Azonnali hatállyal kirúgva

2006.03.30.

Kómás – ittas - sértett
Nyugati droszt, 2006-3-29 21:00, Budapest taxis kolléga eldőlve az ülésen, semmire sem reagál, küldjetek gyorsan mentőt....

 
 A helyszin

Este 9 óra után néhány perccel a nyugati droszton egy Budapest taxihoz tartozó kolléga keltette fel a Főtaxisok figyelmét. Autójának motorja járt, ablak leengedve, de a taxis az erős keltegetésre sem reagált. Felmerült a lehetősége annak, hogy valami komoly baj van. Mentők értesítése után -miközben a még mindig járó motort az egyik taxis leállította- az eszméletlennek tűnő kollega rádióján értesítették a taxistársaságát, hogy jöjjenek oda tőlük is. A mentő kiérkezéséig eredménytelen volt minden kísérlet a taxis eszméletre térítésére. Mivel a Budapestes kollegáktól olyan információt kaptak a jelenlevők, hogy az eszméletlen sofőr cukorbetegségben szenved, minden lehetséges eszközt igénybe véve sürgették a mentőket. A kiérkezett orvos is súlyosnak minősítette a taxis állapotát és sürgőséggel kért jobban felszerelt autót, miközben nem adta fel a próbálkozást és keltegette a sofőrt. Már lassan mindenki a legrosszabbtól kezdett tartani, amikor is a kollega elkezdett reagálni a külvilágra. Mire megérkezett a másik mentő – igaz erősen bágyadtan -,de magánál volt. Nem értette mire ez a nagy felfordulás körülötte és kifejezetten sérelmezte, hogy valaki mentőt hívott hozzá, mivel ő csak relaxált. A doktornő kérésének, hogy engedje megmérni a vércukor szintjét, csak a kollégái határozott felszólítására tett eleget. Mivel a vizsgálat megnyugtató eredménnyel zárult, így a Budapest taxitól megérkező etikások kezdtek lehetséges választ kapni a kollegájuk furcsa viselkedésére. Arra a kérdésre, hogy fogyasztott-e alkoholt a – semmi közötök hozzá - választ találta megfelelőnek, az erősen imbolygó „beteg”. A választ kielégítőnek találták arra a jelenlevők, hogy megköszönjék a kolléga munkáját és azonnali hatállyal szerződést bontsanak vele a helyszínen. Az újabb fejleményre igen agresszíven reagált sofőrünk.

 
 Intézkedés


Innentől mindenki jól felfogott érdekében egy félhivatalos jelentésben foglalnánk össze a történteket. Ittas kollégánk nem értett egyet azzal, hogy a szabadjelzőjét elvegyék, és hangos kiabálásba kezdett, aminek következtében elvesztette egyensúlyát és a földre esett, annak ellenére, hogy előtte több közelében álló kollegája is felé nyúlt. Ezt a közelben tartózkodó civil ruhás nyomozók félreértették és dulakodásnak vélték. Mindenkit felszólítottak arra, hogy igazolják magukat, és amikor ennek a taxisok eleget akartak tenni és a kocsijuk felé indultak az okmányaikért, erősítést kértek. A kiérkező rendőrök közel egy órás kihallgatás után megnyugtatóan tisztázták a történteket és a feltételezhetően ittas kollégát (helyszínen elismerte az alkohol fogyasztás tényét) vérvételre elszállították.

 
 A leszerszámozott taxi


Reméljük mára kipiheni magát, és rutinosan új céget keres, bár a Főtaxihoz nem jöhet, hiszen onnan is hasonló problémák miatt kényszerült távozni. Csak reménykedni tudunk, hogy nem fog majd ártatlan emberek vére száradni a későbbiekben a lelkén, hiszen továbbra is nyugodtan taxizhat, ha a jogosítványát visszakapja, mert semmilyen retorzióra nem kell számítania, a jelen teljességgel szabályozatlan helyzetben. Változatlanul nincs olyan szabály amely a pályán kívül tartaná a szakma legalapvetőbb szakmai és etikai normái ellen súlyosan vétőket.

 
 Ő is fog még utast szállítani