Hozzászólások száma: 34660
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1733
Témakörök > Droszt Híradó > Az örökzöld politika újra!!! (csak itt!!) :D A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Bao 2018.05.19. 10:23:47 / # 348743
avatarA sokszorosan megbukott magyar baloldali politikai "brigád" úgy viselkedik, mintha megnyerték volna a választást - derül ki az ECHO TV Informátor című műsorából. Pedig annak éjszakáján, a hatalmas vereséget követően az MSZP politikusa, Molnár Gyula lemondott elnöki tisztségéről. A pártnak új vezetője azóta sincs, viszont egyre több név merül fel.

Bao 2018.05.11. 08:32:50 / # 348734
avatar
Számottevő esemény ez volt:

Megalakult az új Országgyűlés
Letették esküjüket az országgyűlési képviselők kedden, ezzel megalakult az új parlament.

A képviselők a történelmi zászlók előtt tettek esküt. A Demokratikus Koalíció képviselői – akik csak az eskütétel idejére jelentek meg az ülésteremben, azt követően azonnal távoztak is – azzal egészítették ki a hivatalos esküszöveget: minden törekvésükkel azon lesznek, hogy "helyreállítsák a köztársaságot", és új demokratikus alkotmányt adjanak a hazának.

Az LMP-s Hadházy Ákos nem vett részt az eskütételen. Ezt megelőzően az Országgyűlés korelnökéből – aki a legidősebb képviselő, a 82 éves, fideszes Turi-Kovács Béla – és a korjegyzőkből – vagyis a legfiatalabb képviselőkből – álló testület jelentést tett a mandátumvizsgálat eredményéről, amely mindenki megbízólevelét szabályszerűnek találta. Ezután a parlament – 189 igen szavazattal egyhangúlag – igazolta a képviselők és a nemzetiségi szószólók mandátumát.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A parlamentnek ezúttal is 199 képviselő a tagja, a Ház munkájában további 12 szószóló vesz részt. Turi-Kovács Béla bejelentette a kormány megbízatásának megszűnését. Innentől – az alaptörvény értelmében – a kabinet ügyvezető kormányként gyakorolja hatáskörét, nemzetközi szerződés kötelező hatályát nem ismerheti el, rendeletet csak törvény felhatalmazása alapján, halaszthatatlan esetben alkothat. 

Bátyó 2018.05.10. 04:31:34 / # 348731
avatar

Mi történt 8.-án ? 

balagge 2018.04.24. 09:50:40 / # 348673
avatar
Néha még az index sem hallgatja el az igazságot. Ezek már a gyönyörű globalkapitslizmus vívmányai!
balagge 2018.04.14. 14:09:00 / # 348665
avatar
Bevallom nem olvastam. Prózai oka, hogy nem linkelted be. A híroldal keresőjében 62 oldalnyi találat van a CEU-ra.
Bao 2018.04.14. 11:40:03 / Módosítva / # 348664
avatar
Düh, ugyan már!

Roppant szórakoztatónak tartom az írásaid.
Napóleon szemével nézlek, amikor Egyiptomba hajózott, az unalmas hajóút estéit azzal tette elviselhetővé,
hogy megadott témákat és a jelen lévő tudósait kijelölte, hogy ki védje avagy támadja azokat.
Igen sokoldalú volt, szó volt még a földönkívüli élet lehetségességéről is.
Akik ügyesen védelmezték a valótlanságot, azok nyerték el Napóleon tetszését igazán, szemben a józan ész bajnokaival...


Amúgy meg, írj még többet, hiszen jövőre lesz az önkormányzati választás is, segíts a kormánynak úgy, mint most.
szálka 2018.04.14. 04:09:45 / # 348663
avatar
Többé-kevésbé rezignáltan kezdek az újabb válaszba, és a végére akár még modortalannak is tűnhetek...de vállalom.
Nézzük:  az szinte már közhelyes, hogy a politika lényegét adja az ellenségképzés, és vannak emberek, akik számára mindez  önigazolást is jelent. Abban az értelemben mindenképp, hogy magát valamiféle szabadságharcosnak tekintve a maga módján szembeszáll a multicégekkel, bankokkal, egyáltalán a tőkével. Tántoríthatatlan, és hiába bármilyen téma vagy érv, mert örökké kikandikál a fejéből a gonosz "pocakos szivaros"....
Eleinte nem értettem, hogy ebben vitában a pénz miért pénzdiktatúraként jelenik meg a szóhasználatodban, de ha neked Drábik könyve(i)  a Biblia, akkor nekem nincs dolgom ugyanott Darwin műveivel. Azt hiszem érthető voltam...

