Technika

Elege lett a Főtaxinak - új rendszert vezetnek be

  • 2018.03.21

Gyorsabbá és egyszerűbbé tette riasztási protokollját a Főtaxi a sofőrök biztonságának növelése érdekében - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

Tovább

A mesterséges intelligencia megjelent a taxisoknál is

  • 2018.02.22

Ha már sajátunk nincs:-)

Nagy a verseny, sokan fejlesztenek hatékonyságnövelő rendszereket, és ebbe beszálltak a megosztásos modellen alapuló vállalkozások is.

Tovább

Itt a virtuális taxióra:

  • 2017.11.13

A mai naptól elérhető a Taxi 4 legújabb fejlesztése a „virtuális taxióra”, amelyet a mobiltelefonos alkalmazáson (Android és iOS) keresztül rendelő utasok használhatják – derül ki a Taxi 4 hírleveléből.

Tovább

Ennyit költesz az autódra valójában

  • 2017.01.20

A múlt héten bejárta a médiát egy sajtóközlemény, miszerint egy átlag magyar 33 ezer forintot költ az autójára havonta.

Ez a szám már érzésre is köszönőviszonyban sem állhat a valósággal, mert rengeteg nagyon is valóságos költséggel nem számol, mint például értékvesztés, az autóba ölt pénzed miatt elvesztett banki kamatok, de az átírás költségét és sok hasonló “apróságot” sem vesz figyelembe.

Mivel ez egy fontos téma, hogy mennyi pénzt dobsz ki az ablakon, amikor autózol, illetve hogyan kell pontosan kiszámolni, hogy mennyibe kerül egy megtett kilométer, ezért csináltam nektek egy remélem mindenre kiterjedő kalkulátort.

Tovább

Okosautók, robottaxik: hogyan készül Budapest a nagy átalakulásra?

  • 2016.09.14

Az automatizálódó városi közlekedés előszele már megcsapta a magyar kormányt is, nemrég Orbán Viktor miniszterelnök és Varga Mihály gazdasági miniszter is a most bekövetkező technológiai forradalomról beszélt. Budapest vezetése egyelőre még nem szólalt meg, sőt rövid távon mintha inkább az ellenkező irányba tartana. A BKK szerint 14 éven belül nem nagyon lesz itt semmi komoly változás.

Tovább

Leállítják Bécs legöregebb taxiját

  • 2016.01.05

A hatóságok szigora nem tudta megállítani, egy motorhiba miatt viszont most nyugdíjba vonul Josef Strobl régi, állólámpás Mercedese. Több mint egymillió kilométert futott a 60 lóerős, dízellimuzin. 


Hihetetlen, de igaz: 2014. április 4-én ünnepelte negyvenedik születésnapját Bécs legrégebbi taxija, egy Mercedes 240 D, még a zöldséges előtti, állólámpás szériából. Idén év elején újabb állomáshoz ért az öreg Mercedes története: nyugdíjba megy, akárcsak első és egyetlen gazdája, Josef Strobl, becenevén Peppi bácsi. A 83 éves úr saccolni tudja a futásteljesítményt, mivel csak tízezres értékeket mutat a számláló, de napi útvonalszámításai alapján most tehette meg az egymilliomodik kilométert.

Kép: Mercedes Wiesenthal

Tovább

Magyarul is ellenőrizhetik kocsijukat a VW-botrányban érintett autósok

  • 2015.10.09

A Volkswagen online felületet hozott létre, hogy ügyfelei saját maguk ellenőrizhessék, járművükön el kell-e végeztetni a károsanyag-kibocsátással kapcsolatos utólagos javítást; az internetes oldal magyar nyelven is elérhető – tájékoztatta a konszern márkáinak magyarországi forgalmazója, a Porsche Hungaria (PH).
 

Tovább

Taxi története - az utolsó elpusztíthatatlan szolga élete kilométer-milliókon át

  • 2015.05.29

Olyan vagyok, mint egy kigyúrt Gandhi. Jó, megbízható, strapabíró, segítek az embereknek, és kivan mind a négy kerekem. Szolgálom a népet, ahogyan csak tudom, taxi vagyok, voltam, leszek, most meg túl meleg van. De ne rohanjunk ennyire előre, a sietség úgysem volt soha stílusom!
Tehet erről a hiába nagy motor, ha a hat henger 3000 köbcentijéhez izzítógyertya jár, turbó pedig egy sem. Gázolaj folyik le torkomon, abból sem sok, bár manapság már több, mint amikor még Berlin utcáit róttam 1991-es születésem után jó pár évig, a legtipikusabb taxiszínben, amivel készíthettek. Első gazdám és egyben munkatársam egy ősz halántékú úr volt, ki rögvest egyenrangú partnerként kezelt. Nélkülem nincs bevétele, anélkül pedig nekem nem jár a regeneráló wellness a márkaszervizben, így egyesítettük tudásunkat.

Tovább

Már Budapesten is szolgálnak elektromos taxik

  • 2014.03.17

Nissan Leaf a Budapest Taxi flottájában
A hibrid taxi ma már megszokott hazánkban is, a fővárosban pedig az első villanyautók is megjelentek a személyszállításban. Megéri, hiszen idén még üzemanyag-költség nélkül futhatnak.

Képgaléria:

Prius-taxik, tömegével

http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2014/04/03/prius-taxik_tomegevel/


Tovább

Nemzetközi elektromos taxi kitekintés

  • 2013.12.10

Bruttó bhutáni boldog elektromos taxiflotta -
Amíg Budapest vezetésének legnagyobb prob- lémája taxi fronton az volt még nemrég, hogy milyen árnyalatú sárga legyen a városban közlekedő környezet-szennyező/embermérgező taxik színe, addig a világ ebben a szempontból is gyorsabban forog jó néhány ország városaiban, mint hazánkban.

Tovább