nem sokkal később a kamara teljes vezetése és ellenőrző bizottsága lemondott.

A legfrissebb hírek szerint a nagyvállalkozó maga kívánja kézbe venni a BKIK dolgait, azt tervezi, hogy a március 30-án esedékes tisztújító küldöttgyűlésen elnökké választatja magát, és ennek érdekében már gőzerővel szervezkedik a háttérben.

Felmerül a kérdés: várható-e „teljes megújulás” egy olyan elnöktől, aki korábban is befolyással rendelkezett a szervezet működésére, akinek a meghosszabbított kezei éveken keresztül követhettek el visszaéléseket, százmilliókat lapátolhattak ki a kamara kasszájából - büntetlenül?

(A Privatkopo.hu kilenc kérdést intézett Nagy Elekhez, aki nem reagált a bűnügyi portál megkeresésére.)

(folytatjuk)

Belső botrányok miatt lemondott az Uber elnöke

2017.03.20. 10:520

Jeff Jones azzal indokolta döntését, hogy a vezetői tevékenységét meghatározó elvei és szemléletmódja nem összeegyeztethető mindazzal, amit az Ubernél tapasztalt, ezért nem tudja tovább folytatni a munkát.Téma: Segítségeteket szeretném kérni

Hozzáadva: 2017.03.21 08:41

Ha most kezdesz, akkor fog kelleni a Navtól is és a kerülettől is.  De a Bkk-nak csak a fővárostól kell.
A taxi szakvizsga meg a te tanfolyamaidnak a bizonyítványa.  Ha vállalkozó vagy akkor mind a kettő.

Téma: Hogy mik vannak...!?

Hozzáadva: 2017.03.18 07:16

Sokallta a fuvardíjat, fegyverrel fenyegette a taxist Újbudán

Csütörtök este vitte a megadott címre, egy újbudai családi házhoz utasát egy taxis, de az idős férfi fizetést helyett bement a házba, és egy fegyverre tért vissza. Az 59 éves férfi sokallta a fuvardíjat, 

és fenyegetni kezdte a taxist, aki segítséget kért.  

A panaszkodó férfit végül a XI. kerületi rendőrök és a Terrorelhárítási Központ munkatársai elfogták és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A lakásban tartott házkutatás során egy gáz-riasztófegyvert találtak. (MTI)

Borzalmas baleset a benzinkúton

2017.03.17. 09:02

Egy amerikai Uber-sofőr karambolozott, aztán telibe talált egy benzinkutat.

Az autó először egy Hondával ütközött, majd telibe találta a benzinkutat. Hihetetlen, de az SUV sofőrje sértetlen maradt, az utasa is csak könnyebben sérült.

A Honda vezetője sérült meg legsúlyosabban, ő az ütközés után egy fának csapódott.Nade ki lehet, a közlekedési miniszter, ha nincs is közlekedési minisztérium? :-)

Tisztelt Kolléganők! Tisztelt Kollégák!Örömmel értesítünk Benneteket, hogy Metál Zoltánnak, az  OTSZ Elnökének,
„A közlekedés érdekében végzett magas színvonalú munkája elismeréseként”,
a közlekedési miniszter Közlekedési Érdemérmet adományozott.

A kitüntetéshez gratulálunk és további munkájához sok sikert kívánunk!