És egy kicsit más, bár összefügg a fentiekkel: Nem először próbálkozol azzal, hogy a pénznek/sok pénznek valamiféle mágikus erőt sugallva rögtön a demokrácia szörnyű végét is mellé montírozd.
A demokrácia sokkal esszenciálisabb kifejezés, mintsem elintézhető legyen ilyen egyszerűen..
Annál inkább finnyás vagyok erre, mert életem egy igen emlékezetes vizsgaélménye köt a demokrácia születésének történetéhez.
A történelmi távlat meglehetősen vegyes megítélésűvé teszi Szolón vagy Drakón szerepét, de bármennyire is fricskaként hat, épp a vagyon tette lehetővé, hogy szélesebb körben elterjedő szavazati jogot...ezzel a démosz hatalmát az arisztokráciával szemben.

/ itt jönne filmkockaszerűen, ahogy Bao dühösen és dülledt szemmel püföli a billentyűin, na tessék a szálkai gőg és még gyökér is, mert szerinte a törökök győztek Egernél / 

Ne menjünk bele mélyen az amerikai választási rendszerbe, de a kétosztatú  kongresszusban  igenis működnek azok a bizonyos fékek és ellensúlyok. A pénznek, pontosabban a pénzosztónak nincs mindenható szerepe.

Aligha tévedek, ha azt feltételezem, hogy nem olvastad el az ajánlott cikket. Ez következik abból, ahogy írtál róla. Túl azon, hogy az írás a CEU-val történő hadakozás idején született, kevésbé a CEU-ról szól, mint azokról a fiatal közgazdászokról, akik a CEU után kint szereztek doktorit, tanultak, tanítanak vagy kutatnak. Nincsenek megvásárolva, hiába feltételezed magabiztosan.
És hasznára lehetnének Magyarországnak, még az általad oly nagyon rettegett negyedik ipari forradalomban is.  Ha kellenének.

Mindent egybevetve: nem leszek partner az írásaimmal ahhoz, hogy mantrázva, igazi érvek nélkül prédikálj a gonosz
tőké(s)ről.
Nem bánom az elmúlt pár napot, kiváltképp, ha kettőnél többen követték a vitát, de így nem folytatom tovább.


balagge 2018.04.13. 21:10:02 / Módosítva / # 348662
avatar
Külső szemlélő számára sokkal inkább tűnik a kettőtök közti ízé pornónak.
"Kizárólag a privát szféra pénzeli"Nos, igen. És annak az érdekeit képviselik akiknek a politikai karrierjüket köszönhetik.Azért mondom, amíg magánemberek pénzzel beszállhatnak a politikába addig annyit is ér a demokrácia. Nekem nincs semmi bajom a ceu-val. Csak azt vetettem fel, hogy ha én lennék benne a tutiban, számítana mennyire tudom átmenteni a hatalmam az új világba. Simán vennék szakértőket egy ilyen fajsúlyos témában, mint a negyedik ipari forradalom. Ehhez kb. semmi köze a ceu-nak, de ha már itt tartunk ott végzetteknek is meg lehet vásárolni a véleményét. Ebben biztos vagyok. A jobbik dolog így merült fel:"Olyan ez, mintha Orbán fű alatt alapítana egy saját ellenzéket egész más politikai narrativaval és hasonló büdzsével. Soha nem lenne harmadik félnek esélye. Ellenzekben is hatalmon lenne, soha nem merülne fel elszámoltatás, se megadóztatás. Akik nem szeretik öt, négy évente fellelegeznenek...zseniális"Erre írtam később hogy ismered-e a jobbikot.
szálka 2018.04.13. 16:51:36 / # 348661
avatar
Megpróbálok egy hozzászólásban válaszolni a különböző felvetésekre.
Ha van időm, akkor szívesen vitázok értelmes emberek színvonalas felvetéseivel.........és a Baoval is  .....akivel mellesleg régi "szerelem"  a miénk.

Kazinczy a nyelvújítás fontos részeként tekintett az olyan diskurzusokra, amikor egyenesen provokálta a vitát. Az, hogy nem volt hiábavaló amit tett, arra az élet szolgáltatott bizonyítékot.
Magam is nehezen szabadulok a provokáció gondolatától  -csak a cél nem világos- amikor olyan csúsztatásokat olvasok, hogy kész csoda a betűk monitoron maradása.
Példának okáért: a pénz, a tőke szerepének ilyetén párhuzamba állítása az amerikai demokrata illetve republikánus párt kiemelt szerepével. Mindkét párt születése még a függetlenségi háború idejére tehető. És azért annak a történetébe a pénz szerepét ilyen módon beleerőszakolni....hát, minimum véleményes.
Az tény, -amit írtál is- bárki alapíthat pártot. Van is annyi, mint égen a csillag, ráadásul némelyikhez képest a mi Kétfarkú pártunk komolyságban a gyomorfekélyhez mérhető. Vannak komolyan vehetők is, de ezek szerepe zömmel egy-egy államon belül domináns.
Nagyon leegyszerűsítve: az amerikai választás sokkal inkább szól a jelöltek versenyéről, mint a pártokéról, ráadásul nincs állami finanszírozás. Kizárólag a privát szféra pénzeli.
Az egyetemi viszonyokra tett kissé dehonesztáló megjegyzésre különösebben nem reagálnék. Figyelmedbe ajánlanék egy írást a 24.hu -ról. Magyar csúcstehetségek, akiknek a CEU nélkül nem sikerült volna a címe. Talán segít árnyalni a benned élő képet, és mivel az írásban szereplők közt van személyes ismerősöm.....nyugodtam állíthatom, hogy hiteles.

