Bor - Sör - Szivar

2008.10.16.

Taroltak a Főtaxisok
Nekem is, mint (szerintem) minden embernek, van szenvedélyem. Viszont vannak olyanok, akik ezért a szenvedélyükért képesek egy család havi költségvetését elkölteni, mondjuk egy üveg jobb borért, egy kellemes szivarért, de akár egy sörkülönlegességért is.

Nem voltam már 3 hónapja a Mercyben, pedig Annamari invitált, hogy menjek le és nézzem meg, hogy milyen különlegességekkel bővült a választékuk. 10.-én este arra vitt a sorsom, így beugrottam, főleg mivel ekkor van minden hónapban a sorsolás és picit hajtott a kíváncsiság is, hogy vajon más taxisoknak most hogy megy, mert horgásznyelven szólva, nekem az elmúlt három hónapban még mozdításom sem volt.



Lehet változtatnom kellene a munkastílusomon, azon, hogy nem egy eldugott tutiban nyomulok, hanem a frekventált helyekről kellene dolgozni, mivel a sorsoláshoz egy nagyobb dobozt kellett használni, annyi ticket volt.

Nem volt tömeg, nem tolongtak a taxisok, és a környező utcákban is voltak parkolóhelyek, mivel elfogadott ténnyé vált, hogy amennyiben bedobod a ticketedet és rádmosolyog a szerencse, akkor arról kiértesítenek.

Volt ott pár ismerős arc, de túlnyomó többségében új embereket fedeztem fel. Ez az üzlet szempontjából jó, mivel ez is csak azt mutatja, hogy egyre több taxis pártól el előző helyéről és próbálkozik meg a Mercyvel.



(jajjj de nem szeretek ilyen semmitmondóan fogalmazni…bocsi váltanék a stíluson)

Na, szóval lementem és pár haver volt csak ott, a többiek (mivel 20 óra volt még csak) szerintem otthon vakargatták…és készültek az esti melóra. Nem idegeskedik senki (főleg a régiek közül), mert Annamari nem változott…olyan, mint amilyen volt…pedig háááát, az üzlet beindult, lenne mire arcoskodnia.

Szivar!

Kölcsönös hello, majd robogtam megnézni a szivarládát.



Agymenés. Úgy vannak tartva a szivarok, olyan gondoskodással, hogy szerintem azt sok háziállat megirigyelné. Páratartalom mérés, fénytől óvás, megfelelő hőmérséklet. Ilyenkor eszembe jut, hogy én miként bánok a cigimmel és be kell látni: Szivarozni egy életstílus.



Van neki külön ismertetőfüzete, amiben le van írva, hogy honnan származik, miként készítik, és miért olyan értékes.



Sör!



Sosem voltam egy nagy sörös (megfájdul tőle a fejem), de a kuriózumok mindig is vonzottak.
Jani barátom mutogatta a számomra ismeretlen söröket (bevallom, közértben nem is gondolnám, hogy azok sörök) és szája szélét nyalogatva dicsekedett hogy ő már mindet kóstolta.


Bor!



Ezen akadtam ki a legjobban. Én ha néhanapján alkoholt fogyasztok, akkor inkább vagy pezsgőt, vagy vörösbort iszom.



A minőség? Az elfogyasztott mennyiség függvényében változik. Egész pontosan fogalmazva a harmadik üveg után már jöhet a tablettás is:-))



Na itt ilyen nem volt. Az üvegek csábítóak, szépek, szinte ingerlik az embert arra, hogy megkóstolja. Az árak…hát nem taxis kategória és nem is igazán a hely jellege miatt, hanem mert ezek valóban minőségi nedűk.



Sorsolás!

Nekem még mozdításom sem volt, de egy közepes méretű kukát kellett kinevezni gyűjtőnek, annyi bedobott ticket volt. A sorsolás már rutinszerűen zajlott, vigyázva arra, hogy a legkisebb inkorrektség gyanúja se merülhessen fel.

Akkor kezdtem el komolyan foglalkozni a gondolattal, hogy máshonnan kellene (legalább hétvégén) nyomulnom, amikor sorba húzták ki a Főtaxisokat és olyan kódokat, amiket szinte még nem is nagyon hallottam. Hiába na, nem véletlen, hogy a nappalosok hétvégén éjszaka nyomják.

Ami még feltűnt, hogy a Taxi4-esek közül is voltak szép számmal.

Na nem baj, majd most hétvégén, kihasználom a lehetőséget, ha már…idézem: Egy olyan cégnél vagyok, ami uralja az éjszakát.

Na igen, és ezt nem a XIII. kerületben lehet kamatoztatni.


Volt ott egy sör, aminek az üvege különösen megtetszett. Amennyiben sikerül, és valóban tudok vinni vendéget, esküszöm meglepem magam vele…vagy inkább fatert és én csak az üveget tartom meg:-))