Tizenegy taxitársaság érdeklődik a ferihegyi szolgáltatás iránt

2006.05.29.

Aranyláz
A ferihegyi taxi szolgáltatásra kiírt pályázat dokumentációját 11 taxitársaság vásárolta meg - közölte Szollár Domokos, a Budapest Airport (BA) kommunikációs munkatársa hétfőn.

A Budapest Airport Zrt. a múlt héten hirdette meg nyilvános, kétfordulós pályázatát, amely a reptéri utasfelvételre vonatkozik, nem érinti tehát a rendelt taxikat. Az első, nyílt fordulóra valamennyi taxi társaság, vagy konzorcium jelentkezhet, a pályázatok benyújtási határideje június 19-e.

Az első fordulót kizárólag az ár alapján, június 29-én értékelik ki, a második zárt fordulóra legfeljebb 3 társaságot hív meg a BA. Az eredményhirdetés július 21-én lesz és a tervek szerint az új rendszer augusztus 15-étől működik majd.

A pályázatot az a társaság, vagy konzorcium nyeri, amelyik megfelel a 60 minőségi feltételnek, és a legalacsonyabb árért a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtja. A BA 4 plusz egy évre köti meg a szerződést a nyertes társasággal.


A nyertestől megkövetelik egy legalább 150 gépkocsiból álló járműpark meglétét, amelynek életkora nem haladhatja meg az öt évet, és ezt egy éven belül három évre kell csökkenteni.

A győztesnek garanciát kell vállalnia továbbá egy előre rögzített, méltányos, és átlátható tarifarendszerre és minden teljesített fuvar után 350 forintot kell befizetnie a BA kasszájába. Az árakat egy évben egyszer, legfeljebb a KSH által közölt inflációval emelheti a cég.

Szigorú feltételek vonatkoznak nem csak az autókra, hanem a sofőrökre is. Nekik olyan átvilágításon kell átesniük, mint más repülőtéri dolgozónak, és további követelmény az angol nyelv alapfokú ismerete.

Forrás: Híradó.hu