Azt a kérdést, ami a Jobbikra vonatkozott, nem tudom nekem szántad-e.
De, ha igen:  Miért ne ismerném? Nem vagyok jó véleménnyel róluk. Soha nem is voltam és nem is leszek. Egy cigány-zsidó-idegenellenes párt, igazi soviniszták. Nem fogom elfelejteni a gárdát, a bakancsos parádézást a főváros utcáin. Akkor se, ha kölyökvizsla lesz az összes jobbikos profilképe a faszbukon.

Bao 2018.04.13. 11:12:23 / # 348660
avatar

Nem jött össze a ballib trükk...


Bao 2018.04.12. 21:41:42 / # 348657
avatar
Hogyan szerepelt volna a Fidesz más országok választási rendszereivel?

Hogyan szerepelt volna a Fidesz más országok választási rendszereivel?

2018. április 12. 20:09

Ismertek a magyarországi országgyűlési választások eredményei, illetve az új magyar parlament összetétele is. A felvidek.ma megnézte, hogy milyen lenne a magyar parlament más országok választási rendszere szerint.

Az angol tetszene ballibjeinknek?


Bao 2018.04.12. 21:39:45 / # 348656
avatar
Ennyi jár neki, remélhetőleg kakaóbiztos a számítógépe...

balagge 2018.04.12. 21:26:22 / Módosítva / # 348655
avatar
Téged aztán rendesen megfuttattunk itt a Baoval! Kellett neked hallotaxi fórum! ☺️
balagge 2018.04.12. 21:03:41 / # 348654
avatar
Tényleg, hallottál már a Jobbikról? :-)
balagge 2018.04.12. 20:59:03 / Módosítva / # 348653
avatar
"kelt, de miért is következne ebből  pénzdiktatúra..."A vagyonuk nem csak tőke de hatalom is egyben. Ahhoz, hogy megtarthassák ill. kiszélesítsék szukseges a politikai befolyás. Ezért alakult ki az USA-ban a republikánus/demokrata váltógazdaság. Demokrácia van, bárki alapíthat pártot, de csak ez a két part rendelkezik olyan költségvetéssel, hogy hallassak a hangjukat. Olyan hangerővel ordítanak a médiában, hogy másnak esélye nincs ezt pénztárcával bírni. Olyan ez, mintha Orbán fű alatt alapítana egy saját ellenzéket egész más politikai narrativaval és hasonló büdzsével. Soha nem lenne harmadik félnek esélye. Ellenzekben is hatalmon lenne, soha nem merülne fel elszámoltatás, se megadóztatás. Akik nem szeretik öt, négy évente fellelegeznenek...zseniális 
Bao 2018.04.12. 20:51:13 / # 348652
avatar
Aha, ez a kettősmérce.
Ezért vagytok szörnyetegek.
Ezért nem úgy döntött a nép, ahogy szerettétek volna.
balagge 2018.04.12. 20:36:06 / # 348651
avatar
A robot zsebében való turkalas? :-) 
balagge 2018.04.12. 20:11:39 / # 348649
avatar
Azért... a különböző módon ill. Sehogy sem szabályozott piacok össze öntése és aztán ezek versenye, köszönő viszonyban nincs a hagyományos kapilizmussal.
balagge 2018.04.12. 20:08:24 / # 348648
avatar
Azért tekintem hivatalos narratívának, mert az a hivatalos. Néhány híres nyugati (magántőke szponzorált) egyetem válogatott figurája egybehangzó és roppant derűlátó jövőképe sejlik fel. Ha meg fizetnek én is optimista vagyok. Szerintem találkoznak, főleg ha nekem lesz igazam. Az, hogy a z új technika apránként veszi el az összes munkát, a lehető legnagyobb tragédia. Ezzel csökken az esélye a társadalmi összefogásnak.
szálka 2018.04.12. 20:06:12 / # 348647
avatar
Képtelen vagyok efféle szitokszóként átvenni a globális kapitalizmus kifejezést. Ha globálisként rossz, akkor kapitalizmusként is rossz, de ugyebár ennek megítélésében se jutottunk dűlőre. Ami itt, ebben az országban zajlik, az ékes példája a szabad rablásnak.
Itt nem a piac, hanem a politika tesz milliárdossá. Nincsenek józan megfontolások.


Oldalszám: 1733